MojeKolo

Zevláci si plní cíle a začínají se stavbou prvního parku

Autor: Pepa Kašík / ZEVL team, vydáno: 21.11.2017

Někdy začátkem roku 2017 jsme vás informovali o našem poměrně odvážném plánu. Na dolekop.com jste ho i podpořili anketou! ZEVL team měl v za cíl vybudovat na místě Rapotínské stráně bikepark a tréninkovou základnu pro mladé jezdce a členy teamu.

Uběhl téměř rok. Rok, kdy jsme nemálo energie a času investovali do komunikace s úřady, vypracování vlastního projektu Rapopark a dalších, pro nás nových aktivit. Když jsme ale několikrát narazili na překážky ve formě lukrativnějšího projektu golfového hřiště, nebo další byrokratické pasti, shodli jsme se, že s takovou bychom se k samotné výstavbě dostali někdy za deset let. A za deset let z nás bude parta dědků, kteří by se zmohli na výstavbu trailu pro důchodce, namísto nyní plánované adrenalinové air lajny.

Od realizace našeho projektu v Rapotíně jsme tak na dobu, než se bude vědět co a jak s golfem, dali ruce pryč a začali jsme se zajímat o další lokality. Lokality, které by nám umožnili vybudovat tréninkový park a základnu ZEVL teamu pro výcvik našich nadějných ZEVL kids. Vybudovat, dokud jsou tyhle děti dětmi. ZEVL kids je v současné době parta 12ti dětí a dorostenců, které učíme cvičit, hýbat se, bajkovat, dělat na kole pořádnej bordel a jízdu si co nejvíc užívat! Do řad ZEVL kids se v létě přihlásil také 11ti letej Matyáš Kareš. Klučina, kterého nesmírně baví freeride a downhill disciplíny. Klučina, jehož rodiče provozují v nedalekých Koutech nad Desnou menší Skiareál.

Pokračování si každý snílek dokáže domyslet sám. Slovo dalo slovo a ZEVL team začal se Skiareálem Kareš spolupracovat. Dostali jsme k dispozici kopec s 250m dlouhým vlekem, který již nyní slouží pro letní provoz minikár a koloběžek. Dostali jsme šanci ukázat co umíme. A tak kopeme a makáme. Přestože nás stávající trať pro minikáry lehce omezuje, tak nás neomezuje nic jiného. A to se vyplatí!

Lajnu se budeme snažit dodělat do jara. Ideálně bychom ji otevřeli nějakými menšími sranda závody a veselkou na místním kopci. Když se dílo zadaří, budeme pokračovat ve výstavbě dalších tratí. K dispozici bude o něco delší vlek a širší možnosti, co se výstavby tratí týče. Uvidíme, možná tohle tréninkový místo časem vyroste v pořádnej bikepark.

Za foto děkujeme: Tomáš Sobol

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel janossh 21.11.2017 v 13:19

    super držím pěsti

  • anonymní uživatel José 21.11.2017 v 13:30

    Video trošku podivný, ale z tý fotky to na český poměry vypadá víc než hezky. Big Up.

  • anonymní uživatel chosef 21.11.2017 v 14:00

    Do dvou let zarostený a nepoužitelný.

  • anonymní uživatel JAR 21.11.2017 v 15:07

    Skvělý, at to vyjde, každej takovej počin se dneska HOOODNĚ CENÍ

  • anonymní uživatel Diňus (Izit (a) centrum.cz) 21.11.2017 v 15:30

    chosef: liskni si třeba dostaneš rozum

  • anonymní uživatel chosef 21.11.2017 v 15:59

    Diňus, tak se vsaď. Ale chápu jsi ještě děcko máš na svou blbost právo.

  • anonymní uživatel Diňus 21.11.2017 v 21:02

    Chosé někdo je blbý v mládí a někoho se to holt drží zuby, nechty celý život.
    I Kdyby to byli jen 2 roky tak i potom to za to stojí :)

  • anonymní uživatel Nesquick 22.11.2017 v 5:28

    Tak se kluci nebojte poradnejch skoku.... vypada to moc pekne.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 22.11.2017 v 10:50

    2 Diňus

    máš recht, ale.......chosef má pravdu též :-D. Za pár let přijde rodina, děti a jiný koníčky a 95% původní party pověsí adrenalinový ježdění na hřebík - život a koníčky se postupem života mění. Pár chlapu chytne druhou mízu, ale většina se s přibejvajícíma létama vrhne spíš na rekreační ježdění.

    V 18 si uděláš otevřenou zlomeninu, na fejsbůček prskneš foto a budou tě těšit lítostivý komentáře od kočiček - to ti bude stačit :-) ve škole si dáš na 3 měsíce voraz, v lednici žrádlo bude, nóó bože, tak co.......jako zaměstnanec, kterej živí hladový krky si to už ale po letech rozmyslíš :-)
    Nemůžeš si dovolit se zrakvit - většina z nás, co by nedostala 2 měsíce mzdu by nemělo co do huby. Málokdo si může dovolit na půl roku vypustit a žít jen z úspor.

    Vašemu projektu fandím - vždycky je naděje, že to po letech převezme mladá krev a trail budou udržovat......a když ne, tak je hlavní, že tím děláte momentální radost sobě a ostatním bikerům, kteří za Vámi v budoucnu přijedou :-)

  • anonymní uživatel GABOSH 24.11.2017 v 10:53

    Fandím projektu moc, hlavně kvůli těm mladým talentovaným děckům a tomu jací jsou Zevláci tým! Kéž by časem na to můj synek měl?.. U DH disciplín je to těžké, je faktem, že u hodně ?starších? vidím, buď anebo raději nic a nohy hore. Endurko mě někdy štve ?pozérkama? s vystajlovanýma dresíkama, ale má to jednu velikou výhodu! I když jsi ?starý? pravděpodobnost velkého zrakvení není tak markantní a nemusíš opustit to, co máš rád?.Dle mého soudu, ten kdo je sporťák, si tu cestičku najde !

  • anonymní uživatel Majlo (Majlo (a) seznam.cz) 28.11.2017 v 10:57

    2 Ádoš

    jde vidět že nemáš absolutně přehled, o tom kdo a co Zevl Team jsou.
    Většina teamu má rodiny, staví baráky a světe div se pracují. Zkus kouknout na stránky, jak moc energie věnují svým juniorům, bajkování, výletům a celkově děláním něčeho co má pro ně smysl. Kdyby se každej rodič choval aspoň z části takto a ne jen zavezl děcko na bambilion kroužků a večer si dal u televize pívo a hlavně mít klid.
    Další věc je že všichni brečí že tu není toto a tam to a když už se nekdo snaží si splnit to co mu tady v čr chybí, tak je to zas špatně.
    Já jim moc fandím a doufám že toto všechno klapne ;)

  • anonymní uživatel Marcel (Marcellius (a) seznam.cz) 28.11.2017 v 12:14

    Majlo má pravdu, Zevl team sleduji dlouho, vaše videa a vše okolo kol je super. Momentálně mám 3

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 3.1.2018 v 22:38

    2 Majlo

    díky za upřesnění situace - Zevl team znám mlhavě z DK a vím, že tu chlapi mají hodně podařená videjka z ježdění. Pokud jsou chlapi takový srdcaři, že ani s rodinama nepověsili adrenalinový ježdění na hřebík, smekám klobouček o to víc. Nic to však nemění na tom, že v globálu platí mnou, níže napsané :/

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí