Evoc přichází s revolučním batohem NEO 16l

Autor: Keli, vydáno: 10.3.2019

K desátému výročí firmy přichází Evoc s revolučním batohem NEO 16l. Revoluční je především díky svému páteřáku, ten je umístěn zvenčí batohu a nabízí kromě ochrany také výtečné odvětrání.

AIRSHIELD system – ochrana páteře level 2.0.

Integrovaný chránič páteře s názvem AIRSHIELD system je typický svou charakteristickou mřížkovou konstrukcí a také svým umístěním. Najdeme ho mezi samotným batohem a jezdcem a je přiznaný, snadno viditelný na vnější strany batohu. Díky této konstrukci je zajištěno, aby byl chránič co nejblíže k celé hrudní a bederní páteři. Materiál chrániče je vyroben z vysoce pružného nanočásticového elastomeru, který se může deformovat, pokud je vystaven napětí nebo tlaku, ale poté se vrací do své původní podoby. Tento materiál také zaručuje ergo-dynamickou flexibilitu a optimální přizpůsobení tvaru páteře. Kromě toho šestihranné prvky zajišťují optimální rozložení nárazové síly a 95% tlumení nárazů. Navíc elastomer udržuje své vlastnosti při teplotách od –20 do +40 stupňů Celsia.

Dvanáct elastomerových podložek se síťovou strukturou tvoří součást mřížkové vrstvy. Strategické umístění výstelek zajišťuje maximální pohodlí při jízdě, minimální kontaktní body se zády a přesto pohodlné nošení i silném utažení popruhů. V případě pádu je pravděpodobnost sklouznutí batohu minimalizována. Díky jedinečné konstrukci systému AIRSHIELD umožňuje NEO 16l 360° větrání a efektivní odvod vlhkosti zad – dokonce i při opravdu namáhavých jízdách na kole. AIRSHIELD BACK PROTECTOR je vyroben v Evropě, je certifikován podle zkušebního standardu TÜV PSA 1621–2 a lze jej bezplatně vyměnit v rámci FREE CRASH REPLACEMENT po pádu, který způsobil poškození chrániče.

Dvě velikosti – pro každou postavu

NEO 16l je k dispozici ve dvou velikostech: S / M pro doporučenou výšku těla 155 až 180 cm a délku trupu 41 až 48 cm a L / XL pro výšku 180 až 200 cm a délku trupu 48 do 53 cm. Spolu s výškově nastavitelným bederním pásem (který umožňuje nastavení v rozsahu až pět centimetrů) může být batoh dokonale přizpůsoben tělu jezdců – a to jak pro optimální ochranu zad, tak pro ideální rozložení hmotnosti na boky.

Mimořádně široký, dobře polstrovaný bederní pás zajišťují pevné, ale pohodlné uchycení. S integrovanou kapsičkou na zip a další síťovinovou kapsičkou nabízí další úložný prostor, který je snadno dosažitelný i za jízdy. Bederák je vyroben vysoce elastického materiálu AIROFLEX, díky své šířce a pružnosti nabízí kvalitní uchycení a přitom maximální prodyšnost. Pro minimalizaci možnosti odírání či vzniku otlaků švy směřují dovnitř. Látka použitá pro bederní „křídla“ a ramenní popruhy byla ošetřena antibakteriálním přípravkem POLYGIENE®, který zabraňuje vzniku nepříjemných pachům.

Vnitřní prostor a materiál

Hlavní oddíl batohu EVOC Neo poskytuje prostor pro vybavení jezdce, stejně jako místo pro 3litrový vodní vak. Nechybí ani flísem vystlaná kapsička na brýle, z přední strany snadno přístupná přihrádka na nářadí, dvě boční kapsy z elastické síťoviny a integrovaný držák přilby- NEO 16l se tak může stát partnerem číslo jedna pro náročné freeridery. Samozřejmě nechybí ani pláštěnka s reflexními prvky.

Pro model NEO 16l EVOC poprvé použil taslan, látku tvořenou mimořádně vodoodpudivým a odolným nylonem. Tato vysoce proti roztržení odolná textilie se může pochlubit mimořádně hladkým povrchem, který zvyšuje viditelnost částečně reflexního 3D vyraženého vzoru NEO. Nové jsou i barvičky, Neo je k dispozici buď v klasickém GOLD nebo čistém CARBON GRAY provedení.

Parametry

Vnitřní objem: 16 l
Rozměry: 27 × 52 × 11 cm (S/M velikost)
Hmotnost: 1580 g (S/M velikost)
Barvy: Gold, Carbon Grey
Cena: 250.00 Euro

K dispozici od března 2019, další informace na webu Evoc Sports.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tom 10.3.2019 v 17:19

    Samozrejme nechybi plastenka s reflexnimi prvky ..... OPRAVDU? Jeste nedavno u nich tato “samozrejmost” nebyla samozrejmosti

  • anonymní uživatel Marcel (Marcellius (a) seznam.cz) 11.3.2019 v 0:18

    A vak na vodu je součástí? Dost často čtu že není a za ty peníze, co po nás chtějí to nechápu! Zdar

  • anonymní uživatel tvojemama 11.3.2019 v 7:27

    měl jsem možnost vyzkoušet i ty nejodvětranější batohy, který kvůli systému odvětrání přišly o většinu vnitřního prostoru a vypadaly jako nádor na zádech, nikdy nic z toho nefunguje...ať je to mřížka, síťka... vždycky to přilípne tričko na tělo, a pod tričkem se člověk vesele potí dál. Možná na naháčovi by to fungovalo. Evoc dlouho razil heslo: proč odvětrávat, když s každym batohem se člověk nakonec zpotí jako prase. A s tím naprosto souhlasím. Nevěřím, že tohle bude lepší, spíš jim v evocu začaly klesat prodeje, tak potřebovali přidat na bágl nějakou frajeřinku, aby se to líp prodávalo. Zřejmě takovým lidem, co kupujou takový ty boty na běhání, co jsou zářivě červený a maj na spodu jakože pružiny, nebo hřebíky (ale rozhodně se v nich neběhá líp, než v normálních keckách).. prostě lidem, kterým jde jen o look. Bohužel si myslím, že se Evoc stal obětí své kvality, protože lidi jako já, kteří ho milují a už bych nikdy nekupoval jinou značku, tak ho mám 6tým rokem a myslím, že dalších 6 vpoho vydrží. Lidi co si koupěj jeden bágl za 12 let tuhle značku holt asi nad vodou neudrží. Jinak ale je velmi pozitivní, že tento externí chránič je výrazně větší, než ten předchozí. Vzhledem k externímu umístění je možné, že by mohl výrobce docela jednoduše vyrobit i menší kousky, který by se přidělaly ze stran na bederák. To bych si koupil..ochrana boků je u batohů mizerná. Howk

  • anonymní uživatel Jerry 11.3.2019 v 8:01

    Koupim si lepší batoh za 5x míň a věřím že vydrží 5x víc...Ať si to nechaj kluci z Prahé...

  • profilová fotka Keli 11.3.2019 v 8:33

    Tom, poslední modely Evoců již pláštěnku měly.
    Marcel, není, vodní vak není součástí
    tvojemama, externí páteřák zajistí o fous lepší větrání než ten do batohu integrovaný, vyzkoušel jsem na Scott batohu dolekop.com/...

  • anonymní uživatel bok 11.3.2019 v 9:30

    vak na vodu stojí pár korun a každej preferuje něco jinýho, spíš koukám, dobrý by bylo nějak odvětrat ten bederní pás, tady už to vypadá (na fotce) možná trochu prodyšnější než dřív, starší modely s páteřákem maj ten pás z něčeho jak neopren a je pod tim strašný vedro, jinak cena/výkon/výdrž za mě rozhodně jo

  • anonymní uživatel Tom 11.3.2019 v 10:26

    Keli: platenka ano :) ale reflexni prvky ne :( ... kdyz sem to v noci vybalil a daval na zada tak jsem byl v soku, pac tam nebylo ANI poutko na blikacku .... jinak super bagly.
    Mama: kecy, kecy rozdily v ovetrani sou a casto dost propastny, neco se ti na zada prilepi jak samolepka a neco i trochu vetra ..

  • anonymní uživatel Koli 11.3.2019 v 10:55

    Já si neumím představit v jaký situaci bych bral 16l batoh na vyjížďku v českých podmínkách. 1600g batoh, hodím tam vak s 2l vody, nějaký oblečení a jsem na 5kg na zádech. Nesmysl. Ideální protipól je páteřák od alpinestaru - paragon, do kapes hodíš věci co potřebuješ, když si vezmeš dres s kapsama tak ty taky naplníš a duši, pumpu atd.. přiděláš na kolo.. záda máš prázdný, nepotíš se jak prase. Jen v tom člověk musí mít systém a vědět, co vozit.

  • anonymní uživatel Roman 11.3.2019 v 13:36

    Koli: A na co prosím tě 2 litry vody? Tady v ČR kde žízní fakt neumřeš. Spíš je třeba ten objem, když jedeme v zimě na něco delšího, tak péřovka, suché triko, suché rukavice a ponožky. Když objem nepotřebuješ, tak batoh stáhneš a hotovo.
    Ve 20l FR Evoc odvezu karimatku, spacák, tyvek, celtu, nářadí, nepromok bundu, suché triko a spodní prádlo.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 11.3.2019 v 13:40

    2 Koli

    spoustu lidí bere batoh s větším objemem z principu, aniž by v reálu měli potřebu zaplnit batoh až po okraj - jsou "uživatelsky přívětivější".
    Ty malý 8-12L, jsou hned plný. Abys vyndal pumpičku s duší, musíš vyndat z centrální kapsy i větrovku a pití, svačinu, playboy.....jináč tu pumpičku taháš ven násilim. Teď mám 16L Camelback Mule LR a lituju, že jsem nevzal větší. Chceš vyndat peněžku v útrobách batohu?
    Fajn....ale napřed vyndej větrovku. Tenhle batoh má podle fotek perfektní, funkční kapsy na bočních popruzích. Konečně do nich dáš prkenici a mobil s velkou uhlopříčkou - 90 procent báglu má na bočních popruzích kapsičky velké tak na prezervativ a krabičku od sirek. Velkej smartphone tam nedáš, peněženku taky ne.

  • anonymní uživatel tiborski (tiborski (a) seznam.cz) 11.3.2019 v 17:53

    Já mám trochu jinou volbu a to i včetně odvětrávání.....
    ION TRANSOM - www.ion-products.com/...
    jsou i recenze na youtube ...

  • anonymní uživatel Tvojamama 11.3.2019 v 22:25

    To: tom. Jo neco bude malinko lip vetrat. Co jsem se snazil sdelit je to, ze pokud se nechcu zapotit, jdu do bazenu, pokud se chci zpotit tak napul neberu batoh vubec a at si vezmu jakkykoliv batoh, jsem nakonec zpocenej jak prase, to ze mi to tam lehce vetra uz je celkem burtajz. Mluvim samozrejme o jezdeni v CR, kdyz se v Livignu nechas hodit hore gondolou, tak se pak clovek ani nezpoti, batoh nebatoh, cestou dolu to dobre fouka.

  • anonymní uživatel Koli 12.3.2019 v 7:00

    Roman: protože vidím, jak lidi kolem mě co vozí batoh nakládají s tím prostorem :) jasně, v zimě na celý den si batoh občas taky vezmu, ale co jsem začal víc jezdit na silnici, tak jsem se naučil batoh netahat ani na toho bika.. ale musím mít buzna-dres s kapsama :)) Na bikepacking je to zase něco jiného, ale to bych asi nechtěl tahat batoh co má 1600g, to radši nějaký ultralight s poloviční váhou. Za mě je krása v minimalismu, jet co nejvíc na lehko, ale uznávám, že ne vždy to jde a taky trvá, než si člověk odzkouší co vše vozit s sebou a co nechat doma.

  • anonymní uživatel Tvojamama 12.3.2019 v 7:43

    Tak vaha odpovida ochrane, vem ultralight bagl, ale nediv se, az si zarazis pupmicku do zadku pri padu. Jinak kely dik za info, samozrejme se tesim na test, jsem moc zvedavy co to v evocu vymysleli a hlavne jak to implementujou na bagl fr trail.

  • anonymní uživatel Roman 12.3.2019 v 9:00

    Koli: To radši vozim ledvinku, než dres s kapsami. Dám do ní nářadí, duši, triko, mobil, klíče,..
    Docela by mě zajímalo jak to vypadá s dresem. Peníze, klíče, multitool, duše, pumpička, knoty, mx brýle,.. To musí být velká paráda.
    Gram sem, gram tam. Stejně musíš mít lehké věci abys to tam narval a nebudu kupovat další batoh abych ušetřil půl kila a pak to využil 2x za rok.

  • anonymní uživatel bok 12.3.2019 v 9:27

    Roman: peníze mam v "mini" peněžence, což je úzkej suchej zip na blikačku, to drží po kupě řidičák, občanku, kartu pojištěnce, platební karty a papírový peníze, knoty k tomu taky zastrkáš a nezabere to skoro nic, mx brejle pochopitelně na helmu, takže do kapes jen pumpička a tool, ty většinou dávám do vyrobený kapsy na páteřáku

  • anonymní uživatel Koli 12.3.2019 v 9:59

    Roman: ledvinka proč ne, já si zvykl na kapsy na u dresu. Telefon, prachy, klíče a důležité věci mám u kapes v páteřáku a vejde se mi tam ještě nějaká tyčka. Duši mám na rámu, pumpičku a CO2 bombičku v kapse u dresu, nářadíčko taky, bundu taky.. a vejdu se v pohodě :) mx brejle nevozím, z toho už jsem vyrostl.. ty jen do velký helmy.

  • anonymní uživatel Balanc 23.3.2019 v 18:41

    Bohate staci batoh od Pinguin;)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí