Test: dres Vectra, kraťasy Ridge - decentní, téměř civilní oblečení Dakine

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 22.6.2018

Dakine je (jak se sami prezentují) primárně baťůžková firma, která se ale nebojí pustit se i do oblečení na asi všechny disciplíny ve vesmíru. Bikování mezi nimi samozřejmě nechybí.

A dneska vám můžete představit pár kousků bikového oblečení. Na kterém mi přijde nejvíc parádní to, že skoro nevypadá jako bikové oblečení.

Dres Dakine Vectra

Dres Dakine Vectra se tříčtvrtečním rukávem, dobrý jak na vyjížďku, tak kácení stromů. Propůjčí look jako správný dřevorubec či vintage hokejista z Kanady a přitom má vychytávky jako materiál dobře odvádějící pot, náprsní kapsičku na… něco, hadřík na brýle a technologii Polygiene, která bojuje se zápachem, aby si od vás lidi v hospodě u po bikovýho piva nemuseli odsedávat.

Nevýhodou je, že pletenina je poměrně jemná, takže je potřeba držet od dresu dál suché zipy, hlavně jejich háčkovou stranu.

Kraťasy Dakine Ridge

Dres v tomhle případě doplňují neméně stylové kraťáky Ridge. Na jednu stranu lehoučké kraťasy z pružného a odolného materiálu, na druhou stranu kraťasy, se kterýma se dá vyrazit do města, nebo jenom tak celoletně chodit. Vlastně je mám na sobě i když tohle píšu. Nejlíp je vystihuje popisek přímo na webu „dirt to dinner shorts“. Prostě celodenní kraťáky. Dvě klasické kapsy vepředu a kapsa na suchý zip vzadu pojmou, co je potřeba, „akorát“ dlouhé nohavice nevytváří trapnou mezeru nad kolenním chráničem. Příjemný plyš zevnitř v pase netlačí a neřeže, možnost stáhnout nebo naopak povolit pas zase neomezuje jezdce, pokud má chuť se na vyjížďce pořádně nacpat a pak vše zase vyjet. Kraťasy pořád padnou.

Dakine nezapře svůj havajský původ, oblečení co je na kolo, na chození ale hlavně na to, být co nejvíc Hakuna Matata… suprově se nosí, suprově se v něm jezdí… jedinou nevýhodou jsou bohužel barvy, minimálně pro novináře, který má psát test. Protože pokud jezdíte na kole v lese, bylo by asi dobrý nemít oblečení, co nemá barvu toho lesa… Na druhou stranu je super, když jedete a nesvítíte „fluo-zelenou“ na celé polesí.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel MP 24.6.2018 v 19:45

    A kde koupit? (konkrétně dres...)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí