Finále na Kyčerce bylo tečkou za letošním WBS

Autor: Keli, vydáno: 15.10.2014

Spolu s posledním závodem na Kyčerce ve Velkých Karlovicích – RPM Stav Bikerally Kyčerka 2014 – skončila i letošní sezona série Hrbáček servis wood bike series 2014. Závod se odehrál v místním Bikeparku Kyčerka. Na všechny bikery tentokrát čekalo slunečné a hodně teplé počasí, což byla oproti závodu na Trnavě příjemná změna. Nicméně i tak se na trati úplně neprášilo a jezdci si užili trošku toho pravého podzimního blátíčka. Spousta závodníků taky využila možnost přespat v místních penzionech a trénovali už v pátek před závodem. Ten se stal osudným jednomu z aspirantů na vítězství, Martinu Kolajíkovi, který spadl v nové pasáži a potrhal si vazy mezi malíčkem a zápěstím na levé ruce. Dle jeho slov sádra na 4–5 týdnů a pak se uvidí.





Do atraktivní lokality, kde končí kopce a začínají hory, tak zavítalo 154 bikerů s chutí nedarovat soupeři žádný svůj poslední bodík do celkového žebříčku série. A to není na konec sezony vůbec malý počet. Počasí se rozhodlo podpořit důstojný průběh a tak se všichni těšili krásným „babím“ létem. Z počátku sobotního závodního dne se nad lokalitou sice vznášela vcelku tučná mlha, která se rozhodla poškádlit přilnavost tratí, nakonec to ale vzdala a ježdění se stávalo čím dál tím lepší. Závod odstartoval již tradičně v 11 hodin první ženou (celkově jich bylo na startu 10!), hned za nimi následovali Střelci a pak už hlavní startovní pole, které otevíral, při neúčasti již jistého vítěze Tomáše Huni, s dvojkou na řídítkách Lukáš Nášel.

Trať pro první dvě RZ byla namotána na červeném a modrém trailu, které se cestou dolů kombinovaly. Před závodem organizátoři vymysleli poměrně náročnou pasáž v sypké lesní hrabance s kořeny, která prověřila techniku nejednoho bikera, to vše završeno dlouhou šlapavou pasáží po dřevěné lávce. Další dvě RZ se odehrály na černém trailu, který také doznal pár kosmetických změn, ovšem ty nepřinesly zásadní změny charakteru tratě.





Cílovou fotobuňku v 1. RZ protnul nejrychleji vítěz poslední závodu na Trnavě, Honza Uruba (Specialized CZ), následovaný o 5,2 vteřiny druhým Vladimírem Srněnským (Specialized Planet Bikes Team) a o 6 vteřin třetím Petrem Šmídem (NUKEPROOF Gigantic racing team). Problémy před startem zaznamenal Lukáš Nášel (SBT Fryšták), který narychlo musel vyměnit kvůli technickým problémům kolo a s tím šla ruku v ruce i ztráta na nejrychlejší, a to 10,5 vteřiny.

Druhou rychlostí zkoušku ovládl opět Honza Uruba, za ním byl se ztrátou 1,2 vteřiny junior Tomáš Navrátil (Heartattack Racing team) a na třetím fleku se stejnou ztrátou to jistil Vladimír Srněnský. Hodně silný se ukázal také „veterán“ Vlasta Hynčinca, který ztratil pouze 2,4 vteřiny a poskočil v celkovém pořadí na třetí místo.





Po půlhodinové pauze na oběd a přestěhování cílové fotobuňky následovala RZ číslo 3. Tu prolétl nejrychleji junior Adam Březík (SBT Fryšták), který se snažil stáhnout ztrátu na Tomáše Navrátila. Druhý nejrychlejší byl tentokrát Petr Šmíd a třetí hodně stabilně jezdící Vladimír Srněnský. Honza Uruba už pouze kontroloval svoje první místo a mohl si v klidu dovolit dorazit dolů na pátém místě.





Čtvrtou RZ vyhrál Petr Šmíd, který se snažil dohnat ztrátu na Vladimíra Srněnského. Druhý skončil Lukáš Nášel, třetí Adama Březík a poprvé se na bednu nevešel čtvrtý Vláďa Srněnský. Honza Uruba si mohl dovolit doplachtit do cíle na pátém místě aby poslední závod sezony vyhrál, druhý skončil lokál Vláďa Srněnský (Specialized Planet Bikes Team), třetí dojel Petr Šmíd (NUKEPROOF Gigantic racing team), kterého od druhé místa dělily pouhé 3 desetiny vteřiny, čtvrtý skončil Petr Malý (Maloch Racing Team) a pátý byl nejrychlejší junior Tomáš Navrátil (Heartattack racing team). Střelce vyhrál po parádním souboji do poslední RZ Kristián Poruban (Specialized CZ), ženy ovládla Kristiánova sestřenice Simona Porubanová (Specialized CZ), kategorii Masters pak jejich mentor Vlasta Hynčica (Specialized CZ). Pevňáky po parádním souboji s Ondrou Kikinem Krhánkem nakonec vyhrál Dominik Slováček.





Zápolení se sice trošičku vleklo díky vyššímu počtu startujících, nikdo ale nikam nespěchal, na vše byl čas. Na pohodě taky přidal pocit, že nás čeká regenerační neděle, což bodlo všem, co chtěli ve zdejším středisku setrvat a užít si ještě jeden den pohodového poježdění.

Tímto bychom vás chtěli také pozvat na ukončení celé sezony spojené s vyhlášením celkového pořadí a promítáním letošního oficiální WBS videa do zlínského klubu Musicland. Tahle akce se bude konat 22. listopadu 2014, takže si toto datum už teď zakroužkujte ve svých diářích! Uvidíme se tam.

Absolutní pořadí WBS Kyčerka:
1. Uruba Jan Specialized CZ 6:11,7
2. Srněnský Vladimír Specialized Planet Bikes + 6,0
3. Šmíd Petr Nukeproof Gigantic racing + 6,3
4. Malý Petr Maloch racing + 9,2
5. Navrátil Tomáš (1.J) Heartattack racing + 10,2
6. Hynčica Vlastimil (1.O) Specilalized CZ + 10,7

Konečné celkové pořadí WBS Hrbáček servis 2014:
Absolutně: 1. Huňa 260 b., 2. Nášel 202 b., 3. Kolajík 185 b.
Muži: 1. Huňa 269 b., 2. Nášel 222 b., 3. Kolajík 200 b.
Junioři: 1. Březík 276 b., 2. Šimek 216 b., 3. Ostrý 212 b.
Hardtail: 1. Mach 248 b., 2. Hrnčík 232 b., 3. Slováček 195 b.
Střelci do 15: 1. Škarek 275 b., 2. Poruban 250 b., 3. Matoušek 238 b.
Masters 35: 1. Malý 240 b., 2. Baďura 240 b., 3. Sasyn 222 b.
Ženy: 1. Vondráčková 247 b., 2. Zahnašová 210 b., 3. Porubanová 200 b.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí