Report: Přílepské kapradí volume III.

Autor: Lukáš Uxa Parák, kategorie: Report, vydáno: 14.11.2014





Víkend v řiti, léto v řiti a závodní sezona zase v pr**li no a spolu s ní i další ročník ilegálního závodu Přílepské kapradí s pořadovým číslem III. Sobota 8.11.2014 byla ve znamení závodění a rozloučení se s již definitivně uplynulou závodní sezonou. Pod křídly týmu HeartAttack racing měli závodníci jednu z posledních možností jak si v pohodové atmosféře změřit síly a díky sponzorům Oneal, Manobike, Cykloservis Zlín, Bikehazard, EL-ENG a stolařství Adamík i něco pěknýho vyhrát.





Počasí pár dní před závodem bylo ukázkově babě letní a dávalo tušit, že účast v závodě by mohla být zase trochu vyšší. Ještě v pátek by se tomu dalo věřit, jenomže Aladinovi letos demižon domácí pálenky jako úplatek byl málo a jako projev nespokojenosti si nachystal na závodní den větší množství vody, kterou od pátečního večera a během sobotního dne poctivě kropil trať i závodníky. To mělo za následek startovku čítající jen dvacítku skalních riderů. Ti vyrazili vstříc nástrahám místních tratí a do boje s časem hlídaným prověřenou punkovou časomírou, které velel Zajda a časoměřiči Maršoun s Milošem a komisário Romaiz, jako vždy.



 


Letos se jelo jen na dvě jízdy a čas se sčítal. Tratě pro letošek doznaly pár kosmetických změn, jinak byly všem už spíše známé. Začalo se ve 12:30 rychlostní zkouškou č.1 na trati nejmladší vedoucí v horní části smrkovým lesem, kde jsem na závodníky nachystal pár kořenových pastiček, aby se jako něco dělo a v půlce se napojilo na skákavá koryta prostřední tratě a palbou v listnatém lese se pokračovalo do cíle. Kvůli těžbě dřeva byla prostřední trať č.2 neprůjezdná, nejstarší trať těžba zasáhla jen částečně, odnesl to skok zvaný medvědí past. Před závodem to byl úsek několikrát vytvářený znovu a skok nebyl svému jménu nic dlužen. Byť byl podstatně lehčí než dříve, kombinace deště a kypré suché půdy po transportu dřeva se už během tréninku změnila v hlubokou orbu. Skok tak potrápil nejednoho bikera a byly k vidění různé druhy tanců, triků a všemožných kreací z kterých přítomní lesní dělníci trochu nechápali. Tuto rz bych nazval „Přílepy hledají talent“.



 


1 RZ vyhrál s přehledem junior Tomáš Navrátil o 3vteřiny před Doleželem, následovaný Srňenským. Rukavice hozená, dvojka rozhodne o vítězi. Obhájí Hofer třetí vítězství v řadě a odnese si znovu cenu pro nejrychlejšího? Musel by zabrat a to hodně z 5. místa po jedničce ztrácel více než 7,5 vteřiny, ale zajíci se počítají až po honu.
Na dvojce byl nejrychlejší Srněnský, za ním Doležel a třetí Hofer. Bylo tedy jasné že Hofer neobhájí, celkovým vítězem se tak stal Srna a domů si odvezl trofej pro nejrychlejšího a ceny za první místo v kategorii mužů. Ceny rozdány, bylo jich hodně a tak došlo i na tombolu startovních čísel, kde mohl vyhrát každý kdo se zúčastnil závodu.





Ceny tedy rozdány,všechno proběhlo úspěšně a všichni se rozprchli domů do tepla a sucha opečovat promoklá těla, šactvo a své oře. Na programu byla večerní afterparty, promítání bike videí spojených s oslavou Hoferových 30tin na jeho jednatřicátiny­...... počkat, počkat, toto je co? Áááá schaize…





Kontrola výsledků ukázala, že Aladin ovlivnil nejen počasí, ale i výsledky a mezi zajíci se objevila i jedna liška… všechno špatně – já žádám opakování ceremoniálu… Punková časomíra a předjíždění na trati udělali trochu zmatek a kontrola ukázala, že pořadí na předních místech se mění – celkovým vítězem s nejrychlejším časem tedy není Srněnský, ani UKO JEŠITA, ale junior Navrátil! Na pořadí v kategoriích to nic nemění, ale celkový vítěz je jen jeden – Tomáš Navrátil.

Postiženým se tímto velice omlouváme, cena pro nejrychlejšího tedy změní svého majitele a nezbývá než se pomalu uložit k zimnímu spánku a čekat na jaro.





Děkujeme všem riderům i divákům za účast a hlavně sponzorům Oneal, Manobike, Cykloservis Zlín Tom Musil, EL-ENG, stolařství Adamík, Bikehazard a RedBull za ceny pro nejrychlejší.





Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí