Na prezentaci: NS Bikes má v ČR nového distributora

Autor: Keli, vydáno: 19.10.2022

NS Bikes ukázal nejen novinky ale také zásadní změnu, která ovlivní jejich zákazníky v našem regionu. Po dlouhých letech stagnace a letargie bude mít polský výrobce NS Bikes v ČR nového distributora. K obchodníkům se kola dostanou na přímo od výrobce! Co to přinese?

Downhil & Rock and Roll

Od začátku tisíciletí NS Bikes je jedna z nejslavnější polských značek. Svoji historii začala psát již na začátku tisíciletí a před výrobou vlastních komponentů a kol se věnovala importu sjezdových doplňků ze zámoří. Downhill v historii NS Bikes hraje významnou roli, zakladatel značky a majitel Szymon Kobylinski je hudebníkem (zakladatel polské populární rockové skupiny Blenders) a zároveň docela dost úspěšným závodníkem právě ve sjezdu.
A právě v době jeho závodního sjezdování okolo roku 2000 bylo obtížné v Polsku sehnat DH specific komponenty a rozhodl se s manželkou Annou založit firmu 7Anna a dovážet díly z USA. 
Pro vystudovaného inženýra nebyla kvalita, provedení a zpracování dostatečné a to bylo impulzem pro vývoj a výrobu vlastních komponentů. Začalo to komponenty, v roce 2004 pokračovalo sjezdových hardtailem a pak NS Bikes nabralo obrátky. Ostatně, mrkněte se na to sami.

Všichni v 7Anna jsou nadšení a aktivní bajkeři a mají produkt na prvním místě. Důkazem jsou získaná ocenění na veletrhu Eurobike a či titul Bike of the year.
Sázka na anglicky znějící název i webové stránky v angličtině, spousta lidí si dlouho myslela, že NS Bikes pochází z Kanady. 

NS Bikes, Creme, Octane One a Rondo

Dnes 7Anna Group vyrábí čtyři značky kol v různých segmentech cyklistiky. Srdcovkou jsou stále NS Bikes kola od agresivnějšího XC přes dirt a enduro až po sjezd, prostě kola do nejnáročnějšího terénu, klidně i pro Světový pohár ve sjezdu či EWS. Nebo i Red Bull Rampage, důkazem bylo vystavené kolo, které sedlal právě na této akci Szymon Godziek.
Kontrastem k "radical heritage" kolům NS Bikes je lifestyle značka městských kol Creme. Octane One jsou kola určená pro méně náročné zákazníky, kteří kladou důraz na lepší poměr cena / výkon, a poslední značkou v portfoliu je Rondo, new school gravel kola.
Všechny kola se montují v Polsku a klasická distribuční síť výrobce-distributor-prodejce je rozšířena po celém světě, v našem regionu Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko budou kola prodejcům dodávána na přímo od výrobce. Co by to mělo přinést? To je nasnadě, kratší dodací lhůty na skladová kola a celkově lepší dostupnost kol.

   

Stay True, neuhni z cesty

NS bikes nese hlavní motto Stay True, vychází z anglického "true" jako vycentrovaný a je myšleno ve smyslu drž směr či neuhni z cesty. V "enesku" nehledí na modní vlny, důkazem jsou například dirtová kola. Ty nikdy nepřestali vyrábět a mají nejširší sortiment napříč trhem. Na jejich kolech jezdili největší hvězdy dirtu či slopestylu jako Soederstrom, Pilgrim, Godziek či Reynolds. V současné době, kdy pumptracky rostou jak houby pod dešti, si u NS bikes si vybere úplně každý a že je z čeho vybírat, od základních modelů až po top modely se kterými rovnou můžete vyrazit třeba na Crankworx.

Nicméně gró NS Bikes jsou celoodpružená kola. A jak sami říkají, našim cílem jsou solidní kola bez marketingových kouzel. Výkon kola je to nejdůležitější, ale zároveň je kladen důraz na zábavnost, odolnost i kompatibilitu. Kola NS Bikes jsou trochu těžší, ale díky tomu jsou odolnější. Díky absenci proprietárních řešení jsou zároveň snazší na opravy, kompatibilita se standardními značkami se může hodit. 
Kola jsou tvořena jako celek, myslí se na každou maličkost, vývoj rámů se řeší i s ohledem na použité komponenty přičemž se nebojí ani zajímavých detailů, povrchů i barev. 

Szymon během své prezentace vyslovil jednu větu, která definuje značku: NS Bikes is all about fun, performance and reliability! (U NS Bikes jde především o zábavu, výkon a spolehlivost!)

Od dirtu až po dětská kola

Nabídka NS bikes zahrnuje všechny zábavnější disciplíny horských kol, od pumptracku až po dětská kola. Výrobce kola řadí do několika příznačných kategorií:
Fun bikes, kola do města či pumptrack. Na tuto kategorii navazuje další Dirt jump, kola podobná jako Fun bikes, ale jsou určena pro ostřejší použití, tomu odpovídá osazení lepšími komponenty, kola nesou stejnou geometrii jako mají kola závodníků slopestyle eventech.

    


Freeride, kategorie, která u mnoha výrobců absentuje, ji nahradila vysokozdvihová endura, NS Bikes však pokračuje dle svého motta. Zaujmou především modely Define a Soda
Enduro i allmountain kategorie zastupuje model Define, ten je k dispozici v několika provedeních lišících se zdvihem a geometrií. Díky chytře provedenému vyřešení spodního uchycení tlumiče a flip chip lze snadno změnit právě zdvih či geometrii.

Downhill a bikeparková kola zastupuje model Fuzz, ten bude jak ve středním rozměru kol pro "bikepark rats" a v provedení mullet pro sjezdaře.
Trail či agresivní XC neboli downcountry zastupuje model Synonym. Vyznačuje se specifickou geometrií s dlouhým předním rámovým trojúhelníkem. U NS Bikes se chlubí, že Synonym je nejdelší XC kolo na trhu.
V portfoliu moderní značky nesmí v nabídce chybět trailový hardtail, u NS Bikes najdeme model jak z hliníku tak CrMo? Ani trend elektrokol neminul NS Bikes, dlouho odolávali a přemýšleli jak ebike uchopit. Ebike jako lanovka a dolů ostré kolo? Ano, přesně takový je E Fine, mullet se 160 mm zdvihu osazený motorem Shimano ep8 s radikální geometrií.

  

Jaký je dle Szymona zásadní projekt značky. Celoodpružená dětská kola pro enduro a bikeparky! Důvod? Protože má syna! Důraz u této kategorie je kladen na odpovídající geometrii vhodnou pro dětskou postavu a taktéž na výběr odpružení kompatibilního s nižší dětskou hmotností.

Octane One, levnější, ale stále schopné 

Osobně jsem o existenci značky kol Octane One neměl tušení. V podvědomí jsem ji vnímal jako výrobce levnějších komponentů pro NS Bikes. Firma patřící do rodiny značek 7Anna se však v roce 2018 vrhla i výroby celých kol. Jejich cílem je nabídnout dobrý produkt za dobrou cenu. Na vývoji kol Octane One se podílí stejný vývojový tým jako u značky NS Bikes. Oproti této značce je hlavní výhodou Octane One cenová dostupnost. A přitom to jsou kola, která zaujmou. Například allmountain model Omg 29" se zdvihem 140/130mm, na rok 2023 dostává o 1 cm vyšší zdvih a trochu agresivnější geo.
Jsi bikeparkový jezdec? Pak tvoje srdce musí zaplesat nad kolem Brrap, se 27,5" koly a 170 mm zdvihu na pružině je určen právě do bikeparků.
Ale ani další kola jako pumpovací nebo dirt speciál Diezel či hardtail Sour rozhodně stojí za pozornost.

Těším se na ně!

S novým českým distributorem se nabízí šance vyzkoušet některé z kol NS Bikes. Některá z kol jsem měl možnost sedlat krátce již v minulosti, ale těším se na delší setkání. Snad již brzy.

Ceník

Na základě vícero žádostí doplňuji ceníky NS Bikes a Octane One.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Fanda (Mňam mňam mňam (a) ) 19.10.2022 - 10:47

    A jak to teda bude ? Zas to bude mít pro ČR katmar ??

    • profilová fotka Keli 19.10.2022 000 11:05

      ... v našem regionu Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko budou kola prodejcům dodávána na přímo od výrobce.

      • anonymní uživatel Fanda 19.10.2022 - 17:49

        takže všechno přistarém...

        • profilová fotka Keli 19.10.2022 000 19:03

          Kdepak, zcela zásadní rozdíl. Vypadl jeden "zásadní" článek z distribuční soustavy. Rozdíl bude citelný, troufnu si tvrdit.

    • anonymní uživatel Tom (no (a) no.no) 20.10.2022 - 10:38

      Jestli z toho clanku vypadne katmar, tak by mohla byt cena zasadne jinde. Pred rokem jsem kupoval jinou polskou znacku zastoupenou katmarem a prislo mi to az vtipny. Z polskeho eshopu (ne primo od vyrobce) kolo za cca 20k CZK + 500,- posta. Katmar nabizel to stejne za 40k :)

      • anonymní uživatel Katmar (katmar (a) katmar.cz) 21.10.2022 - 11:05

        Dobrý den, můžete uvést, o jaký model a značku se jednalo?? Děkujeme.

        • anonymní uživatel Eccentric (Eccentric (a) eccentric.com) 22.10.2022 - 18:09

          Stačí jen srovnání rámu NS Bikes eccentric. U vás přes 12k kč. V zahraničí od 6800kč. Můj o dva roky novější vyšel včetně dopravy z VB na 248 eur. Hanba na vaše ceny a XX let staré zboží.

  • anonymní uživatel Shu Lin 20.10.2022 - 11:15

    katmar mi poslal novou patku za 500,- a byly na ní otlaky od náboje... Jindy jsem si už radši osobně jel pro rám a chyběla na něm navářka pro uchycení lanka teleskopu, ale cena opět plná... od tý doby si o nich myslim svý.

    • anonymní uživatel Katmar (katmar (a) katmar.cz) 21.10.2022 - 11:02

      Dobrý den, patku jsme byli nuceni sundat z nového kola a proto byla otlačená od upínáku, protože ji výrobce nebyl schopen v řádu měsíců dodat, aby jste mohl dál ku své spokojenosti používat kolo, vyšli jsme Vám tímto vstříc, přesně si na tuto situaci pamatujeme, i jsme to spolu řešili po telefonu a nepřipadalo nám, že jste s tímto rychlým řešením nespokojen. Na jakém rámu chyběla navařka pro uchycení lanka pro teleskop??

      • anonymní uživatel Shu Lin 21.10.2022 - 17:38

        Dobrý den, nejspíš toto provozujete často, protože silně pochybuji, že si pamatujete přesně na moji situaci. Nechápu, jak můžete mít problém s dodáním věci, kterou jasně uvádíte na e-shopu, že máte SKLADEM. Určitě mě nikdo telefonicky, ani písemně, ohledně tohoto způsobu řešení situace nekontaktoval, a proto jsem byl také velmi rozhořčený po otevření obálky, jejíž doručení stálo okolo 100,-. Samozřejmě, když máte otlačenou patku v ruce a chcete jezdit, tak tu hořkou slinu polknete, ale hořká pachuť zůstane. Pokud trefíte rok realizace této konkrétní objednávky aspoň v toleranci +- 3 roky, tak mohu připustit, že si vzpomínáte na konkrétní případ, u kterého si ovšem pamatujeme rozdílný průběh. V opačném případě nemám vůbec potřebu a náladu řešit zmíněnou navářku. Přeji hezký den a mnoho spokojenějších zákazníku.

  • anonymní uživatel Venca 24.10.2022 - 19:26

    Pokud někdo uvažuje o NS, tak koukněte do Polska... Úplně jiné ceny, rozdíl i 15tis... To samé scott

    • anonymní uživatel NSuper (Kvrtl (a) seznam.cz) 10.11.2022 - 23:52

      Tak Polsko, dycky se dá někde něco vyhandlovat. Můžeš podpořit dovozce, který distribuuje v ČR značku a má doporučené MOC, nebo koupit jinde. Lepší je koupit u zdroje a třeba dostat slevu, většinou jí všude dostaneš. Anebo koupit třeba z jiné země, kde je jiná ekonomika a pro tebe výhodnější. Zrovna Katmar byli vždycky fér a kluci ví, co dělají, ne všude to tak je.

  • anonymní uživatel Šulin je kretén (Sulin (a) gmail.com) 10.11.2022 - 21:34

    Ty musíš být totální retard. Sundali navářku, víš co je navářka? Navařená. Sundali? Nesundal tě náhodou někdo šulinem přes tvojí vymrdanou hlavu?

  • anonymní uživatel Šulin je kretén (Sulin (a) gmail.com) 10.11.2022 - 22:33

    A mimochodem. V čem je problém v tom, že ti údajně zavolali, že abys mohl jezdit, sundají patku z nového kola z krabice a pošlou ti jí? To je úctyhodný přístup, kvůli tvojí spokojenosti nemohli prodat nové kolo do té doby, než dojdou od výrobce náhradní patky. Šuline, Šuline

    • anonymní uživatel Shu Lin 11.11.2022 - 9:21

      Ty dem*nte, nic nesundavali, ta navářka, která tam má být, tam vůbec nebyla. Asi kus vyřazenej na kontrole kvality. Ještě jednou pro tebe, ty deme*te, nikdo mi nevolal a patky byly skladem. Pozdravuj mámu krávu, vole.

      • anonymní uživatel Villain 11.11.2022 - 11:12

        Zalez do jeskyně!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí