SSES#1 - Přemek Tejchman vítězí Treuchtlingenu

Autor: Keli, vydáno: 19.4.2016

První závod německé série Specialized-SRAM Enduro Series #1 Treuchtlingenu byl pro české barvy velmi úspěšný, Přemek Tejchman se nejlépe popasoval se všudypřítomným blátem a zvítězil, Michal Prokop získává 5. místo.





Treuchtlingen znovu otevřel enduro sezónu z Německu a zdá se, že popularita této série je stále větší. Více než 600 registrovaných jezdců ze šestnácti zemí a dalších 150 jezdců na čekací listině a nový rekord počtu startujících je na světě. Není to překvapivé, enduro táhne.





Zorganizovat závod s takovým počtem závodníků není jednoduché, ale v Treuchtlingenu se to podařilo, hobby kategorie měli 5 RZ a „profi“ pak 7 RZ, každé startovní pole vyjíždělo jiným směrem, tak aby se na žádném startu nikde příliš nečekalo.




Poslední startovní vlna



Počasí o celém víkendu rozhodně nepřálo, déšť, vlhko, bláto a kluzko. Takové byly podmínky na trati, přilnavost pneumatik se blížila nule, ale jezdci se s tím popasovali jak nejlépe uměli, nasadili mokré gumy a vyrazili do boje. Do závodu se startovalo po vlnách o deseti jezdcích a okolo jedenácté v prostoru startu již zůstala poslední pětice největších favoritů: Leonhard Putzenlechner, Premek Tejchman, Marcus Reiser, Fabian Scholz a Michal Prokop.




Michal Prokop




Přema se zaslouženě raduje, 1. flek je doma



V ženách byla situace poměrně jasná, Raphaela Richter (Radon Magura Factory Team) vyhrála 6 z 7 RZ a jasně vyhrála.
Co nás velmi těší, tak v mužích byla situace dost podobná, Přemek Tejchman (Specialized) si blátivé tratě podmanil a získal 5 ze 7 RZ, v cíli, v celkovém součtu zvítězile o parník, druhý Nor Zakarias Johansen (Specialized Nordic) na něj ztrácel 39 sekund! Dalším Čechem na pódiu byl Michal Prokop, který ukořistil pěkné páté místo.
A samozřejmě nesmíme zapomenout i na dalšího mega úspěšného Čecha – druhý v juniorech Vojta Bláha!
Kompletní výsledky zde.





První kolo Specialized-SRAM Enduro Series ukázalo, že s českými jezdci je třeba počítat a soupeři budou do dalšího kola, které se jede v květnu na Bike Festivalu ve Willingen hodně potrénovat.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Roman 19.4.2016 v 13:42

    Perfektní, tenhle kluk to fakt umí neskutečně.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí