Test: Rukavice Kellys Plasma black - jako druhá kůže

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 24.8.2020

Osobně preferuji jízdu bez rukavic, řídím se klasickým heslem „Without gloves we riding faster“, ale občas si prostě rukavice vzít musíš. Ať už to jsou závody a nebo jdeš do věcí, kde pád hrozí s větší pravděpodobností. A vzít si na ruku jakékoliv rukavice není dobré, úchop a pocit na gripu je zásadně jiný. Čím máš rukavice tenší, tím se pocit na gripu blíží situaci, kdy jedeš „nahatý“.

A právě rukavice Plasma se jeví jako ideální pro nás, co rukavky nevozí – tenká syntetická kůže na dlani, lehký materiál na svrchní straně dlaně. Střih spíše užší, upnutý, obtažený. Rukavice dlaň obepne dokonale, nikde žádné krabacení. To je zásadní, jen tak budou rukavice správně fungovat.

V podstatě jediné zesílení najdeš na palci, v místě největšího namáhání rukavic, v místě, kde držíš řídítka největší silou. Horní strana palce nabízí froté vrstvičku pro utírání potu, ale vzhledem k její velikosti se jedná spíše o symbolickou funkci. Rukavice mají stahovací pásek ze suchého zipu na horní straně zápěstí, jeho délka by mohla být delší, já v testované velikosti XL jsem na hraně. Pro zajímavost, například u rukavic Fox jsem dost za hranou a nemohu tento pásek vozit zapnutý, protože mne velmi tlačí.

Ruce v rukavicích velmi dobře dýchají, napomáhá jim perforovaný materiál jak dlaňové části, tak svršku. Nevýhodou perforace, velkého množství dírek na dlani, je odolnost – jeden pád a díra v kůži na dlani je na světě, naštěstí v dlani rukavice a ne na ruce. A právě proto rukavice máme, ne?
Jemná je i tkanina na svrchní části, nemá ráda ostny a větvičky, jakmile se zachytíš, látka pustí vlákýnko.
Dírky masivně větrají, nejlépe to poznáš, když jedeš „bez drža“ a otočíš dlaně proti směru jízdy. Uff, proud vzduchu proudící do dlaňové části je uchvacující.

V současné instantní době je důležité, aby rukavice umožňovaly ovládat dotykové displeje. Plasma se s dotykáči kamarádí, tedy konkrétně, bříško palce se kamarádí. Praktické to úplně není, lepší by byl ukazovák. Ten, spolu s prostředníčkem má protiskluzovou silikonovou vrstvičku, která si s některými mobily úplně nerozumí. Můj pracovní CAT mezi ně ale nepatří, tam fungují všechny prsty rukavic.

To nejlepší na závěr, cena rukavic není ani 500 Kč. Za necelé pětiklíště získáš super odvětrané rukavice, které ti budou dobře sloužit. Bohužel jen do prvního pádu.

Infobox

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí