Report: EWS Rototua - první svěťák pro Clementze

Autor: Čert, kategorie: Report, vydáno: 1.4.2015

Ačkoli tomu aktuální počasí v ČR neodpovídá, enduro sezóna už je v plném proudu, o uplynulém víkendu proběhl pod názvem Giant Toa Enduro první závod světové EWS v Roturua na Novém Zélandu.





Enduro je velká věc a to dokazuje i to, že se jeden závod odehrál i v rámci jinak primárně slopestylovo-sjezdového festivalu Crankworx, který se poprvé odehrál na Novém Zélandu.

Už první videa z tréningů ukazovaly, že trať „nebude málo“. Sedm RZ které se několikrát napojují na sjezdovou trať, asi prověří nejenom fýzu. Náročnost trati potvrzuje i to, že si na ní vylámali zuby a nedokončili ji jezdci jako Curtis Keene, Dan Atherton, Yoan Barelli, Joost Wichman nebo Marco Osborne.





Jak si ale s tratí poradili ostatní? První RZ urval Pan Enduro Jerome Clementz, který nadělil druhému Wynu Mastersovi 6 vteřin. Tady je potřeba se zastavit. Jednak Jerome hned ukázal, že jeho zimní výsledky byly opravdu jenom náhoda, respektive jak zmínil později v rozhovoru, je rozdíl jít závodit uprostřed přípravy a jít závodit odpočatý a připravený na jeden z hlavních závodů sezóny.

Co stojí za zmínku dál je druhé místo Wyna Masterse v této RZ. Je to přesně ten Wyn Masters z Wyn TV, ve volném čase sjezdař ve světovém poháru. A ačkoli se ve videích prezentuje spíš jako rebel a tréningový diletant co endurem svým způsobem opovrhuje, devítiminutová RZ v EWS nejde dojet na druhém místě, pokud si jedete zajezdit na sjezďáku a pak si dáte tři piva před usnutím.





Zpět k závodu, 2. RZ vyhrál Justin Leov z Trek World Racing, 3 i 4. opět patřily Jeromovi. V po nepodařeném začátku chytil svoje tempo i Fabien Barel a vyhrál pátou etapu, předposlední RZ bere domů Florian Nicolai z Rocky Mountain Urge BP. V poslední, nejsjezdovější (ovšem pořád šestiminutovou) RZ velice překvapivě vítězí Sam Hill na volných pedálech (!), který se po dojezdu ptal pořadatelů, jestli nebude příští rok ještě víc erzet. A pak že enduro je disciplína vysloužilých sjezdařů…





Každopádně finální pořadí je
1. Jérôme Clémentz
2. Fabien Barel
3. Wyn Masters 
4. Justin Leov
5. Florian Nicolai
6. Nico Vouilloz
7. Matt Walker
8. Damien Oton
9. Sam Hill



a mezi ženami
1. Anne Caroline Chausson
2. Tracy Moseley
3. Cécile Ravanel



4. Aneeke Beerten

Další kolo EWS nás čeká až 24. května v Irsku!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel MP 1.4.2015 v 9:22

    Offiko výsledky jsou tyto, tedy aspoň toto je na ofiko stránkách:

    1. CLEMENTZ FRA
    2. Fabien BAREL FRA
    3. Wyn MASTERS NZL
    4. Justin LEOV NZL
    5. Florian NICOLAI FRA
    6. Nicolas VOUILLOZ FRA
    7. Sam BLENKINSOP
    8. Matt WALKER NZL
    9. Damien OTON FRA
    10. Sam HILL

    Jinak myslím, že sjedovou trať protínala jen jedna jediná RZ a to jen poslední "sedmička". Ostaní RZ byly úplně mimo areál kde se konal festival.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí