Maribor opět ovládl Vergier. Světový pohár očima fotografa Vojtěcha Hanáka

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 20.8.2021

Třetí kolo Světového Poháru se konalo ve Slovinsku, v Mariboru. Během dvou víkendů se tu jely tři závody. Evropský pohár, Mistrovství Evropy a Světový pohár. Na trati to bylo znát, i když se pořadatelé snažili udělat pár změn. Novinkou byl i cílový dojezd, který vedl přes drop na hlavní parkoviště. Už ve čtvrtek při trackwalku bylo jasné, že pokud nezaprší, bude trať extrémně prašná a bude se hodně měnit. 

Tak to samozřejmě bylo. Myslím že v pátečním tréninku bylo okolo 34°C. Už první tréninky se docela hrotily. Trať byla dost technická ale pořád se dalo jet hodně plynu. Příkladem toho byl třeba Thibaut Daprela, který je hladový po vítězství. Dvacet minut pozoroval rockgarden. V Mariboru jsem byl čtyřikrát a nikdy jsem tam neviděl někoho jet takhle rychle. Nasolil to tam v plných a na konci mu střelila guma. Bohužel i pádů nebylo málo. No prostě úlet.

V sobotu ještě pár tréninkových jízd a začíná kvalifikace. Z juniorů bojoval o postup do finále Patrik Chomist, Robin Novotný a Jan Strunecký. Bohužel neúspěšně. Ovšem juniorka Simča Kuchyňková, která jela svůj první Světový pohár ve sjezdu dojela na třetím místě. V elitě jsme měli Adama Rojčka, Rasťu Baránka a Denise Kohuta, Jakuba Brázdila, Martina Hájka, Samuela Paučina. Rojček a Baránek ukázali své kvality a kvalifikovali se do finále. Kvalifikaci zajel nejlépe Loris Vergier a v ženách Vali Höll.

Na nedělní finále už byla trať dost rozbitá, hromady prachu a mnoho diváků, kteří udělali pěkný kotel. Rozhodně se dalo na co dívat, jelikož jezdci podávali perfektní výkony. Juniorky vyhrála Phoebe Gale (Canyon Collective FMD). Juniory opět vyhrál Jackson Goldstone (Miranda Factory Team). Favoritka Vali Höll jela moc na jistotu, takže vítězství si vzala Myriam Nicole (Commencal Mucc-Off). Loris Vergier (Trek Factory Racing DH) s přehledem vyhrává finále a píše si v Mariboru třetí vítězství v řadě. No a Slováci? Rasťo Baránek (Kellys Factory Team) zajel svůj nejlepší výsledek, což je 25. místo. Adam Rojček (Banshee Racing Brigade) se také předvedl a to 33. místem.

Další závod je Mistrovství světa ve Val Di Sole. Držíme našim jezdcům palce!

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Pavel 20.8.2021 000 10:00

    Škoda, že tady není ani jedna fotka, kdy oblaky prachu prosvítá sluníčko a svítí na jezdce. Takových záběrů by tam bylo bambilion, když jsem koukal na přímý přenos a vypadalo to fakt mega dobře. Takže moc nechápu, proč si autor nedal tu "práci" a takové záběry nepořídil... Dnes už je "fotograf" každý, achjo...

  • anonymní uživatel Ádoš 20.8.2021 000 12:13

    divnej efekt, mě se ty fotky nelíbí. Pardon.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí