Novinka: GT Bicycles představilo nový Force 29

Autor: Aspire Sports , vydáno: 7.8.2019

Značka GT Bicycles představila nové celoodpružené kolo Force 29. Jak už název napovídá jedná se rozšíření stávající řady Force 27,5 o modely na 29" kolech.

Nejde zde ale o pouhou změnu rozměru kol. GT Bicycles prezentuje Force 29 jako zcela novou řadu s upravenou geometrií a zdvihy. Jestliže u stávajícího Force se jednalo o drsnější all-mountain, u Force 29 hovoří GT o kolu, které vyplňuje ideální bod mezi sjezdem a all-mountain. Slovu „enduro“ se ale značka vyhýbá.

Nový Force 29 navazuje na progresivní geometrie značky s prodlouženou horní rámovou trubkou, krátkým představcem a širokými řídítky. Úhel vidlice je u modelu Force 29 položený na 65°, úhel sedlové trubky pak 77°. Oproti bratru na 27,5" kolech je zde navýšený zdvih u přední vidlice, která chodí na 170 mm, rám pak má stejný zdvih 150 mm.

Systém odpružení je označen písmeny LTS, kdy se prakticky jedná o horst-link. Tento sytém GT představilo v loňském roce a dočkal se velmi pozitivních ohlasů. Hlavními benefity LTS je navýšená trakce a dokonalá kontrola nad řízením kola. Nezanedbatelným přínosem je i vynikající přenos energie při šlapání. Všechny modely Force 29 jsou vybaveny vzduchovými tlumiči, nicméně díky standardním rozměrům je možné je změnit za pružinové, pokud po tom majitel zatouží.

U Force 29 lze měnit geometrii kola pomocí tzv. Flip Chipu na čepu tlumiče. Změnou jeho nastavení lze docílit buď jezdivější nebo více agresivní projev. Mění se výška středu o 6 mm, sedlový a hlavový úhel o 0,5°.

Force 29 je velmi agresivní stroj pro drsnou jízdu. Řadu tvoří 3 modely, všechny na hliníkovém rámu označeném GT jako Speed Metal. Ceny začínají na 75.999,– Kč za model Expert a končí na 119.999,– Kč za model Pro. GT nepoužívá žádné atypické technologie a díly, takže je možné kola libovolně upravovat.

GT Force Pro

GT Force Expert

GT Force Elite

GT Force 29 is Spec'd For Shred

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí