Test: kraťasy a dres Troy Lee Designs Skyline - do ultra veder, ale i na celý rok

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 25.8.2023

Modelová řada Skyline je u americké značky Troy Lee Designs snad od nepaměti. Se svým zaměřením od pohodového XC přes trail až po enduro patří k velice oblíbený modelům. Díky novému dovozci Tld do České republiky firmě Aspire sport jsem měl možnost vyzkoušet nejnovější generaci kraťasů a dresu Skyline.

Celoroční kraťasy Skyline s dobrý odvětráním

Ačkoliv se zakladatel TLD Troy Lee proslavil jako grafik a designér, tak zde se žádná designová divočina se nekoná. Prostě, jednoduché jednobarevné provedení doplňuje jen decentní logo na levém stehnu.
TLD u kraťasů Skyline sází na poměrně tradiční střih. Nohavice příjemně dlouhé, akorát lehce pod kolena. Na nohou jsou lehce volnější, ani ne moc široké ani ne moc úzké. I přestože se směrem ke kolenům drobně zužují, tak prostoru pro kolenní chrániče je více než dostatek.

Pružné i pružnější

Základní materiál je docela pružný, to však nic není ve srovnání s pružnými panely v rozkroku a na zadní části kraťasů. Troy Lee Designs tyto panely vyrábí z materiálu Aero Tech. O co jde? O velice perforovaný, ale zároveň velmi odolný materiál, který je zároveň pružný do 4 směrů.

TLT kraťasy Skyline nabízí i ve variantě, která je kompletně vyrobená z výše zmíněného Aero Tech materiálu. Úplně se nabízí použití Airů do ultra vedra a klasických Skyline po zbytek roku. Osobně jsem však v klasikách rozhodně netrpěl pocitem slabého odvětrání a to i v těch největších parnech. Odvětrání je nadstandardní.

Dvě kapsy na zip nechybí

Zapínání kraťasů v pase je řešeno pomocí kovového nýtu, nechybí ani klasický poklopec zakrývající zip. Obvod pasu lze zlehka upravit pomocí stahovacích pásků na suchý zip. Na vnitřní straně pasu nalezneme silikonové logo Skyline, které zároveň slouží jako protiskluzová úprava proti sjíždění kraťasů. Nezapomnělo se ani na úložný prostor, k dispozici jsou dvě dostatečně velké kalhotové kapsy v pase, taktéž zavíratelné zipem. Telefon, klíče, tyčinka, malý multiklíč, to vše se v pohodě vejde.

Skoro se nešpiní

Když budu opravdu upřímný, kraťasy Skyline nejsou v podstatě v ničem nijak extrémně revoluční. Ano, jsou velmi příjemné na nošení, opravdu dobře sedící, nadstandardně odvětrané, takových kraťáků je ale na trhu spousta. Minimální špinitelnost, to je za mě  největším rozdílem oproti jiným. To u velmi dobře odvětraných kraťasů nebývá zvykem. Kraťasy mají povrchovou úpravu, která odpuzuje nečistoty a pokud na nich přesto nějaká ulpí, jakmile zaschne, tak v podstatě sama odpadne. 

    

Asi jsem se trochu zmenšil

Nemůžu se nepozastavit u velikostí. Obvykle jsem velikost 36 neboli XL, to však ale u Troy Lee Designs neplatí. Tato značka, stejně jako jiné americké, má zlehka posunuté velikosti. Z kraťasů velikosti 36 jsem téměř vypadl. 34 je přesně pro mě, ačkoliv obvod mého pasu je 36 palců. Stejné je to i u dresů, XL je vždy moje velikost nikoliv však u TLD, i zde jsem musel sáhnout o jednu velikost níže. 

Do veder jedině dres Skyline Air

Nevím jak vy, ale já se na horní polovině těla potím výrazně více než na dolní, takže volba extrémně odvětraného dresu Skyline Air jasnou volbou. Materiál TLD Air Mesh tvoří šachovnice z hustěji utkaného materiálu střídajícího se s místy, kde je materiálu minimum. Z lícové strany není textura látky tolik patrná jako ze strany rubové. Obrázek níže řekne víc jak tisíc slov.

Skvěle chladí i odvádí pot

Funguje to? Zásadní otázka na kterou mám jednoduchou odpověď. Ano, naprosto neuvěřitelně. A není to jen o skvělém proudění vzduchu k tělu. Pro mě jako extrémně potícího se člověka je naprosto zásadní i odvod potu od těla. Tak abych na sobě neměl neustále mokrý hadr. Jak Air Mesh dokáže odvést tolik potu a přitom pocitově zůstat suchý je mi záhadou. Každopádně, do veder mám jasného favorita.

Zbytek je velmi podobný jako u z kraťasů Skyline, jednoduchý design se snoubí s jednoduchým střihem. Žádné složitosti nehledejte, čisté linie, klasické rukávy, límeček do V a samozřejmě nechybí lehce prodloužený zádový díl.

Na celý rok

Kombinace kraťasů Skyline a k ním dresu Skyline ve variantě Air velmi univerzální. Dokáží si představit v tomto kombu v pohodě strávit celý bikový rok. Jakmile se ochladí, tak pod dres nasadím lehké podvlékací tričko a jedu dál. Vrstvení je totiž základ!

Pokud vás set Troy Lee Designs zaujal, tak doplním informaci o cenách. Kraťasy Skyline jsou za 2.999 Kč to v případě bez vnitřní vložky (3.799 Kč s vložkou), dres Skyline Air je pak za necelé dva tisíce korun (1.999 Kč).

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tonda 25.8.2023 - 8:52

    Na to že jsi o velikost níž, tak ti to "padne" skvěle, konečně značka co sluší ;) Bude i test chráničů? Díky.

    • profilová fotka Keli 25.8.2023 000 11:05

      Bude, chystám jej na příští týden.

      • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 27.8.2023 - 20:48

        Kelišová je v top formě! Dobře ty!

  • anonymní uživatel Vařenávajca 25.8.2023 - 8:54

    Trengle bez děrování na vnitřní straně stehen do vedra opravdu ne e. A s vložkou... to už si tam rovnou můžete nasypat kukuřici a na beerstopu si vychutnat čerstvý prosolený popcorn. Pokud má někdo potřebu ve vedrech jezdit s vložkou, měl by vzít své placaté kule vzít do ruk a navlíknout se do xc lycry, krterá stejně teplo odvádí nejlíp.

    • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 25.8.2023 - 10:05

      Opravdu 50km bez vložky? A opravdu si chceme drbnout vejce o sedlo při dopadu? Děkuji a kukuřici si sypte do trenek sám. A ten pocit, když někomu radím a myslím si že dobře :)

      • anonymní uživatel Vařenávajca 25.8.2023 - 10:17

        Jestli jezdíš 50km v sedě tak opravdu doporučuju tu lycru :) A jestli vozíš (ve vedrech) vložku, aby sis nedrbnul vejce o sedlo na dopadu, tak se na to radši vyjeb úplně :D

        • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 25.8.2023 - 10:53

          Bože to jsou hovna

          • anonymní uživatel Vařenávajca 25.8.2023 - 10:59

            Zapařený? To věřím.

          • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 25.8.2023 - 13:06

            Ne z tvojí huby :) spatně pochopil. moc zaseklý na vejcích. Zřejmě záliba?

          • anonymní uživatel Vařenávajca 25.8.2023 - 13:13

            Každopádně. Nevím co máš za sedla, ale 50 km mi nikdy bez vložky nedělalo sebemenší problém a když vím, že budu dupat 80% trasy v sedle, tak beru lycru. V bikeparku by mě fakt nikdy nenapadlo se pařit (ani pářit) s vložkou a to, světe div se, se tam na dopadu vyskytnu každou chvíli. Takže ty tvoje hovna, co ses tu snažil prosazovat za argumenty, jsem taky nepochopil.

          • anonymní uživatel PTBack 25.8.2023 - 13:56

            Tyjo, některým tu roste slušná konkurence :)

          • profilová fotka Pavel 25.8.2023 - 14:34

            :D

          • anonymní uživatel Vojta 25.8.2023 - 15:00

            tak si jouda, co se nevyzná ve vložkách :)

          • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 28.8.2023 - 7:31

            Jseš marňák. Tlačíš sem nějaký svůj omezený názor a máš pocit, že jsi sežral moudrost světa. Trapné, omezené a hlavně ! Strč už si ty tvoje koule zapařený třeba do do řetězu. To jim udělá dobře, nebudou se muset tahat s takovým pakem :)

          • anonymní uživatel Igor 28.8.2023 - 11:02

            Jaj tebe to asi hodně tlačí že seš jak nějaká buznička s pemprskou :)

          • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 28.8.2023 - 13:04

            Co to meleš? Založen další profil? Buzničko? Vážně? Igore kam jsi se to dostal, je mi tě líto. Trapné nadávky ze základní školy, kam asi chodíš. Nechci to tu spamovat, kvůli jednomu zoufalci bez vložky tvl.

          • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 30.8.2023 - 13:37

            Hmm nechces spamovat ale spamujes ...

          • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 31.8.2023 - 8:14

            Nápodobně.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí