GT představilo novou generaci sjezďáku Fury

Autor: Keli, vydáno: 10.8.2018

Vlajková loď, sjezdové kolo GT Fury modelový rok 2019 je ve zkratce: moderní geometrie s možností její úpravy, karbonový přední trojúhelník z F.O.C Ultra2 karbonu, možnost 29" i 27,5" kol, odpružení LTS – Linkage Tuned Suspension.

Pro příští rok přichází GT u Fury s možností použití dvou různých průměrů kol, s 29" koly a 190 mm zdvihu zadní stavby bude Fury extrémně stabilní a ovladatelná v rychlosti, s menšími koly průměru 27,5" a 200 mm pod zadkem se změní ve skvěle ovladatelnou především bikeparkovou mašinu.

„S oběma průměry kol má stejnou geometrii,“ říká Cait Dooley, produktový manager GT. „Jezdci si mohou prodloužit nebo zkrátit reach pomocí stavitelných misek hlavového složení, stejně tak si mohou změnit i délku zadní stavbu. Toto umožní závodníkům nastavit si kolo extra dlouhé pro maximální rychlosti, zatímco freerideři chtějí kolo kratší pro lepší skákání na skocích.“

Nová Fury je postavena na nejnovějším systému LTS – Linkage Tuned Suspension, čtyřčepovém zavěšení zadní stavby, které lze naladit pro veškeré kategorie kol a veškeré zdvihy. Důkazem toho je, že stejný systém je použit na dříve představených (článek zde) kolech Force (all mountain) a Sensor (trailbike).
Na Fury je LTS nastaven pro maximální citlivost a pohlcování nerovností, fenomenální brzdění a nulový vliv šlapání na odpružení – toto nabízí jezdců, ať již závodníkům či freeriderům, hladkou, předvídatelnou a snadno kontrolovanou jízdu, tvrdí GT.

„Na LTS platformě u Fury jsme chtěli kompletně oddělit síly z odpružení a pohonu,“ dodává Luis Arraiz, designér rámu GT. „Napínací kladka je klíčová v designu Fury, dovolila nám optimalizovat efektivitu šlapání, zvýšit trakci a eliminovat vliv šlapání. Výsledkem je kolo, které jezdcům umožní snadno překonat jakoukoliv překážku na trati.“

Geometrie

Geometrie je moderní a velmi agresivní, vypíchneme jen pár hodnot hlavový úhel 62,5 resp. 62 stupňů, zadní stavba 436,8 resp. 440 mm, Reach 474,5 resp. 470 mm – hodnoty jsou odlišné dle nastavení Flip Chipu (více o něm níže) do High resp. Low.

Fury má také nastavitelnou geometrii, otočným hlavovým složením lze změnit délku předního rámového trojúhelníku, další možností je tzv. Flip Chip, otočné kameny, které se nacházejí jak v oblasti uchycení zadní osy pro změnu délku zadní stavby, tak v uchycení spodního čepu tlumiče. Změnou geometrii nedochází ke změně křivky odpružení zadní stavby a není třeba proto měnit pružinu.
Rám je designován jak pro použití pružinového, tak vzduchového tlumiče, metrický tlumič je uchycen pomocí Trunnion čepů. U GT myslí i na snadný servis, veškerá kabeláž vede vnějškem, ale i přesto na první pohled rám vypadá jako kdyby kabeláž byla vedena interně, u GT tuto technologii nazývají Groove Tube.

Modely

GT Fury bude k dispozici ve třech modelech Team, Expert, Pro a jako rámový set. Nejvyšší model GT Fury Team nese téměř stejné osazení jako kola továrního týmu GT Factory a bude k dispozici pouze ve 29" provedení.
Model Pro řeší různé průměry kol pro různé velikosti – 27,5" pro velikosti S a M a 29" pro M a L. Expert je naopak vybaven výhradně 27,5" koly, je ho určení je jasné – bikepark na všechny způsoby. Ti, co si nevyberou z nabídky celých kol a chtěli by si Fůrii vyladit naprosto k obrazu svému je zde rámový set včetně Switch Kit, který umožní změnu z 27,5" na 29" a opačně.

Specifikace

Ceny

Model Průměr kol Cena
Fury Team 29" 179 999 Kč
Fury Pro 27,5" (velikost S, M) 129 999 Kč
Fury Pro 29" (velikost M, L) 129 999 Kč
Fury Expert 27,5" 94 999 Kč

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel rado 10.8.2018 v 19:44

    62,5° na 29", dobry chopper

  • anonymní uživatel phantom 10.8.2018 v 23:50

    Ty gtečka stejně furt hnusné :D

  • anonymní uživatel vole 13.8.2018 v 19:15

    148mm zadna stavba.. diky GT za dalsi DH rozmer ktery mel zustat u trail kol

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí