Novinka: Pro Bike Gear Koryak - teleskop od Shimana

Autor: Keli, vydáno: 30.8.2016

Světový gigant v pohonu a brzdách, japonské Shimano vstoupilo na nové, pro něj pole neorané. Teleskopické sedlovky jsou dlouhou dobu nedílnou součástí moderních trail, allmountain či enduro kol a Shimanu na tomto poli ujel vlak. Bude jeho nová sedlovka stačit rozjeté konkurenci?

V krátkosti, Pro Bike Gear Koryak (produktový web je zatím hodně stručný) disponuje zdvihem 120mm s aretací k jakémkoliv zdvihu, do vysunutého zdvihu sedlovku zdvihá vzduchovo-olejová patrona. Kabelem ovládané dálkové ovládání z řídítek je kompatibilní I-Spec II úchyty, takže není třeba další objímka při použití Shimano brzd (varianta s objímkou samozřejmě existuje). K dispozici bude ve dvou nejrozšířenějších průměrech 30,9 a 31,6 mm. Udávaná váha včetně kabeláže se zastaví na 520 gramech. A poslední informace, k dispozici by měla být na podzim letošního roku, cena však zatím není známa.

Nová sedlovka Koryak na sobě nenese jméno Shimano, ale Pro Bike Gear, komponentovou značku patřící Shimanu. Chytrý tah, kdyby to náhodou nevyšlo a sedlovka byla propadák, tak Shimano neztratí jméno…

A jaká je odpověď na otázku z úvodu? Bude nová sedlovka stačit rozjeté konkurenci? Shimano je známé tím, že neinovuje překotně, nikam nespěchá a téměř vždy na trh uvolňuje až dokonale odladěné produkty. To bude zřejmě jeden z důvodů, proč jsme na teleskop od Shimana museli tak dlouho čekat. Jako chybu lze určitě označit nabídku pouze jednoho zdvihu a to jen 120mm, zvláště když konkurence již běžně nabízí 150mm zdvihu, kdo jednou vyzkoušel 150mm již nikdy nepůjde do nižšího zdvihu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí