Novinka: Pells Tarpan - hravý trailbike i nekompromisní all mountain stroj

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 20.12.2022

Pells Tarpan je zpět! Nečekejte však jiné spojení s původním modelem, než je jméno evropského plemena divokých koní. Pro rok 2023 má od základu nové rámy, a to rovnou ve dvou variantách. První z nich nese přízvisko AM a jedná se o nekompromisní all mountain stroj o zdvihu 160/140 mm. Druhou variantou je pak hravý trail bike se zdvihem 130/120 mm, který jsme příznačně označili TR.

Pells Tarpan - osm různých modelů

Technicky náročné traily a bikeparky. To je svět nových Tarpanů. Jejich odolné, celoodpružené hliníkové rámy s agresivní geometrií kombinují hlavový úhel 64,5 st (AM) / 65,5 st (TR) a sedlový úhel 77 st. Díky tomu poskytují ideální kombinaci skvělých sjezdových i stoupacích schopností. Vnitřní vedení kabeláže, čtyřčepový systém odpružení, velká 29" kola či teleskopická sedlovka jsou samozřejmostí. Modelová řada AM se navíc chlubí čtyřpístkovými brzdami. K mání jsou 4 varianty Tarpana TR i AM, tedy celkem 8 různých modelů. To už je slušné stádo koní!

Pells Tarpan AM - na náročné traily a bikeparky

Rodina Tarpanů AM je určená k jízdě na opravdu náročných trailech, vydat se s nimi můžete i do bikeparku či na enduro závody. V jejím čele stojí Tarpan AM Ultimate. Perfektní jízdní vlastnosti zaměřené na technickou jízdu po překážkách mu poskytují vzduchová vidlice Fox 36 Performance Elite 160 mm se špičkovou tlumící patronou Grip 2 v kombinaci s tlumičem Rockshox Super Deluxe Select+, pohon Shimano XT 1x12 a čtyřpístkové brzdy Shimano XT. Náročné překážky v terénu zdolává díky velkým 29" kolům s plášti Schwalbe. Teleskopická sedlovka poskytuje jezdci pocit větší kontroly i bezpečnosti a umožňuje pohodlnou práci s těžištěm i v nejnáročnějších úsecích tratě.

Tarpan AM 1 je rovněž vybaven vzduchovou vidlicí Fox, tentokrát modelem 36 Performance o zdvihu 160 mm a tlumičem Rock Shox Super Deluxe Select+. Jako jediný z řady Tarpan AM staví na komponentech Sram, konkrétně Sram GX Eagle 12s a tak jistě potěší každého fanouška této americké značky. Perfektní trailbike s minimem kompromisů.

Na nadšence do italské značky Marzocchi se těší Tarpan AM 2. Bike určený na náročné traily používá vzduchovou vidlici Marzocchi Bomber Z1 160 mm, která spolu s tlumičem Rock Shox Super Deluxe Select+ a velkými 29" koly s plášti Schwalbe vyžehlí každou nerovnost na trati.

Vstupním modelem klanu je Tarpan AM 3, který je skvělým vstupním modelem do světa technické jízdy na náročných trailech. Stejně jako ostatní biky této modelové řady disponuje čtyřčepovým odpružením. Používá tlumič Rock Shox Super Deluxe Select, který kombinuje s vidlicí Suntour Zeron 35 Boost 160 mm, čtyřpístkovými brzdami Shimano, velkými 29" koly s plášti Schwalbe a teleskopickou sedlovku.

Pells Tarpan TR - hravý trail bike

Řada Tarpan TR je zaměřená na živou jízdu po překážkách a v rukou zkušeného jezdce zvládne i náročnější traily. Stejně jako rodinu AM, i Tarpany TR vede bike s přívlastkem Ultimate. Ten nerovnosti na trati s přehledem žehlí vzduchovou vidlicí Fox 34 Performance Elite 130 mm se špičkovým tlumením Grip 2 a tlumičem Rock Shox Super Deluxe Select+. Velké překážky na trailu zdolává díky ještě větším 29" kolům s plášti Schwalbe. Bezpečnost zajišťuje účinnými brzdami Shimano XT. Větší kontrolu a pohodlnou práci s těžištěm dokáže nabídnout díky teleskopické sedlovce.

Výborné jízdní vlastnosti zaměřené na živou jízdu po trailech nabízí také Tarpan TR 1. Na náročné tratě plné překážek je připraven díky vzduchové vidlici Fox 34 Performance o zdvihu 130 mm, tlumiči RockShox Deluxe Select+ a komponentům Shimano SLX v kombinaci s přehazovačkou Shimano XT.

Pro všechny milovníky americké značky Sram je připravený Tarpan TR 2. Podobně jako Tarpan AM 1, i on je postavený na pohonu Sram, a sice na řadách GX/NX. Používá účinné brzdy Sram G2 R, překážky v terénu zdolává s přehledem díky velkým 29" kolům s plášti Schwalbe za asistence vzduchové vidlice Marzocchi Bomber Z2 130 mm a tlumiče Rock Shox Super Deluxe Select+. Teleskopická sedlovka je už jen třešničkou na dortu.

Tarpan TR 3 - ač vstupní model řady, rád se vyřádí na každém trailu. Na překážky je vybaven velkými 29" koly s plášti Schwalbe, vzduchovou vidlicí SR Suntour Zeron 35 Air 130 mm a tlumičem Rock Shox Super Deluxe Select+. Bezpečnost jízdy zajišťují brzdy Shimano, teleskopická sedlovka je při rychlém sjezdu nepostradatelným pomocníkem.

Vybere si každý

Prudké sjezdy, kameny, větve, bahno i prach. Tarpan prorazí cestu jakkoliv náročným terénem. Záleží jen na vás, jakému způsobu jízdy dáváte přednost. Hledáte-li kolo se stabilní geometrií i odpružením, které vám dodá sebevědomí při technicky náročných sjezdech a stále bude mít skvělé stoupací vlastnosti, sáhněte po Tarpanu AM, který je ideálním all mountain strojem pro rychlou jízdu na technicky náročných trailech. Preferujete-li živější, ale stále stabilní geometrii, perfektní odezvu a efektivní odpružení, Tarpan TR je vaší jasnou volbou.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Honza 20.12.2022 - 6:39

    Nechapal jsem, proc neni v clanku ani jedna normalni fotka z boku na cele kolo bez jezdce. Az na odkazu vyrobce jsem je nasel a pochopil. Snad to pojede paradne, protoze tenhle design se fakt nepovedl.

  • profilová fotka Pavel 20.12.2022 - 12:22

    jj, vypadá to fakt strašně... Nechápu, proč v dnešní době někdo udělá tak ošklivé kolo. A i kdyby bylo sebelepší, tak ten vzhled to úplně pohřbil...

  • anonymní uživatel Ewa Farna 20.12.2022 - 18:17

    Kdyz se objevila zprava o novejch Tarpanech bez fotek tak sem si rikal super, tesim se. Tedka se desim ze to ani na zivo nebude takova radost.

  • anonymní uživatel Karel 21.12.2022 - 10:43

    za mě je to teda stokrát hezčí jak Kellys :D

  • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 21.12.2022 - 11:46

    Já sú spokojený s výsledkem !

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí