Bikecheck: Kolo, které vyhrává WBS, Malochův Trek Slash 9.9 2019

Autor: Čert, kategorie: Bikecheck, vydáno: 10.4.2019

Maloch aka Petr Malý je mladý, velmi nadějný jezdec, který se vždy pohybuje na horních příčkách výsledkové listiny. Podívali jsme se blíže na jeho kolo, Trek Slash 9.9 2019, na kterém třeba vyhrál první letošní závod seriálu WBS.

Petr „Maloch“ Malý

věk – 23
výška – 177
váha – 73 kg

Sedlám celokarbonový (OCLV Carbon) dvacet devítkový rám velikosti 19,5 (L), se zadním zdvihem 150mm. Zvolil jsem raději větší velikost, ať je to o něco stabilnější a myslím si, že je to obratné až až. Rám má dvě možné nastavení geometrie, reach se pak pohybuje v rozmezí od 445 do 459mm. Hlavový úhel lze nastavit mezi 65,1° nebo 65,6°. Mimo vychytané sjezdové geo,nabízí rám třeba i příjemnou vychytávku v podobě knoblocku (zarážky v hlavovém složení, která brání protočení řídítek). Při mých četných pádech pak dost pomáhá, abych si nezabodl konec řídítek přesně do rozkroku hehe.

Tlumič Fox float X2 můžu jen doporučit! Ano chce se o něj starat maličko víc, ale oplatí vám to skvělým chodem a rozsahem nastavení!
Mám ho napráskaný čtyřma tokenama a tlak ladím podle trati a trochu podle i počasí, ale vždy je tam fouklé zhruba 200 psíků.

Vidlice Fox Factory 36 float Grip 2 s boostem 110 a zdvihem 170mm, by mi letos mohla odpustit zase několik krizovek… povezu o centimetr více, jako loni a tím pádem by se i hlavový úhel měl dostat na pěkných 64,7 stupňů. Tokeny jsou moji kamarádi, takže jsem tam 3 kousky foukl a tlak tam vozím 80 psi. Ano, trochu jsem přestřelil podle tabulek, já vím…

Kokpit – Řídítka Bontrager line pro Carbon o šířce 760mm bude držet na svém místě představec Bontrager line pro 35 a to vše doplní odzkoušené gripy, také od Bontrageru Elite Grip

Výplety a obutí – Karbonové výplety DT Swiss XMC 1200 Spline se 30mm vnitřní šířky na sobě budou mít obuté pláště ONZA Aquila 29 ( vepředu povezu měkčí DH a vzadu freeride s tvrdší vzorkem) Ano, také dávám do pneu různý ochranný „bordel“, ale nemám žádný stálý. Pořád zkouším co mi pásne nejlépe.

Brzdy jsou nové čtyřpístkové Shimano XTR brzdy, podle všeho zatím v kombinaci se 203mm kotouči vepředu i vzadu dodávají dostatečnou brzdnou sílu.

Co se týče pohonu a řazení tak velký dík patří Manobike, kdy kluci takřka ze dne na den udělali prototypový převodník pro nové 12 XTRko (34 zubů), který si ještě nelíznul eloxu, ale moc se povedl. Okousávat ho bude pozlacený řetěz KMC. Aby nespadl pohlídá samozřejmě vodítko od Manobike. Kliky s pedálama Shimano XTR. Přehazovačka Shimano XTR 1×12.

Sedlovka, sedlo – Sedlovka Fox transfer Factory series s Kashimou funguje na 100 procent, ale velké mínus je ovládací páčka od foxu, který nic nevydrží (vydrží dost, nevydrží jenom Malocha, pozn. red) a nahradil jsem ji pevnou páčkou od Race Face.

První závody máme s Trekem za sebou a zadařilo se na výbornou, i když po zimě toho ježdění nebylo tolik a bylo to trochu znát, ta nejistota. Teď to samozřejmě doženu. Důvod proč se tak rád vracím na Wood bike series je super parta kamarádů a to je prostě nejvíc. A řekl bych, že kde se jede víc na limitu je maximálně MČR v DH. Na krátkých a zrádných tratích člověk hledá každou desetinku, kde by mohl zrychlit. Kdo nezkusí, neví.

Co se týče plánů, tak letos se opět podívám na Českou Endurosérii, jedno kolo v Enduro world series v Canazei (Itálie), kvalifikační závody na Ews 2020 a již zmiňovaný Wood Bike Series. Ten chci objet celý, abych letos klukům trochu zatopil i v celkovém pořadí. A jinak vybrané jednorázovky podle volného času například downtown a ze dva poháry ve sjezdu.

Má zimní příprava na sezonu mi začíná na ledě, jelikož jsem od tří let hrál hokej, tak vím, že výbušnost je v hokeji i ve sjezdu/enduru na prvním místě. Dál to doplním posilovnou, ale spíš cvičení s vlastní váhou, než tahat nějaké zrůdnosti. A stejně tak nejsem ten, co by šel v mínusových teplotách drtit na silnici:)

Největší dík, nejenom za tohle kolo, ale samozřejmě i za možnost vůbec závodit patří firmám:
Manobike
Bottico.cz
Hapal Construction
Cykloservis Zlín
V.I.K. Zlín
Fdf bike shop

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Polokokot 10.4.2019 v 13:02

    Pěkný kolo... kdo mu ho koupil? Maminka, nebo tatínek? :D

  • anonymní uživatel Tomík 10.4.2019 v 13:09

    Klidně napiš FullKokot

  • profilová fotka rudyshy 10.4.2019 v 13:29

    @tomik :DDDDDD

  • anonymní uživatel karel (kk) 10.4.2019 v 13:37

    porno bike...

  • profilová fotka ernesto 10.4.2019 v 14:00

    cakal som trochu viac podrobne info o bajku, jak funguje XTR sada, vaha bajku, toto si viem precitat aj u vyrobcu... skoda no :/ ale tokenov bolo dost

  • anonymní uživatel Leťťák 14.4.2019 v 10:04

    ernesto: nové Rko funguje perfektně. Sedí mi víc než vorel, ale to je o osobních preferencích

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí