Novinka: Giant Trance X Advanced E+ přichází s celokarbonovým rámem

Autor: Keli, vydáno: 23.11.2021

Novinka modelové řady Giant 2022, novinka elektrická a také pro Giant poměrně zásadní, protože se jedná o vůbec první karbonový e-bike Giant. Podívejte se jak vypadá trail bike Trance X Advanced E+. Nový rám, nový motor, nové ovládání, nový displej a mnohem více.

Nový celokarbonový rám

Trance X Advanced E+ je postaven na celokarbonovém rámu z materiálu Advanced Composite. Z karbonu je jak přední rámový trojúhelník, tak zadní stavba i horní vahadlo.

Giant dlouhá léta sází na vlastní systém odpružení Maestro a ani u tohoto kola tomu není jinak. Elektrický Trance X disponuje zdvihem zadní stavby 140 mm, přední zdvih se zastavil na hodnotě 150 mm. Geometrii lze nastavit pomocí tzv. flip chipu, k dispozici jsou dvě pozice - Low a High, které mění hlavový a sedlový úhel o 0,7 stupně (65,8 st. a 76 st. ve sjezdovější Low pozici). 

Nový silnější a lehčí motor

Aby nových prvků nebylo málo, zásadní změnou je i nový motor SyncDrive Pro, který pro Giant vyvíjela japonská značka Yamaha. Motor pracuje se zvýšeným točivým momentem 85 Nm a zároveň s nižší hmotností (2,7 kg) a menšími rozměry. Ve spodní rámové trubce je integrovaná baterie EnergyPak Smart o kapacitě 625 Wh, kterou lze rozšířit pomocí přídavné baterií EnergyPak Plus o dalších 250 Wh. 

 

Integrované ovládání

Na Trance X Advanced E+ nalezneme i nové ovládání RideControl Ergo 3. To bylo integrováno přímo do gripu a nabídne trojici tlačítek, které lze libovoně nakonfigurovat pomocí aplikace RideControl App. 
Novinkou je i nové zapínání respektive LED displej RideControl GO intergrovaný přímo do horní rámové trubky. Pomocí dvojice LED stupnic lze zjistit aktuální kapacitu baterie a také zvolený režim dopomoci.

A pokud by pro někoho bylo elektroniky málo, top model Trance X Advanced E+ 1 nabídne i elektronicky řízené odpružení Fox Live Valve.

Dva modely pro ČR a SK

Pro český a slovenský trh budou v nabídce tyto modely s označením E+ 1 a E+ 2.

Trance X Advanced E+ 1

Cena: 196.999 Kč / 7.599 EUR

    

Trance X Advanced E+ 2

Cena: 172.999 Kč / 6.699 EUR

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí