Bikecheck: Ghost SLAMR X Michala Prokopa

Autor: Keli, kategorie: Bikecheck, vydáno: 4.12.2018

Česká enduro jednička Michal Prokop samozřejmě sleduje a následuje bikové trendy, takže děvatadvacítková vlna se dotkla i jeho. Momentálně ho jeho Ghostech, mimo FRAMRu můžeme vídat i na modelu SLAMR X s velkými koly. Víc už nám o něm řekne sám Michal.

Tohle kolo je trochu neobvykle postavený tak napůl – co garáž dala a napůl komponenty od mých partnerů. Je totiž po sezóně a na nové komponenty zatím čekám, ale 29" raketu jsem chtěl projet co nejdřív.

Rám je Ghost SLAMR X ve velikosti L, uvažuji ale i o XLku. Rozdíl je v především v délce, moje L má reach 446mm, přičemž XLko je o tři centimetry delší (reach 476mm) a to je na mých 180 cm pořád v pohodě. (Kompletní geometrii najdete zde, pozn. red.)
Oproti katalogové geometrii momentálně zkouším akorát vyšší, 160mm, vidlici, oproti běžné osazené 150mm.

Podvozek je CaneCreek, vidlice HELM pružina, Krab mi tam dal tvrdší péro, jelikož zná můj jezdecký styl. Tlumič CC IL s pružinou 550 lbs. Gumy vozím, stejně jako na FRAMRu kombinaci Vigilante 2,5 a Judge 2,4 od WTB, obuté na kolech Alchemist. Sedlo a gripy obojí Ergon, sedlo SME3 a gripy GE1 slim verze.

Zajímavostí jsou asi brzdy, kombinuju starší XTR páky a se Saint třmenem, podle mě celkem ideální kombo. XTRkový je i řazení a kliky. Řetěz drží na místě vodítko Cabtech.
Kokpit je z produkce Ghost s označením Ground51 představec 45mm dlouhý a řídítka momentálně seřízlá na 760mm.

A jízdní dojmy? Zatím se teda hlavně seznamujeme. Ale celkem to letí! (Ano, letí. To ostatně potvrzuje i video níže, pozn. red.)

Foto: Standa Sochor – akční, Jiří Bečka – kolo. Děkujeme!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Odrazka 4.12.2018 v 10:23

    Hodně pěkně osazený, překvapilo XTR-ko ale proč ne, to vodítko vypadá moc pěkně a ty kola! Alchemist mi nic neříká ale ty nesymetrický ráfky špatný asi nebudou... Pěkný...

  • profilová fotka Lettak 4.12.2018 v 12:22

    Jen by mě zajímalo proč xtr páky? Rka nejsou moc účinné, páč nemají servowave

  • anonymní uživatel Roman 4.12.2018 v 22:16

    Lettak : XTR mají servo, jen jedna verze ho neměla.

  • profilová fotka Lettak 6.12.2018 v 13:35

    Trailová ho má, xc nemá. Jen proč to kombinovat? Váhový rozdíl xtr trail a Saint je minimální

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí