MojeKolo

Tip na zimní tréninkovou lokalitu: Milan Myšík doporučuje ježdění v Malaze

Autor: Keli, kategorie: Spotcheck, vydáno: 1.2.2024

Kam vyrazit za zimním ježděním? Do tepla, to je jasné. Ale kam? Jednou, méně známou, lokalitou může být španělská Malaga. Na úplném jihu Evropy, doslova na dohled Afriky strávil Milan Myšík týden plný bajkování a pochvaloval si to. V čem jsou výhody Malagy oproti jiným, zimním lokalitám a kde se dá v Malaze pojezdit odpoví v následujícím zevrubném článku.

Finale Ligure dobrý, ale ...

Kam vyrazit do tepla v lednu? Tato otázka se mi honí v hlavě s příchodem zimy do našich končin rok, co rok. Finale Ligure dobrý, ale že by tam v lednu bylo pravidelně 15 a víc stupňů se s jistotou říct nedá. Letenky do Malagy byly v tu dobu za super cenu. Zavolal jsem klukům, od Iva z Tošovic jsem měl kontakt na místní shuttle company a bylo to hotové. Ivo, který tam v listopadu byl se k nám nakonec připojil, a tak jsme vytvořili partičku 5 lidí (Vojta Klokočka, Lukáš Huml, Dominik Řídký, Ivo a já).

Celkem jsme v Malaze strávili týden, přičemž oba pondělky jsme byli na cestě. Letadlo letí přímo z Prahy 3,5 hodiny, cena letenek kolem 2 tisíc, ale dá se sehnat i levněji. Plus kolo, nějaký batoh cca 6000,- komplet. Paráda.

Od úterý jsme už shuttlovali s místními týpky, kteří mají dodávku s přívěsem pro 9 kol. Oba kluci Richard a Luis mají dohromady Loose Downhill Enduro company a provádí skvělý guiding, shuttly, a hlavně se s nimi člověk směje od rána do večera.

Villanueva Del Rosario

V úterý jsme vyrazili na Richardovi traily do Del Rossaria, kde to trošku připomínalo Finale. Hodně lezecká oblast, traily nebyly tak prudké, spíš lehčího charakteru, ale vápenec po dešti dost klouzal. Jezdí se tu i enduro závody, a tak nám ukázali i novou stage. Trialová škola výhodou, hodně technická trať, kde je odhazování zadního kola na denním pořádku. Ostatní traily jsou spíš flow, ale kameny umí překvapit.

Alhaurín de la Torre - Mijas 

Druhý den jsme, pojezdili na jumpovacích trailech v Al Haurínu a na odpoledne jsem se přesunuli na tratě do Mijas, kde jsou 3 rychlé traily, nechybí výhledy na moře a město. Opravdu pěkný spot! Tratě v Mijasu jsou dost rychlé, nechybí šutry, skalky, klopenky ani skoky. Dobrý trénink na enduro a DH. Po dalším super ježdění, bylo v Benalmádeně, kde jsme bydleli (cca 20km od Malagy) krásně, sluníčko, tak i když byl docela příliv a solidní vlny naskákali jsme do moře.

Benalmádena 

Lokalita kousek od samotné Malagy, kde jezdí lanovka 11 měsíců v roce. Zrovna v náš termín nejezdila, když na ní prováděli revizi. S Dominikem, Vojtou a Lukášem jsme třetí den, ve čtvrtek šli šlapat. Pěkný tréninkový den a kopec. Jeli jsme ho 3x a nastoupáno 1750 metrů. Ze shora vede celkem dost trailů a jeden lepší než druhej. Všechno ale rychlý, kamenitý traily a místní vápenec po nočním dešti pěkně klouzal. Části trailu v písku měly ale skvělý grip. Na traily přímo nad Benalmádenou se nedá shuttlovat, ale lze využít lanovku, nebo jako my šlapat po svých - je to hezký tréninkový výjezd.

V pátek počasí nebylo nic moc, pršelo a my měli naplánované volno. Jeli jsme se vyjet do Torremolinos, kde jsou pěkný jump liny, ale tím, jak pršelo, tak na jílu jsme byli bez šance. Dali jsme teda aspoň s Ivošem a Klokanem gym a wellness v hotelu.

9-11, nejlepší trail v Malaze

Nejlepší a nejdelší trail v okolí španělské Malagy se jmenuje 9-11. Přes 3 kilometry délky a více než 700m převýšení! Rychlý palby, ostrý switchbacky a nekompromisní šutry!

Málaga Mountain

V pátek jsme jezdili přímo nad Malagou. Ten den se k nám připojil i Matyáš Hromádka, který v Malaze tráví zimu a užívá sluníčka a pěkných trailů. I v této lokalitě bylo super ježdění. Pár flow trailů, jiné zase byly technické a nechyběli ani rychlý tratě. Místí šutry jsou ale nekompromisní, a tak každé kolo schytalo nějaký ten šrám.

    

Ojén

Poslední den, neděle a my vyrazili jezdit do Ojénu. Kde pro změnu byli písčité traily. Lokalita vhodná i pro méně technicky zdatné ridery. Nejsou tu úplně prudké pasáže, ale spíš flowčka, pár skoků, ale nic nesjízdného pro běžného smrtelníka. Hodně tu trénují i XC závoďáci, kteří to drtí nahoru/dolů.

Další pěknou lokalitou je El Chorro, ale tam jsme se už nestihli dostat, jelikož jsme chtěli mít v programu i volnější den.

Málaga super, možností na ježdění je tu dost, shuttle stojí ve skupince 4 lidí a víc 65Euro/osoba/den a o skvělé gastronomii ani nemluvím. Prostě maňana se vším všudy.

Pro bikery, kteří chtějí vyrazit v zimě za teplem, kde je kolem 20 stupňů doporučuji. Pokud chcete super týpky co vás provedou a dají vám celodenní vývoz, tak koukněte na www.loosedownhill.com, kde vám kluci všechno doporučí.
Super je, že nemusíte za shuttlem jezdit, ale vyzvedne vás přímo před ubytkem, nebo v blízkosti! A ubytování? To v zimě, mimo jejich sezónu stojí pár stovek na noc!

Foto: @Jero MacClure
Video: @Kysum

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jája 1.2.2024 - 8:50

    Nuda..

    • profilová fotka Keli 1.2.2024 000 9:27

      A kde to není nuda? Dej svůj tip.

      • profilová fotka Strejda 1.2.2024 - 11:08

        ...možná s Pájou a dědy Lebedy ;-)...

    • anonymní uživatel Torsten 1.2.2024 - 9:42

      Nuda? S Myšíkem? Nikdy nezklame, vždycky se roznejtuje! :D

      • anonymní uživatel Jája 2.2.2024 - 11:26

        Nojo, furt je to ale jen to endůůůro no:)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí