reklama

Novinka: Giant Stance E+ - nový motor a větší kapacita baterie

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 14.3.2023

Giant představuje nový model Stance E+, všestranné horské elektrokolo, který je doma v nejrůznějších terénech, od hladkých flow stezek až po techničtějších singletraily - tedy na všem, s čím se můžete setkat při typickém ježdění na horském kole.  Stance E+ spojuje osvědčenou konstrukci odpružení FlexPoint s novým systémem motoru SyncDrive.

Stance E+ PRO

Tento celoodpružený E-MTB je vybaven novým systémem motoru SyncDrive Pro, který je napájen bateriovým systém EnergyPak 800 s dlouhou životností, speciálně vyvinutým pro elektrokola. Optimální dodávka energie je spojena s aktivně nastaveným odpružení FlexPoint. Moderní trailová a sportovnější geometrie přináší jezdci na Stance E+ vyvážený a stabilní pocit spolu s předvídatelnélným ovládáním.

Jistota a ovladatelnost

Hliníkový rám ALUXX SL postavený na jednočepové konstrukci FlexPoint od společnosti Giant využívá flexe řetězové a sedlové vzpěry zadní stavby, čímž eliminuje složité čepy a spoje a zároveň poskytuje účinný, lehký a odolný systém odpružení, který se snadno udržuje.
Kolo má 125 mm zadního zdvihu, odpružená vidlice pak 140 mm (oproti předchozí generaci došlo k drobnému navýšení zdvihu, dříve 130/120 mm), progresivní geometrie a 29palcová kola zajišťují jistou a stabilní jízdu na technických trailech. . Pro vyšší tuhost zadní stavby byla použita pevná zadní osa Boost standardu 148x12 mm. 

Stance E+ má také úzký Q-faktor pro optimalizovaný výkon při šlapání a využívá integrované vedení kabelů, kabely a dráty jsou vedené pod představcem a skrz hlavovou trubku, což je chrání před poškozením a nabízí čistý a úhledný vzhled kola. je kolo Stance E+ vybaveno jednoduchými možnostmi montáže blatníků, nosičů, stojanu a dalšího příslušenství.

Výkonný a tichý

Nový - a lehčí - motor SyncDrive Pro (2,5 kg), optimalizovaný pro spolupráci s odpružením Maestro, poskytuje točivý moment až 85 Nm a podporu 400 %, což zajišťuje dynamický zážitek z jízdy ve všech typech terénu. Ať už se točíte do dlouhých, vytrvalých stoupání, nebo používáte rychlé dávky výkonu při nízkých rychlostech na technických singletrailech, jezdec získá okamžitý záběr, který je plynulý a přirozený.

Motor je optimalizován pro Stance E+, je vyladěn pro plynulý a tichý výkon a využívá systém Smart Assist, automatický adaptivní režim podpory, který pomocí šesti senzorů a pokročilých algoritmů určuje optimální potřebnou podporu výkonu podle stylu jízdy a terénu. Systém Smart Assist také maximalizuje účinnost tím, že nespotřebovává zbytečnou energii.

Nové články v baterii

Motor SyncDrive Pro je napájen bateriovým systémem EnergyPak 800 s dlouhou životností, který je vybaven typem článků 22700, který výrazně překonává články typu 21700 a 18650, jež se nacházejí ve většině baterií elektrokol. Čísla označují fyzickou velikost lithium-iontových článků. Díky vyšší hustotě, nižší hmotnosti a většímu objemu je nový článek 22700 lépe přizpůsoben požadavkům výkonných elektrokol. Systém využívá celkem 40 článků, tedy stejně jako většina baterií pro elektrokola, ale tyto větší články mají větší vybíjecí kapacitu. Pracují také s menším tepelným zatížením, což znamená menší opotřebení článků a tím pádem delší celkový životní cyklus.

Baterie EnergyPak Smart 800 je vyrobena z robustního hliníkového pláště a je hodnocena z hlediska bezpečnosti a odolnosti proti nárazu podle nejpřísnějších zkušebních norem. Jedná se také o modulární systém, se zpětnou kompatibilitou umožňuje vyměnit předchozí generaci systémů, včetně EnergyPak 500 a EnergyPak 625, a upgradovat je na tento nový 800Wh systém.

Výše zmíněná baterie není použita na všech kolech, modely Pro mají nejnovější baterii EnergyPak Smart 800 (40 článků nového typu 22700), ostatní modely mají baterii EnergyPak Smart 625 nebo EnergyPak Smart 500

Vše důležité po ruce

Stance E+ je dodáván s ovládací jednotkou "dva v jednom" RideControl Dash, která má integrovaná tlačítka ovládání režimů podpory a barevný displej. Uživatelé mohou kontrolovat dojezd, stav baterie a režim podpory spolu se standardními cyklistickými údaji, jako je rychlost a vzdálenost. Má také připojení ANT+ pro použití se snímačem srdečního tepu a dalšími fitness zařízeními. A RideControl Ergo 2 se bezdrátově propojuje s aplikací RideControl, takže chytrý telefon může fungovat také jako displej pro údaje o jízdě a aktualizace systému.

Stance E+ pro kluky, Embolden E+ pro holky

Již dlouhá léta svoji nabídku Giant rozděluje pro kluky a holky, Giant jsou kola pro silnější pohlaví a Liv je značka něžnější polovičky. Jinak tomu není ani u elektrokol,  alternativou novinky Giant Stance E+ je dámská verze Embolden E+. Základní parametry jsou víceméně shodné, kola se liší geometricky, barevným laděním a velikostmi. Embolden E+ je k dispozici i ve velikosti XS.

Ceny GIANT Stance E+

Stance E+ 1 Pro 127 999 Kč / 5 099 EUR
Stance E+ 1 115 999 Kč / 4 649 EUR
Stance E+ 2 625 104 999 Kč / 4 199 EUR
Stance E+ 2 99 999 Kč / 3 999 EUR
Stance E+ EX 112 999 Kč / 4 499 EUR
 

Ceny LIV Embolden E+

Embolden E+ 1 Pro 127 999 Kč / 5 099 EUR
Embolden E+ 1 115 999 Kč / 4 649 EUR
Embolden E+ 2 625 104 999 Kč / 4 199 EUR
Embolden E+ 2 99 999 Kč / 3 999 EUR
Embolden E+ EX 112 999 Kč / 4 499 EUR
    

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Pulcepolykal 14.3.2023 - 18:19

    ceny jak z kauflantu

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí