Video: MRSN a jeho Kanadský zápisník - Diamond Head

Autor: MRSN, kategorie: Video, vydáno: 5.3.2023

Po dlouhých šesti letech jsme se s kameramanem Martinem Vrbickým vrátili do mekký MTB do kanadské Britské Kolumbie. Tenkrát jsme tu natáčeli dokument CanaDream mapující jednotlivé lokality a úroveň ježdění v Kanadě.  Teď a tady stojíme znovu v přesvědčení, že si odvezeme domů záběry do hlavní části připravovaného celovečerního dokumentu o zrodu a vývoji MTB nejen v ČR. Pojďme se společně podívat na osm dílů jako videostory z mé GoPro kamery.  To a mnohem víc jsme zažili během i mezi natáčením dokumentu "Ten, co slaví každý den!" Ten bude mít premiéru v říjnu letošního roku... Náš plán je soustředit se na back country místa a vypustit z hlavy známé lokality, jako je Vancouver a světoborný North Shore nebo Whistler Bikepark.

Diamond Head

Stále ještě ve mne neumřela myšlenka dostat do filmu nějaký velký freeridový sjezd, hřeben nebo šutu. Pořád tam uvnitř je. Předposlední den naší výpravy se vydáváme směrem na Diamond Head a to za pomoci Máry "Duchny" Ducháče a jeho Fordu. Nakonec nás ale vyhazuje v půli plánované trasy, protože z lesní cesty se stala vyschlá řeka a nebylo možné autem dále pokračovat.
Plazíme se po svých a nemáme chuť ani sílu mluvit. Těsně před vrcholem, po čtyřech hodinách dřiny, přichází opar a vrcholky hor mizí před očima. Bereme to s úsměvem, že takto to asi mělo být.
Cestou dolů dostávám od Martina a Skautíka nabídku v podobě urvat traily sám a tak neváhám ani minutu. Je to zvláštní pocit, jet úplně sám po trailu, který se občas zavalí mlhou a dost často překvapuje svojí obtížností. Se stále přítomným strachem že setkání s medvědem, kterého jsem potkal dvakrát den předem si pískám a padám níž a níž, až se úplně ztratím někde v kopcích. Na chvilku mě pohltí panika, ale už jsem to párkrát zažil, tak ji nenechám vyhrát a pokračuju v hledání cesty.
Posléze nacházím propojku na další trail, který mě po nekonečné jízdě a totálně vyčerpaného vyplivne k parkovišti poblíž silnice. I když se ten den plán nezdařil, jsem šťastný, velmi šťastný!

Galerie

 

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí