MojeKolo

Report+video: Zevláci v Peci

Autor: Pepa Kašík / ZEVL team, kategorie: Report, vydáno: 7.6.2017

Poslední květnový víkend jsme se rozutekli, kam jen to šlo. Část Zevláků jela Festovat do Kálnice, část závodit do Pece, no a já s Jedlou jsme vyrazili rodinkovat a konzultovat realizaci projektu Údolí sportu ve Víru.

Z Kálnice nám kluci nedovezli nic krom opice. Ale v Peci natočil nejezdící Samoš hromadu videomateriálu, ze kterého jsem sestříhal tohle video.

A Luboš Bank sepsal pár řádků k počtení o tom, jak bylo. 28. května odstartoval první závod Czech Downhill Tour v Peci pod Sněžkou a Zevláci u toho pochopitelně nesměli chybět. Předpověď slibovala azuro, což se také naplnilo.

Odjezd v sobotu, klasicky v brzkých ranních hodinách, zastávka na benzínce a čára směr Pec. O pár hodin později už rozbalujeme tábor a jdeme se registrovat. Do batůžku balíme vodu, pívo něco na zub, pívo a jde se na prohlídku trati. Po hodině pěší turistiky a prázdným batohu už sedíme na laně a jde se najíždět ideální stopa.

Druhou tréninkovou jízdu sebou Alča Dubská práskla o zem. Naražený bok, paměť na chvilku vypla, tak jsme toho se Špalkem náležitě využili! Pro Alču tímto bohužel závod v Peci skončil.

Trať je technická, rychlá, plná kořenů, kamenů a nejeden závodník mění nebo lepí duši. Se Špalkem trénujeme, až do posledního otočení sedačky. U večeře se řeší ku*dy, teda kudy to bude rychlejší.

Neděle ráno snídaně, menší rozcvička a nalezení kol do topu. Dáváme dvě tréninkové jízdy a jde se závodit. Aleš Lauterbach dojíždí v kategorii Open s menšími chybami do cíle na 8. pozici. I když ve finále zrychlil, bohužel pozici neudržel a propadnul se na 11. místo. Lubomír Bank v kategorii Master chyboval v kvalifikaci a po výletu mimo trať obsadil 11. příčku. Finále jel na plno, ale přišla chyba na skalce vysednutí z kola a konec všem nadějím na lepší výsledek. Nakonec to stačilo jen na 8. místo.

Nesmím zapomenout na Toma (Samoše) Hatoně, který jel s námi a osvědčil se jako super kuchař, rádce, stavitel, číšník a brutální hecíř. Díky Samoško!



Foto: Aleš Kocner

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí