Nový talent na obzoru: Sabina Košárková - nová členka Kellys Factory Teamu

Autor: Kellys Factory Team, vydáno: 11.6.2021

Má len 15 rokov, no už teraz patrí medzi najtalentovanejšie zjazdárky v Česku a Slovensku. Dovoľte nám predstaviť novú členku, vďaka ktorej bude mať Kellys Factory Team po prvý krát zastúpenie aj v kategórií žien - Sabina Košárková
Aj napriek tomu, že sa zjazdu venuje iba jeden rok, Sabina rozhodne nepatrí k nováčikom vo svete pretekania. Dvojnásobná majsterka Českej Republiky v BMX, celková víťazka Európskeho pohára či vicemajsterka sveta v bikrose. Po úspechoch v bikrose bude Sabina dopĺňať svoj závodný kalendár o preteky v zjazde a my sme veľmi radi, že sa rozhodla rozvíjať svoj talent práve v Kellys Factory Teame.

ROZHOVOR

Ahoj Sabina. Môžeš sa nám v krátkosti predstaviť, odkadiaľ pochádzaš, ako si sa dostala ku pretekaniu a bicyklovaniu všeobecne?
Ahoj, jmenuji se Sabina Košárková, mám 15 let a pocházím ze Studénky. K ježdění na kole mě přivedl táta, už od tří let jsem závodila na horském kole a v deseti letech jsem se dostala k bikrosu, který stále společně s downhillem jezdím. K downhillu jsem se dostala minulý rok, kde jsem zkusila svůj první závod v Koutech na endurovým kole, docela mě to chytlo, začala jsem postupně zrychlovat, vidět na sobě pokroky až jsem se rozhodla, že bych se downhillu chtěla věnovat více.

Čo ťa na jazdení/pretekaní baví najviac?
Na závodění mě nejvíce baví adrenalin, rychlost, porovnávání se s ostatními, posouvání hranic výše a hlavně když mám z toho radost a dokáže mě to dále motivovat. Také mě na tom baví poznávat nové tratě a učit se od těch nejzkušenějších.

Momentálne tvoju sezónu vypĺňa hlavne bikros a pridávaš ku tomu ešte downhill. Každá disciplína má určite niečo do seba. Je však niečo čo ťa na zjazde baví vyslovene viac ako na bikrose?
Na sjezdech mě určitě baví více větší rychlost, větší skoky a samozřejmě i adrenalin, který tam je oproti bikrosu velký.

Prečo si si vybrala práve KFT?
Pro KFT jsem se rozhodla hlavně kvůli skvěle naladěného bajku, který mi sedí a tím, který patří v Česku a Slovensku mezi nejlepší, jak zázemím, tak jezdci. Věřím, že mě kluci posunou dále a já spolu s nimi Kellys Bikes do světa.

Obľúbené trate/traily?
Jedna z nejlepších tratí v Česku pro mě jsou Kouty, trať je dlouhá a technická a velmi dobře se mi tam trénuje. Také mě zaujal i Špičák a bikepark Kálnica.

Ktorý z tvojich doterajších úspechov ťa potešil najviac?
Nejvíce mě potěšil úspěch na bikrose a to 2. a 3. místo na mistrovství světa a co se týče downhillu, tak jsem objela zatím málo závodů, ale podařilo se mi vyhrát závody v Polsku a na Slovensku a minulý rok zajet 2.místo na MČR.

Aké sú tvoje ciele do nadchádzajúcej sezóny?
V letošní sezoně bych se chtěla posunout o něco výše, účastnit se více jak Českých, tak Slovenských poháru, ale i Evropských. Chtěla bych se zlepšit v technice a myslím, že kluci z KFT mi k tomu pomůžou. Do budoucna cíl určitě zůstat u bikrosu a downhillu, mít z ježdění radost, posouvat své hranice a dokázat si dovézt duhový dres.

REAKCIE TÍMU

"Ako manažér tímu čakám vždy na vhodnú príležitosť. Objaviť talent a ideálneho parťáka do tímu je v celku náročné. Sabča splnila všetky predpoklady a som veľmi rád že sme ju mohli medzi seba prijať. Aktuálne je hlavným cieľom vyprofilovať z nej skvelú pretekárku, na čo ma výnimočne predpoklady. Jej technika a rýchlosť v kombinácii s jej vekom je vynikajúcim základným kameňom na budovanie jej progresu."
Michal Wiesenganger - tím manažér KFT

"Teším že máme v tíme mladú krv, ktorej môžeme odovzdať naše skúsenosti a pomôcť jej zlepšovať sa. Sabča je obrovský talent a má parádny agresívny štýl jazdy. Čo je ale hlavné, je to milé a dobre vychované dievča ktoré bude do party výborne zapadať."
Rasťo Baránek

"Myslím si, že Sabča je pre náš tím veľký prínos. Je mladá, talentovaná a stále sa má kde posúvať. Aj keď prešla na zjazd z bikrosu, tak jej to ide veľmi dobre a budeme sa jej snažiť pomôcť ako len sa bude dať."
Kamil Fábry

ÚSPECHY

2. miesto Majstrovstvá republiky 2020
1. miesto MSDH Cup Jasenská Dolina 2020
1. miesto LSDH Poľsko 2021
2. miesto ČP Rokytnice nad Jizerou 2021

        

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tejpek_Couty 11.6.2021 000 4:34

    Ať se jí daří!

  • anonymní uživatel Pavel Podolsky (pavel.podolsky (a) gmail.com) 11.6.2021 000 8:50

    "Aj keď prešla na zjazd z bikrosu, tak jej to ide veľmi dobre" ... Kamil Fabry zrejme tomu, jak a kde hledat talent pro cyklistiku, moc nerozumi :)

    • profilová fotka Pavel 11.6.2021 000 9:51

      ...asi tak no... docela by mě zajímalo, kdo nepřešel na sjezd z bikrosu... :)

      • anonymní uživatel Tomáš 11.6.2021 000 22:37

        Tak třeba Standa Sehnal. Ono je těch lidí poměrně dost, lepší si to zjistit než něco napíšu. Nejlepší je dělat chytrýho a bej přitom úplně blbej. ;)

        • profilová fotka Pavel 12.6.2021 000 13:43

          no vidíš... já napsal, že by mě zajímalo, kdo nepřešel z bikrosu a dostal jsem odpověď... A takhle se úplně blbej zase něco dozvěděl...

      • anonymní uživatel Sabina Košárková 12.6.2021 000 19:05

        Chci jen podotknout, že stále bikros jezdím a nevidím důvod proč bych měla skončit. Oboje se dá stíhat

  • anonymní uživatel tvůjBRO (tvujbro (a) gmail.com) 11.6.2021 000 12:48

    Věk by vážně netipoval. Podle fotek to vypadá na parádní sjezdařku!

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 11.6.2021 000 12:50

    kotě, dávej na sebe bacha, ať se zbytečně nesprasíš!
    Ať to lítá ve zdraví, přeju hodně úspěchů :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí