MojeKolo

Report: Endurosérie v Malé Morávce - to je enduro-párty pro celou rodinu

Autor: Dan Klimeš, kategorie: Report, vydáno: 31.8.2022

Další díl ze seriálu České endurosérie byl naplánován na poslední prázdninový víkend do bike parku Kopřivná v Malé Morávce. Kdo zná, kdo zde byl, ví, že to je fakt family friendly místo, kde si zajezdí táta, máma i plodi všech věkových i výkonnostních kategorií. Navíc v době bůmu vanlajfu se na parkále pod lanem scukla slušná společnost a párty mohla začít. 

Tréninky jsou od pátku, ale už ve čtvrtek dojíždí první nedočkavci a jdou brousit vymlíkované traily. Zatímco my v klidu usedáme pod markýzu jedné obytky a pan sládek Jára nás napájí vlastním luxusním ležákem Jalového piva (Pivo to rozhodně není jalové, on se tak jen Jára jmenuje!) Čtyřikrát chmelený ležák v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství. Ráno jsme úplně v topu, připraveni najíždět ty nejlepší stopy. 

Bohužel takových jako jsme my byla většina, takže fronta pod lanem byla lehce demotivující. Množství čekajících v řadě je dáno tím, že zde závodí opravdu celá rodina. Proto po několika vystátých důlcích mizíme do Karlova, kde nás taky čeká jeden měřený úsek. Navíc se k němu sjíždí nejdelším trailem tohoto závodu. Dva nebo tři roky (možná víc) jsem v Malé Morávce/Karlově nezávodil, tak si potřebuji oživit vzpomínky. Na začátku zlehka prostudujeme asi nejtěžší pasáž a pak už dupeme kilák a půl do Karlova. Zde kupujeme dvouhodinovku a vystřídáme se na místních trailech. Karlovská RZ je nejprudší ze všech a má dvě místa, která mohou potrápit. Dnes je ale pátek, předpověď počasí slibuje déšť, tak tušíme, že v neděli tu bude úplně jiný závod.Po O se vracíme zpět na Kopřivnou a dojíždíme, co nám chybí.

Na miminka čekají 4, resp. 5 RZ podpořených lanem, hobíci si je objedou za své a elita si k nim přidá ještě jednu VIP erzetu. Ta se nám ale ukáže až v sobotu a máme na její trénink jen jeden pokus. No dobře, můžeme tam strávit času kolik chceme (jakože track walk je neomezený), ale jen jednou projet jejím startem. Kopáči se činili a tak to není úplně easy. I eliťáci v pravém slova smyslu (né takoví jako já, co se do race kategorie přihlásí z důvodu pozvednutí si svého sebevědomí) nad několika místy dlouho dumají. Gouproučka plní bajty, aby měli studijní materiál. 

S vypnutím lana se zapínají baterky e-biků a s nimi i závod pro necelou třicítku zájemců o tuto novinku. I v Koutech byl závod pro éčka, ale tady tomu dali jiný rozměr. V sobotu tři erzety, z toho jedna power stage = výjezd do vrchu. Nic pro slabší na srdce. I dopomoc v podobě několika stovek wattů v motoru dala tělíčku zabrat. Za hodinku měli kluci hotovo a mohla začít zábava. 

Večer zpříjemní závody ve skoku do dálky, výšky, délce manuálu a nejlepší trik. Následuje promítání filmu Vyšehrad - jsem rád, že pořadatel myslí i na vzdělávání mládeže a po něm DJ. No možná to bylo trochu jinak, ale nic to nemění na tom, že zábava byla parádní a nebýt nedělního závodu, tak snad paříme do teď. 

Ranní vstávání nebylo úplně lehké, což přikládám tomu, že to pro mne byl již šestý den na kole. Naštěstí mám spoustu času se probrat a dát do kupy. Race kategorie startuje až po 11. Ostatní takové štěstí nemají. Mezi prvními startují Groom, Rookie, Newbie a E-bike. Ty poslední čeká slušnej fičák opět v podobě tří erzet. Ale dnes to mají delší a těžší. No kdo chtěl kam ... Navíc většina z nich po dojetí přesedá na kola poháněná pouze lidskou silou (byť někteří z nich si nadávají do volů) a vyráží porovnat výkony v kategorii hobby či race. Jejich výrazy říkají, že byť to stálo za to, zadarmo to rozhodně nebylo. Opět byla jedna power stage, na kterou navázal dlouhý trail do Karlova.

Já se chvíli po poledni s lehce staženým pozadím stavím na start první RZ - ano, té, která je jen pro nás. Přežít toto a bude líp. Pár zatáček na rozjetí, následuje taková malá kamenitá zahrádka. Úplně netrefuji stopu, tak musím začít z nuly. Takže se uklidníme a následné divácky velmi atraktivní místo projíždím na pantátu bez ztráty kytičky. Jistě, nebylo to efektní, ale pouze efektivní. Pěkný prudký úsek s nelehkým nájezdem do hluboké hrabanky, otočka kolem stromu a trefit se do odjezdu jednou ze tří možností vykouzlila několik pěkných sestav, nad kterými by i Petr Vichnar vytáhl desítku. Chvilka oddechu, než následuje druhá zajímavá pasáž přes kameny, ale to už jsme z nejhoršího venku a pálíme to mezi stromy do cíle, který je kousek nad zázemím celého závodu. 

Po šotce vinoucí se pohodově k horní stanici lanovky jedeme dnes celkem 5x. Ale je to mírumilovný výšlap. Celkem za celý závod - 6 RZ, 25 km kategorie Race - nastoupáme necelý kilometr. Pohoda! Dvojka je stará DH trať vpravo pod lanem. Začínám trochu volněji, protože první dvě odkloněný zatáčky mě dokážou poslat neomylně ven. Při včerejším tréninku jsem si na následujícím kamenitým úseku prolomil koleno, tak jedu s respektem. Pak už není co řešit. 

Dole přepadnu trochu schovanou, ale opět dobře zásobenou občerstvovačku (hobíci ji měli hned po prvním úseku a prý o ní mnozí nevěděli). Hážu do břucha sekanou, sýr, meloun, jonťák a hurá na vzdálenou trojku. Ta je dnes nejdelší a názory se na ni hodně různí. Někomu nevyhovuje hodně šlapání, někdo si zase pochvaluje její menší technickou obtížnost. Každopádně všichni oceňují její délku. Celkově vzato si na Malé Morávce každý najde svoje a ve finále nejspíš nikdo neodjede nespokojený. 

Výšlap na karlovský trail je trochu očistec, ale vidina, že už máme půlku za sebou nás trochu žene. Jen neposr... ty dvě záludný místečka! 

Start, dupačka, pravá v sypkých kamenech - sakra, na tu vždycky zapomenu! Pak už jsem v korytě trailu jako doma. Práší se jak sviňa. Po včerejším dešti ani památky. "Skalku" dávám opět efektivně a na obávanou otočku okolo stromu to naperu na první dobrou a je vymalováno. Malu odměnou kromě goodfeelingu jsou banány, pomeranče, voda, jonťák. 

Dostávám se do módu, že už si jedu sám na sebe. Nechci poslouchat, kde se parťákům co povedlo a kde naopak ne. Zařazuji převod přežití a hrnu na číslo 5. Ta začíná nad gravity lajnou. Cíl je přežít hodně moc kořenů, pár klopek, dupat jako blázen a v závěru ještě přidat. Traséři nás neženou až úplně dolů a díky tomu není poslední výšlap úplný mordor. 

Šestka je ještě více šlapavá. Ale jo, jde to. Nohy ještě můžou a hlava chce. Dnes to fakt baví a vidím cíl na konci trailu. Pipíp, hotovo, zahlásí časomíra. Zbytek #moravianeagles už má pohodu u deštníku. Záchranný pivo a pak jedno na chuť a už je dobře. Akorát čas sledovat dojezd a fandit elitě. Ani na posledních metrech si nic neodpustí a jdou do toho srdíčkem. Asi podobně jako organizátoři tohoto celého závodu.

Jak jistě všímavý čtenář pochopil, e-bike kategorii jsem nejel, ale od těch co ano jsem odposlechl, že to bylo zábavný, náročný, že udržet obě kola v kontaktu se zemí v prudkých výjezdech vyžadovalo jemnou práci technika s brzdou, přehazovačkou a zařazeným módem dopomoci. A ukočírovat výrazně těžší bajk směrem dolů byla lekce vyšší pilotáže. Ale do cíle se vrátili s rohlíkem od ucha k uchu a někteří s lehce pošramoceným tělem. 

   

A co řekla moje cérka, pro kterou to zde byl první enduro závod? Bylo to dobrý.* Takže příště asi zas.

* poznámka: Je jí 16,5.

Hledáš výsledky? Kdo vyhrál? Pro výsledky klikej zde a na vítěze mrkni na video níže

Foto: Jakub Barčík / Enduroserie

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Miloš 31.8.2022 - 19:39

    Jak to nakonec dopadlo s tím Kubou Říhou? Servisoval při závodě mimo ofiko depo a ještě se tím chlubil na instanci, nebo je to jen kec?

    • anonymní uživatel Kule 1.9.2022 - 7:21

      To by byla hruza ale. To se na enduru jeste historicky nikdy nestalo! Co ted?

      • anonymní uživatel Jeseter 1.9.2022 - 8:23

        Za trest, pojede Říhá příští závod Endurosérie na hardtailu.

      • anonymní uživatel SaintJV (xxpokusxx (a) seznam.cz) 1.9.2022 - 8:23

        Tak je to poruseni pravidel... at si o tom Kule myslis co chces... Takze bud by meli zmenit pravidla, nebo... tak to proste je.

        • anonymní uživatel Kule 1.9.2022 - 9:16

          Ja hlasuju pro "nebo" :)

        • anonymní uživatel Miloš 1.9.2022 - 9:21

          Kule, pokud ti přijde porušení pravidel ok, tak je něco špatně. Ale trochu to koresponduje se stavem Enduroserie, kdy se v tohle reportu nikdo nepozastaví nad najížděním trati mimo ofiko trénink (pravidla zakazují). Stejně jako každý závod x lidí vyvážení autem na kopec (zdravím Andy).
          Pokud jsou pravidla a lidi je nejsou schopni dodržovat v rámci fair play, má tu být pořadatel a tyto pravidla vymáhat. Má na takové zajištění slušný rozpočet.

          • anonymní uživatel Kule 1.9.2022 - 9:25

            Ja sem videl v teto discipline tolikrat obejit pravidla, ze me to pride spis jako nutnost, pokud chces udelat radost sponzorum. Zdravim Milany, Jirinu apod :)

          • anonymní uživatel Smartfish (Smartfish (a) seznam.cz) 2.9.2022 - 8:58

            Může mě někdo vysvětlit jakej he rozdíl v tom když oficiální den tréninku místo lanovky použiju vývoz??? Co je na tom z morálního hlediska špatně?
            Na enduro serie jsou běžně v sobotu fronty jak kráva, nevím proč bych měl trávit den ve frontách. Každou RZ si projedu stejně jenom jednou ať vývozem nebo lanem, tak nechapu proc se nad tím někdo pohorsuje.
            Ze tam hidblujou traily od čtvrtka je jiná a jeden z důvodů proč se na to spousta lidi vystalo a v tomhle formátu samo o sobě prostě férovy není a nebude. Generuje ale peniiiizky.

          • anonymní uživatel Miloš 2.9.2022 - 12:12

            Pokud nevidíš rozdíl, dobrá, vysvětlím.
            První je ten, že taková jsou pravidla a ty mají platit pro každého. Někdo jako debil, já, když je moc veliká fronta sedne na kolo a jede na horu za své, někdo holt obejde pravidla a vezme auto.
            Druhý rozdíl je ten, že pokud by se tak rozhodlo porušit pravidla třeba třetina lidí, tak máš najednou provoz jak kráva nahoru a dolů. To může mít následek že nasereš místňáky a příště na dané lokalitě závod nebude. A to je ten lehčí případ. Pak je tu ještě jeden (zdravím řidiče od Andy), co nerespektují zákazy vjezdu a dělají pověst u místních a turistů ještě lepší.

          • anonymní uživatel Kobliha (kobliha (a) gmail.com) 2.9.2022 - 12:32

            Na Miloše zjevně na občerstvovačce nezbylo čůčo, tak je rozmrzelej.. :D

          • anonymní uživatel Andrea Drengubáková (andrea.drengubakova (a) snow.cz) 2.9.2022 - 12:34

            Zdravím Miloši, předpokládám, že tou Andy máš na mysli mě. Mohl bys mi prosím prozradit, kde můj řidič porušil zákaz vjezdu? ;-) Je hezké, jak na mě myslíš, když na Morávce jsem ani nebyla... A pravidla neobcházím, jen pro informaci.

          • anonymní uživatel Je mi to jedno, ale.... 2.9.2022 - 13:53

            Vždyť to s tím autem, konkrétně na Klínovci píšeš sama na ig :)

          • anonymní uživatel Andrea Drengubáková (andrea.drengubakova (a) snow.cz) 2.9.2022 - 14:18

            Jo ty myslíš, jak se mi v rámci erzety rozbilo kolo, netočila se mi kola a nešlo ani tlačit? Je mi jasný, že vy tady jste siláci, co jim nedělá problém dát si kolo na rameno a seběhnout Jáchymoskou sjezdovku, no já bohužel takový fyzický fond nemám. Snažila jsem si tam transport zajistit, mimo jiné i s horskou službou, ale logicky nebudu blokovat záchranné složky, když by se někomu mohlo něco stát. Takže po domluvě i s areálovými zaměstnanci a s ohledem na to, kudy se tam dá dostat autem, mi bylo doporučeno zařídit si vlastní svoz. Mimo to bez porušení zákazu vjezdu, na který jsem se tu ptala. P.S. za tuto erzetu jsem byla pochopitelně penalizovaná (pro dobrý spánek všech).

          • anonymní uživatel Miloš 3.9.2022 - 20:55

            Za poslední dva roky jsem tě na vlastní oči viděl porušit pravidlo třikrát při dvou závodech. Zadov. Špičák. Při tom druhém jsem byl navíc svědkem projetí Audiny do zákazu vjezdu s tvým kolem na zadním nosiči. Jestli jsi v tomhle případě byla na palubě nevím.
            Ale aby nebyla mýlka že pravidla porušuje jeden člověk. Je jich mnohem víc.

          • anonymní uživatel Andrea Drengubáková (andrea.drengubakova (a) snow.cz) 6.9.2022 - 11:15

            Se Zadovem musíš být konkrétnější. A doufám, že se nebavíme o tom, že jsem tam přijela odpoledne na trénink, kdy jsem míjela několik bikerů (co už samozřejmě půl den trénovali), kteří končili erzetu dole u hlavní silnice. Snad se počítá s tím, že se na Zadov, a to na parkoviště oficiálně uvedené v propozicích závodu, můžu dostavit autem a nemusím jet už z domova na kole… Loni jsem tam nikoho s autem neměla. Předloni jsem tam ani netrénovala.
            Co se týká Špičáku. Nebyla u toho zákazu vjezdu náhodou dodatková tabulka? Příště se stačí zeptat. Nehledě na to, že pokud jsi byl svědek přestupku, který tě tak dlouho pálí, tak možná bude lepší to příště nahlásit rovnou na policii a vyhneme se tak několikaletému nedorozumění, nebo v kterém roce jsi mě tam viděl… Mimochodem ano, v minulosti jsem se určitě nechala vyvézt autem někam, kam se jiní dostávali lanovkou (nechápu, co bych z toho měla mít za výhodu), nicméně zákaz shuttlování v době tréninku, jak přesně cituje níže Eda, je v pravidlech Enduroserie od loňského Kraličáku. Tak či tak, vědomě bych pravidla nikdy neporušila. O víkendu budu jinak na Špičáku, tak se klidně doptej osobně.

          • anonymní uživatel Pedro Sanchez 7.9.2022 - 5:59

            "(nechápu, co bych z toho měla mít za výhodu)" ...no nevím jak to mají ostatní, ale já jsem po výšlapech v tréninku docela vyflusnutej a ubírá mi to energii do závodu, protože moje tělo potřebuje víc regenerovat. Nemyslel jsem, že tohle budu někdy psát :D

          • anonymní uživatel smartfish (smartfish (a) seznam.cz) 4.9.2022 - 23:09

            my god, proč takový keci
            trochu zbytečny nemyslíš, když to provozuješ opakovaně a vsichni to vidí, ale vetšině jako mě je to u prdele

          • anonymní uživatel Eda 2.9.2022 - 12:32

            Stačí si přečíst pravidla ;)

            Závodník je povinen využít vyznáčený transfer, pro přesun mezi erzetami a to na svém kole po celý závodní víkend. Nesmí využít cizí pomoc, vývoz autem apod. To znamená jakékoli shuttlování NENÍ POVOLENO ani při pátečním a sobotním tréninku!!!

          • anonymní uživatel Džery 2.9.2022 - 15:45

            Hoši bacha, je to mocná influencerka co má kontakty na vysokých postech!

    • anonymní uživatel Jeseter 1.9.2022 - 9:00

      @Miloš
      Štěstí, že to tady Kuba Říha dole vysvětlil. Teď už se ti bude lépe spát.

    • anonymní uživatel PTBack 7.9.2022 - 16:21

      Hej Miloši, zas někdy napiš do nějaký diskuze :D :D :)

  • anonymní uživatel Jakub Říha (52riha (a) gmail.com) 1.9.2022 - 8:48

    Bike Garage je oficiální servisní místo který Endurosérie nabízí, to jsem využil. Stejně jako jiní jezdci, od toho tam tyhle borci jsou.

    • anonymní uživatel Miloš 1.9.2022 - 9:16

      Děkuji za vysvětlení a potvrzení toho co jsem si myslel, že to byl kec. Moc ti fandím. Tak ať ti to jezdí!

  • anonymní uživatel Kopyto 3.9.2022 - 10:05

    Enduro buzny máte to těžký

    • anonymní uživatel Martin 3.9.2022 - 10:53

      Musis mit strasne smutnej zivot…

  • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 3.9.2022 - 21:58

    Hoši, moc nerozumím tomu, co to tu řešíte. Pravidla porušujeme každý, dnes a denně - v práci, za volantem, prostě všude. Neříkám, že porušovat pravidla je správné, ale těch pravidel je tolik, že se prostě ani všechna dodržovat nedají. Proto neřeším, co dělají nebo nedělají ostatní. Mně ke štěstí stačí, když se na sebe s čistým svědomím můžu podívat do zrcadla. Takže pokud někdo má potřebu podvádět v závodech, je to jeho věc. My s tím nic nenaděláme a akorát si tím zasíráme hlavu. A přesně to je ten důvod, proč na kole jezdím - abych si tu hlavu vyčistil, ne naopak.

    • anonymní uživatel Džery 4.9.2022 - 6:21

      Šák jo, máš pravdu. Porušujeme je všichni, moje holka taky když š*ká s Frenkem....

      • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 4.9.2022 - 19:53

        To máš teda divný pravidla, když jí to nedovolíš... :-)

        • anonymní uživatel Džery 6.9.2022 - 8:34

          Dobře no! Já chci aby moje holka š....

  • anonymní uživatel PTBack 4.9.2022 - 9:10

    Já teda taky moc nevím, co to tady řešíte za pí *****y. Snad Vám je jasný, kdo prostě jezdí líp a kdo hůř. Ty lidi co tady jmenovitě řešíte, by zcela jasně pojeli Vás všechny nebo dobrou půlku minimálně a někdo tu řeší nějakej vjezd do zákazu vjezdu. Si jako myslíte, že když TOP 10 bude striktně dodržovat všechny pravidla, že Vás to posune vejš? Ani náhodou. Starejte se o sebe a mějte radost ze svýho vlastního ježdění.

  • anonymní uživatel Lenny (nevim (a) nevim.cz) 4.9.2022 - 14:32

    Takže tedy je v pořádku když někdo pravidla poruší. Respektive když je poruší "topka" tak pohoda, protože oni přece všechny zajedou, takže je to jedno, ergo, pravidla jsou pro pleps co jede plíseň. A propo, andy je prostě jen influminda, za permici a žvanec vychválí kdejakej park, ta osoba je mi silně nesympatická od začátku, ale to je zase můj názor. A též i ot že český enduro je asi jako rolexky z tržnice. Tváří se to nóbl, ale je to shit. Tratě nakopaný horkou jehlou, obtížnost aby to sjel každý, tedy aby bylo co nejvíc startovných. Hrozný, hrozný hrozný...a do toho se řeší pravidla který někdo porušit smí a někdo ne. Nejen že to vypovídá o tom jaký je český enduro dno, ale i o tom že i někteří jezdci se dostanou ještě hlouběji když jsou v tomhle schopni ještě podvádět..

    • anonymní uživatel PTBack 4.9.2022 - 15:49

      No, právě proto, o čem tady píšeš, jde o ho*** :D
      Potom taky,
      Většina lidí na těchhle závodech závodí o umístění 50-200, jednou tak, jednou onak a jestli jde o "topku", tak tyhle lidi tam jezdí aby to tam zatraktivnili a aby si s Nima mohlo pojezdit i jelito jako já. Tyhle lidi závoděj někde úplně jinde. A říkám Ti to jako kluk, které ESerii dávno nejezdí, protože kluci, který mně na ní zajedou, si na "ilegálech " který jsem spíš jezdil, ani neškrtli. To jen k ty úrovni. Já bych tohle řešil na profi závodech ale ne, když jedu o 40. místo. A to ještě v lepším případě. Ale omlouvám se těm, který to prožívaj, máte na to právo. Taky jsem kdysi dělal závodně sport a celej žhavej řešil kdejakej drb. Hlavně se ale divím, když v tomhle sportu je v kterýkoliv partě hned vidět, kdo jak na tom je, že se řeší lidi a "problémy ", který jsou úplně mimo výkonnost mně a většiny ostatních.

    • anonymní uživatel Cermo 6.9.2022 - 13:32

      Ak je ceska enduro shit, tak sa chod pozriet na Slovensko. :-D

      • anonymní uživatel Shu Lin 6.9.2022 - 15:52

        nebo do Tádžikistánu

    • anonymní uživatel Roman.Adami (Ajsk (a) post.cz) 6.9.2022 - 18:14

      Hoooodně smutnej hejt. Na větpavlačovej řečí tady nemůžu reagovat, protože jsem ne osobně nezažil, ale takhle hloupě se navážet do enduroserie nelze nechat bez reakce. Česká enduroserie je rozhodně jedním z nejlepších endurových závodů v Evropě (zúčastnil jsem se různých závodů v Rakousku, Slovinsku, Polsku, Itálii, Francii a Španělsku). Vždy se dá najít něco ke zlepšení a Mára s Tomem pravidelně naslouchají jak těm rychlým, tak i těm pomalým a postupně na mnohém makají. Třeba zrovna to dodržování pravidel se taky posunulo. Především díky enduroserii tu máme nejen super možnost si zazávodit, ale také se za poslední roky vytvořila super základna mladých rychlých kluků. Pohybuju se kolem mtb endura v ČR už 7 let a ten posun je obrovský. Díky za to!

  • anonymní uživatel smartfish (smartfish (a) seznam.cz) 4.9.2022 - 23:26

    jasný, jasný rozumim ..... šeš hardcore shreder kterej nakládá jenom brutální ilegály, který sjede jenom hrstka lidí,
    ale přesto dokažeš bejt skromnej, nazveš se jelitem, a řekneš nám, že "topka" by tě zajela,
    máš erekci, když si s "topkou" mužeš zajezdit, tudíš by se jim měli i prohřešky proti pravidlům tolerovat
    > tím se všechno vysvětluje

    • anonymní uživatel smartfish (smartfish (a) seznam.cz) 4.9.2022 - 23:27

      reakce na PTBacka

    • anonymní uživatel PTBack 5.9.2022 - 10:05

      :D
      Dobře Ty :D
      Hele v zásadě máš vlastně pravdu, nejde proti tomu nic namítnout :D
      Jen bych objasnil gró věci a to je ta, že Svoje nedostatky nenakládám na záda jinejm a pracuju na nich.
      A jen jediná věc, vůči který bych se vymezil :D , že nemám erekci z toho jezdit s "topkou". Mezi bajkerama je mnoho lidí, který si jezděj to svoje, jsou schopnostma jinde a nemusej kvůli tomu jezdit na nějaký přiteplený závody. :D

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 5.9.2022 - 6:25

    ...jsem konsternován....

    • anonymní uživatel @Pedro 5.9.2022 - 10:46

      Nebetyčnost enduro-píčství je bezmezná !

  • anonymní uživatel Johana (*) 5.9.2022 - 13:17

    Prosím více takových reportů, je radost číst ty enduro-píčství žvásty :D :D :D

  • anonymní uživatel Víta 6.9.2022 - 21:53

    Dle mého, by už neměli nikde a nikdy závodit. Porušovat pravidla je hrozné. Ježíšek se na to divá. Proto by si ty hříšníci měli uvědomit, ze Vánoce se blíží. A můžou mistrů dárku dostat nasrano pod stromeček. Věřím , ze celoživotní penalizace je dokáže očistit od těch hrichu. pamatujte Ježíšek pláče kvůli Vám!!

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 6.9.2022 - 22:35

    Stejně jako nagelovanym priteplenym fotbalistům, kterým přeju kopat v o třech číslech menších kopačkách do medicimbalu , tak přeju i enduristum sestadvacy a pětadvaceti kilové bajky. Pure dh, pila, pivo a jiné s*acky .

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí