Report: Číža na EWS ve Whistleru rozbil tlumič, ale přesto dojel

Autor: Milan Čižinský, kategorie: Report, vydáno: 15.8.2017

Milan Čižinský bojuje o přední příčky v Světové enduro sérii navzdory zranění i nepřízní osudu. Do Whistleru na předposlední kolo EWS přijel se zlomenou rukou a i přes totálně zničený tlumič zvládl závod dokončit na slušném místě v dohledu na Top 10. Více nám řekne on sám.

Po závodě EWS v Aspenu jsme se přesunuli do Whistleru. Vojta využil hned první den k ježdění a já jsem pro změnu navštívil místní nemocnici, kde jsem nechal 2000 dolarů za ošetření. Zlomená záprstní kůstka na pravé ruce a naštíplá hlavice ramene, doba rekonvalescence podle doktora 6 týdnů, já za 5 dní sundavám sádru a protože už zvednu alespoň částečně ruku vyrážíme s Vojtou a Milanem na ilegál v Blackcombu… ruce mě bolí, ale s prášky podle proti bolesti to jde.

Tréninky na Enduro probíhají bez problémů nacházíme si ideální stopy a těšíme se na závod. Ruka mě bolí o něco méně a cítím se docela dobře. V noci před závodem prší a my doufáme další těžký blátivý závod! Začíná nám na Top of The World… tahle stage má 1300 m převýšení a trvá přes 20 minut… začínám dobře a šetřím síly na druhou polovinu na Ride Don't Slide, tam mi v druhé zatáčce exploduje vzduchový tlumič a jedu na choperu – hardtailu… ze začátku to docela jde, jedu naučené stopy mimo hlavní rozbitou cestičku, ale postupně mi dochází síly… pak už chci jenom dojet…jedu přes 10 minut na nefunkčním tlumiči a škrtám klikama a krytem převodníku, párkrát mi to vypadne z rukou.

Z cíle rz ještě 300 výškových metrů dolů a pak najít někoho na opravu. Pak sprint na start St2. Ta je docela trialová s mnoha výjezdy a na ní zjišťuji, že jsem úplně ko. Ruce jsem oddělal na Ride Dont Slide a nohy na transferu. Tratě mezi tím už vyschly. Přesunuji se na St3 a ani tam se to nelepší. Řidítka mi párkrát vypadnou z ruky. Přemýšlím o konci a Amour mě přesvědčuje, ať se najím a ať to ještě zkusím. Koukám na výsledky a je to hrůza… jediné co mě nutí pokračovat, že ani Vojta to po defektu nezabalil. St4 jedu na pohodu, tak abych to dojel bez dalšího zranění.

Před poslední St5 se na transferu lehce ztratím, ale konečně se začínám cítit fyzicky lépe. Poslední stage jedu konečně trochu normálně a posunuji se o 3.m ísta na konečnou 12. pozici.

V celkovém pořadí jsem udržel třetí místo a těším se na poslední závod EWS ve Finale Ligure.



Foto: Petr Basel

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka rudyshy 15.8.2017 v 8:59

    odhodlani jak svina!

  • anonymní uživatel Kvetak (mart.kominek (a) gmail.com) 15.8.2017 v 10:49

    Legend!!

  • profilová fotka Maverick 15.8.2017 v 12:16

    TOP!

  • profilová fotka Kafičko 15.8.2017 v 20:01

    Když sem to online sledoval a četl ty vaše horory co se vám všechno přihodilo tak sem byl jako dycky na infarkt ale ve skrytu duše sem doufal že už se to sakra musí votočit k lepšímu a hlavně abyste to nevzdali.Nevzdals to s Vojtou a za to respekt jak sviň ;-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí