Test: zateplené rukavice CTM Warmer

Autor: Čert, vydáno: 6.3.2019

Zima už je naštěstí snad pryč, ale takové teplé rukavice, ty se hodí dycky. A jednou ze zajímavých variant (i cenově) jsou zateplené rukavice CTM Warmer.
Ačkoli jezdit bez rukavic je cool a tak nějak mi to víc vyhovuje, nastane období, kdy to bez nich fakt nejde. Má hranice je asi nějakých 5 stupňů nad nulou, to už se fakt nedá.
A pokud se teploměr nezastaví a divoce klesá dál, je čas na zateplenou variantu.

Poměrně rozumnou variantou jsou s cenou cca 650 Kč zimní rukavice od slovenského CTM. Asi bych s nimi na Sibiř do mínus 50 nejel. Na běžný český podzim lámající se v zimu mi ale přišly velmi rozumné.

Softshellové rukavice CTM Warmer mají mimo tradičních vychytávek, jako je anatomický střih, vodivý materiál na ukazováku pro ovládání dotykových telefonů nebo silikonový potisk na dlani pro větší jistotu úchopu i vyloženě zimní fičury, v podobě reflexního loga a nápisů (pro lepší viditelnost při pozdních návratech z trailů) nebo měkký a savý materiál na palcích, obzvláště funkční při utírání zmrzlého nosu. Zapínání tradičně na suchý zip.

Při prvním nasazení mi přišly rukavice malinko nepoddajné, naštěstí se moje obavy ze špatného ovládání kola rozplynuly po prvních pár stovkách metrů a pár zatáčkách. Rukavice, tím že jsou ze silnějšího materiálu, potřebují trochu propotit a pomuchlat, aby si „sedly“. Nicméně od té doby bez problémů. Druhou věc, kterou jsem pozoroval první vyjížďku, byl začerněný grip od rukavice, asi i dlaň se musí trochu ošoupat. Stejně jako u tuhosti rukavic, od druhé vyjížďky jsem tento jev nepozoroval.(Asi kdybych nevozil světlé Renthal gripy, ani bych o tom nevěděl)

Co jsem ovšem pozoroval, bylo že mi není zima na ruce. Warmery opravdu zahřejí, nejvíc se jím líbí v teplotách okolo nuly a spíš do mínusu. Jako podzimní rukavice do plusových teplot bych je určitě nedoporučil, od prvního nasazení cítíte, že v nich je FAKT teplo. Co se týče chování ve vyšších teplotách jinak, musím pochválit parádní paropropustnost, i když je v nich teplo, neždímete rukavice od potu a nemáte ruce v mokru, teplo a pára může ven.

Na podzimní deštíky se naopak velmi hodí. Samozřejmě, nejde o nepromokavé „gumáky na ruce“, pokud vás ale někde na trailech zastihne voda, nebo jste se upsali k podzimnímu Blinduru, jedná se o věc, kterou se hodí mít v batohu.

CTM Warmer – podzimní a zimní rukavice, které vás můžou zachránit před utrpením na podzimní nebo jarní vyjížďce, nebo závodech, kdy se nečekaně změní počasí a obyčejné rukavice najednou přestanou stačit. Jsou reflexní, uděláte si v nich s trochou snahy selfíčko a na kole se v nich jednoduše jezdí dobře. A za 650 Kč se staly povinnou výbavou batohu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí