reklama

Novinka: Fox jde do bezdrátu - teleskopická sedlovka Transfer Neo

Autor: Keli, vydáno: 28.8.2024

Fox představil svoji nejnovější generaci teleskopických sedlovek Transfer. Transfer Neo na rozdíl od svých předchůdců využívá pro aktivaci změny zdvihu bezdrátový přenos, který je více než 100x rychlejší než Bluetooth. Mimo to, Transfer Neo nabídne rychlou odezvu, nižší celkovou výšku, velkou tire clearance, přirozený pocit na páčce a až 200 milimetrů zdvihu.

Co je Neo?

Aby bylo ovládání sedlovky Transfer Neo bleskurychlé, u Foxu potřebovali signál z ovládání k sedlovce dostat rychleji než nabízí jakýkoli dostupný bezdrátový protokol. Nic podobného ale nebylo, tak si vytvořili vlastní - Neo. Stejně jako závodní vůz Formule 1 je Neo zbaven všech nepodstatných funkcí bezdrátového protokolu ve prospěch rychlosti. Jak je rychlý? Více než 100x rychlejší než Bluetooth a 20x rychlejší než náš nejbližší konkurent. 

Co to znamená na kole? Prakticky nulové zpoždění mezi zmáčnutím páčky a uvolněním fixace sedlovky. Jak rychlý je Neo? Pouhých 26 milisekund od stisknutí páčky po pohyb sloupku. Je nutné mít tak rychlou komunikaci u teleskopické sedlovky? Je nasnadě, že nikoliv. Ale nabízí se důvod využití proprietárního protokolu, Fox jej zřejmě využije i pro ovládání Fox Live Valve u vidlic a tlumičů.

   

Klíčové technické prvky

  • Konstrukce zajišťující nejlepší výšku stacku ve své třídě -  sedlovka je výrazně kratší než konkurence. Výška od spodní části ovladače ke středu kolejniček sedla je jen 47 mm, což je o 18 mm méně než u jiných bezdrátových teleskopek.
  • Strategické umístění baterie a motoru zajistí větší prostor mezi pneumatikou a spodní částí teleskopky
  • Transfer Neo má na horní straně zámku sedla autoventilek, který umožňuje snadné nastavení tlaku a tím pádem rychlosti vysouvání dle preferencí jezdce
  • Zámek sedla využívá tradiční řešení Foxu sázející na dva šrouby 

   

Až 40 hodin provozu

Výdrž hlavní baterie je 30 až 40 hodin v závislosti na frekvenci aktivace sedlovky, Baterie CR2032 v páce vydrží přibližně 12 měsíců běžného používání. Doba nabíjení hlavní baterie Neo je přibližně 1,25 až 1,5 hodiny. Pro šetření baterie systém Transfer Neo využívá funkci Shake-to-Wake, sedlovka se automaticky zapne při pohybu kola a po pěti minutách nečinnosti se zase uspí.

Tranfer Neo v kostce

Dostupné varianty

Transfer Neo je k dispozici ve variantách se zdvihem 100mm, 125mm, 150mm, 175mm a 200mm pro průměry 30,9 mm a 31,6 mm (u průměru 34,9 mm jsou k mání shodné zdvihy vyjma 100 mm).

Bez aplikace ani ránu

Co by to bylo bez teleskopické sedlovky, kdyby neměla aplikaci v mobilu. Transfer Neo je plně podporován aplikací Fox Bike. V ní lze sledovat stav sedlovky, stahovat aktualizace firmwaru a aktivovat funkce, jako je režim Bike Park Mode (blokování výsuvu sedlovky), režim Transport Mode (deaktivace funkce Shake-to-Wake při přepravě kola) či sledování servisních intervalů.

1100 Euro bez daně

Jak se vám sedlovka Transfer Neo líbí? Nabídne lepší vlastnosti či funkce než konkurence? Stojí za částku 1100 Euro bez daně? Co myslíte?

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Dildofil 28.8.2024 - 10:38

    počkám si až bude za půlku, ale vypadá dobře

  • profilová fotka Strejda 29.8.2024 - 6:40

    ...po tom co jsem si za sedlovku omylem zatáhnul když byla dole, to mám o něco pomalejší než tady FOX...když chci aby vyjela úplně, tak musím trošku ,,propružit"...neměřil jsem jestli je to rychlejší než Bluetooth, ale než Transfer Neo určutě ne...

    • anonymní uživatel PTBack 29.8.2024 - 11:17

      Strejdo, mám tu pro Nás skvělý motivační film!

      jedensvetonline.cz/...

      • profilová fotka Strejda 29.8.2024 - 11:26

        ...nejhorší je to s tou svěží myslí ;-)...děláš si srandu, ale můj děda kterej kdysi na Dukle běhal se Zátopkem, mohl bejt v 98 letech mistr světa na hladkou stovku (v kategorii stoletých), měl totiž lepší čas než tehdy nějakej Japonec, ale odmítnul to že prej nebude nikde šaškovat...a toho se děsim, tý dlouhověkosti...v 98 určitě nedojdu ani na WC :-(

        • anonymní uživatel PTBack 29.8.2024 - 12:46

          Čoveče, někdo s výdrží Ti sem hází mínusy :D :D , je to prdel :D
          Jo jo, svěží mysl, to je základ. Děda měl asi dost rozumu v 98. letech :)
          Je sranda, ž v našem baráku plným důchodců, který jej kdysi společně sami postavili a tak se tady toho sveřepě držej, je jeden s nejsvěžejší myslí, pokaždý kamarádskej, sám se vždycky zakecá. A copak dělal panáček za sport v mládí??? No cyklistiku. Ale i kdyby lyžování, to je jedno.

          • profilová fotka Strejda 29.8.2024 - 12:58

            ...pronásleduje mě ať se hnu kam se hnu, mínusák jeden...a přitom s tou sedlovkou i dědou je to pravda :-))...jak říká můj otec (pro mínusáka syn toho dědy) ,,stáří není špatný, ale musíš bejt zdravej!"...tak si držme palce

          • anonymní uživatel Gabosh 29.8.2024 - 13:47

            Jj. Být zdravý! Docela mě teď dostalo ležet v nemocnici se třema babičkama na pokoji a prakticky v jiných pokojích také samé babičky. Krčky, kotník, zlomené nohy...zakoply, blbě se předklonily, motá se hlava....To je hned. Myslím si, že celoživotním pravidelným sportem, cvičením jde částečně předejít pozdním reakcím motoriky v pokročilém věku a podpořit tak CNS. Ale to je jen mustr... vše může být jinak...

          • profilová fotka Strejda 29.8.2024 - 14:01

            ..ahoj, marode, to je téma na dlouho (asi jako o skocích ze hřbitovní zdi kdekoli ;-)...

          • anonymní uživatel Gabosh 29.8.2024 - 14:16

            Jj. :) Protože jsem jogín a buddhista, tak do skoků ze zídky kostela jsem se ani nepouštěla...:):) jen jsem dala PT plusový like, bo nějaká úcta k takovým věcem by měla být samozřejmostí i od ateistů = marketing nasrat.;)

          • anonymní uživatel PTBack 29.8.2024 - 16:02

            Díky za plusový lajk! To víš, tlačil jsem to číslo očima :)
            Samozřejmě jsem podrobil zkoumání i "posezenou" zídku na Kelišákově/Dědově výletu ale tam se to zdá ze spirituálníhu hlediska v pořádku. Tak jsem nemohl říct nic.

  • profilová fotka Strejda 29.8.2024 - 14:12

    ...jéé a sorry že se nedržim tématu, ale všechno souvisí se vším...mezi všema s*ačkama co se dnes všude píše, na mě zasvítila zpráva o dnešním 80tým výročí bitvy na Dukle(doporučuju to tam vidět, dle historickejch fotek se tam do dnes nic nezměnilo)...noo a právě před těma 80ti lety můj druhej děda (pro mínusáka - ten už není od táty) ve svejch 18ti letech mašíroval v první lajně jako sapér do těch s*aček....noo a my tady dnes krásně klikáme jestli chceme zlatou, extrémně rychlo sedlovku nebo ne....no není na tom světe dneska krásně ☼ :-))

    • anonymní uživatel PTBack 29.8.2024 - 16:13

      Co jsem tak o tom slyšel, tak Dukla byly opravdu hrozný sračky. Ztráty prej úplně šílený. No a protože to, jak Jsi napsal, souvisí s teleskopickou sedlovkou, tak se k tomu vyjádřím tak, že aktuálně, hlavně teda z ekonomickejch důvodů-protože spíš teď vybavuju dcerku-vozím starou pevnou sedlovku. Při dnešním stylu ježdění, kdy se podle spíš už jezdí trénovat-kvůli zase větším obtížnostem-tak většinou prostě jedeš nahoru a pak prostě dolů a rozhodně je čas 10 vteřin, otočit rychloupínákem a dát tu sedlovku dolů. Údržba nula, mechanické problémy nula, hmotnost oproti teleskopu téměř nula. Když jezdíš většinou sám anebo s partou kde se dobře znáte a chvilku na Tebe počkaj nebo klidně i závody v enduru, tak teleskop vůbec nepotřebuješ. Jak píšu, při dnešním stylu ježdění. Ale samozřejmě, kdo chce za to dát iks tisíc, ať si dá. Abych byl spravedlivej, tak pevná sedlovka Tě trochu diskvalifikuje z toho, v průběhu vyjížďky si zkoušet různý triky, se sedlem nahoře to moc nejde. Ale když Tě nic nenutí jí mít, tak to jde klidně bez toho a ještě ušetříš dost hmotnosti.

      • profilová fotka Strejda 30.8.2024 - 6:55

        ...vezmu to odzadu, můj kamarád dodnes řeší hmotnost karbonem, já tím že jsem zhubnul, to první je drahý to druhý je náročný...hlavně to udržet, když je v létě všude tolik piva... no a jestli něco v cyklistice kvituju, tak je to právě všechno teleskopický a sedlovku zvlášť...já s tím šmrdlám nahoru dolů skoro pořád (i když chci dát na asfaltovým kopci dolů odpočinout prdeli), takže rychloupínák u mě už nepřipadá v úvahu :-)...joo náklady, to je jiná, před dvěma lety jsem si začal psát VŠECHNY náklady co dávám do 5ti kol co máme doma a na konci roku jsem se nastačil divit(žena to nikdy nesmí vidět)...jak řekl můj servisák ,, píšeš si co prožereš?, nedělej to, přestal bys žrát!"...takže asi tak, no nicméně u téhle sedlovky mi nahoře chybí k zaškrtnutí kolonka : chceš jí, ale máš svoje hranice :-)) HOWG

        • anonymní uživatel PTBack 30.8.2024 - 9:00

          No hele, můj názor je samozřejmě kuriózní. Ale odlákal jsem Ti mínusáka :) Jinak, jak píšu, je to kuriózní. Samozřejmě, pro začátečníka nebo pro nějaký sáhodlouhý traily, někde v Alpách apod., kde to můžeš valit po vrstevnici by to byla bez sedlovky bolest. Pro začátečníka píšu proto, že si pamatuju, jak mne samotnýho a všechny co do tý doby jezdili ale ne vysloveně "dolekopcom" neskutečně posunulo, že sis mohl dát najednou sedlo dolů, protože to nedělal nikdy nikdo. Ale když už víš co a jak... Letos jsem po mnoha letech jel "velký" dvoudenní enduro závody a teleskop jsem nepotřeboval vůbec. Třeba zrovna na závody mi to přijde zbytečný. Jedeš krpál nahoru a pak zase vyloženě dolů a eliminuješ technický potíže. Já si sedlovku zase koupím, prostě se mi rozbila po kolika letech, domo-oprava nezabrala moc a zjistil jsem, že na to svoje ježdění ji teď nepotřebuju.

          • profilová fotka Strejda 30.8.2024 - 9:52

            ...no tomu se říká ,,kdo umí ten umí, kdo neumí má sedlovku" nebo tak nějak...díky za odlákání, cenim...ve dvou se to lépe táhne...teď lákám já :-)))

          • anonymní uživatel Gabosh 30.8.2024 - 10:04

            Já teď řeším zapeklitou věc:). Protože soudruzi z Propain udělali u nového Tyee 6 zásadní chybu tapered sedlová trubka. Takže i když je ve velikosti S jen 400 dlouhá, tak zásun je 205 a to je opravdu pro liliputy problém:). Giantí 120 je tam moc vysunutá a chybí mě 5 mm níže při šlapání... teď čekám na to až mě kamarád zkusí namontovat sedlovku mondraker 125... dělám si naděje, bo přesně 10 tis za sedlovku nedám. A pak už mě zbývá jen One up 120 za 4 tis ...a budu na tom podobně jako ty s manuální... když zasunu úplně, což u ní jde, bude krátká na šlapání a když vysunu bude mě při sjezdu zase vadit...Když by někdo věděl o jiné sedlovce 125 se zásunem pouhých 207 a zbytek vyčnívající části max do 3.5 cm sem s tím, bazar do 3 tis :).

          • anonymní uživatel Ádoš 30.8.2024 - 10:13

            One Up ale nechodí ve "třech" předefinovaných polohách. Uzamkne se v jakékoliv poloze, takže si zadkem nastavíš potřebnou délku vysunutí/zasunutí.

          • anonymní uživatel Gabosh 30.8.2024 - 10:34

            Jj, vim. Jenže 120 je 100-120 a 150 je 130-150...ale ta 150 už má tu délku zásunu dlouhou, to mě nepomůže. One up pro mě jen 120. A stejně má prý od výroby dost vákl..Potřebuji nejlépe asi 125 a ten "vypič" co drží lanko když bude oproti sedlovce úzký, teoreticky se tam vleze i více než 207 ale to aby člověk zkoušel, teoreticky to nejde..musíš fyzicky :-))).

          • anonymní uživatel PTBack 30.8.2024 - 10:14

            Hele já jsem ji vysunoval a zasunoval stejně i doteď. Protože taky Giantí sedlovka byla na šlapání v pohodě ale pokud jsem ji dal dolů, tak byla zbytečně pořád vysoko a na těžší věci jsem si ji stejně dával rychloupínákem níž a pak zase pod kopcem nahoru zase rychloupínákem výš. Když jsme to někde valili s partou a byl občas nějakej menší sjezd nebo na nečekanej skok, se to dalo, i když byla ta sedlovka výš něž bych chtěl ale jinak jsem ji stejně dával dolejc ještě manuálně. Takže jako bych se toho zase nebál.

          • anonymní uživatel Gabosh 30.8.2024 - 10:41

            PT to je na h*no, 15 let zpátky :-))). To se rovnou můžu vrátit k trubce s novým super rámem ? :-). Není nad to krásně zasunout až dolů a vysunout tak akorát na šlapání a ničím se nezatěžovat. Rozuměj. :-))).

          • anonymní uživatel PTBack 30.8.2024 - 10:45

            Nojono, asi jo no :) :D
            Mně asi v tom hlavně limitovala délka rámové-sedlové trubky, která je zalomená a tak se tam nedala dát moc dlouhá sedlovka, aby to obsáhlo celej potřebnej rozsah a tak velký zdvih se tehdy ještě moc nedělal. No jo, mám tady hovadský nápady, spíš teď řeším novej kajak a jak ho dát na auto, atd., tak to kolo spíš tak nějak "lepím".

          • profilová fotka Strejda 30.8.2024 - 10:46

            ...krátký, dlouhý, široký, úzký, zasunout, vysunout...je tu ještě stále řeč o sedlovce ? :-))

          • anonymní uživatel Gabosh 30.8.2024 - 10:52

            Strejda" Jo! To bychom se museli přemístit na jiné fórum :-))

          • anonymní uživatel villain 30.8.2024 - 10:39

            Bikeyoke, řešil jsem podobný problém. Mrkni, třeba ti to pomůže.

        • anonymní uživatel Pivofil 30.8.2024 - 9:03

          když jsem se z nudy dopočítal k cca 100k za rok za pivo, tak jsem si taky říkal že by za to mohl být celkem pěknej karbonovej rám, ale co bych s ním dělal když bych nemohl jezdit na pivo?

  • profilová fotka Strejda 2.9.2024 - 8:05

    ...PTB: tak jsem si včera vzpomněl na tvoji objímku...jak jsem psal nahoře, že mi teď nechodí sedlovka nahoru(páč jsem za ní omylem zatáhnul), tak mám takovej naučenej grif, kterej trvá chvilku, leč popis je delší, tedy : nadlehčím prdel, mírně se předkloním nad řídítka, pustím se pravou rukou řidítek abych s ní mohl zatáhnout směrem nahoru a v tu samou chvíli mačkám páčku sedlovky...no včera jsem ovšem místo páčky sedlovky , v nějakým myšlenkovým rauši, zmáčknul přední brzdu...no hele už už jsem se viděl vedle tebe a gabosh v ordinaci UFF, ale naštěstí jsem si jen hoodně zblízka prohlídnul řidítka a přední kolo a vrátil se do sedla jako Vinetou :-)

    • anonymní uživatel Ádoš 2.9.2024 - 10:54

      buď rád, že si před tím trýčkem nepotkal tohle! Zrovna si dávám dopolední kávu u Návratdoreality a Dodiri a co na mě nevyskočí? musisvidet.cz/...
      Ó to kurwa! bóóbr s rogami!

      • profilová fotka Strejda 2.9.2024 - 11:01

        ...co to měl ten vůl v protisměru za široký řidítka?...:-)

      • anonymní uživatel PTBack 2.9.2024 - 14:55

        Doooobrýýýýý! :D :D :D MNě fakt zvedlo den! :D
        Si jedeš, floučko,..... :D

    • anonymní uživatel PTBack 2.9.2024 - 15:00

      Hele hodně dobrý! Jinak Tvůj způsob vytahování sedlovky jsem takhle zhruba dělal poslední půlrok, takže, vím o čem mluvíš. V podstatě třeba Vašek Kolářů má k tomuhle nějaký moc pěkný videa, tak bys mohl třeba pokračovat, když už setkání s přední gumou máš za Sebou :)

    • anonymní uživatel Gabosh 2.9.2024 - 19:16

      To jsi měl štěstí. ;) Jak jsem psala, že tatík mě nadával do pakošů po zranění, a blbého sportu:). Tak teď z něho vylezlo, že vjel v Beskydech mimo značenou trasu na Kotaři.. ""freeride"":) a přeskočil řidítka v 72 letech. Měl mega štěstí:) ale za ty jeho kecy: karma zdarma, že ;)..

      • profilová fotka Strejda 3.9.2024 - 7:40

        ...,,jsi nějaká drzá, holčičko! "..:-)) ...jinak dobře tatík! ..já se už posledních pár let vždycky loučim se sezonou jako by byla poslední, ale jak vidím mám ještě nějakej čas, tak tedy houšť jen houšť ...

        • anonymní uživatel Gabosh 3.9.2024 - 7:59

          On už vlastně bude mít v listopadu 74. Na lyžích jezdí jako závodník a od 70 ti má xc elektrokolo. V Beskydech je to hustý terén. Tatík je můj vzor. Právě říkám, tím sportem se udržuje a pak zvládne i přelet přes řidítka:).

          • anonymní uživatel PTBack 3.9.2024 - 18:41

            Jako jo, v Beskydech JE hustý terén. Takovejch volnejch kamenů...! Kdysi jme dělávali přejezd Beskyd po hřebenu, až někam do Polska, Slovenskem zpátky. Návrat přes Velkou Raču a tamní bikepark. Nezapomenu na nějakou ubytovnu školy v přírodě, kam jsme se na noc vetřeli. Ke snídani Nám kuchař udělal neskutečně olejem nasáklý topinky. Normálně tekly. Když se pak 300 kilovej kuchař objevil, bylo jasno. Anebo docela pěkná holka, která někde na hřebenu vedla chatu, sama, na kterou jsem si brousil zuby, celej večer byl milej, povídal si s Ní a když jsem Jí řekl co bych vlastně chtěl, tak se zasmála, co si jako myslím :D Byla dobrá :) I když nebylo nic. Ráno jsme ještě zlitý šlapali do dalšího kopce a tlemili se jak pitomci. Hošíííí, Beskydy byly top.

          • profilová fotka Strejda 4.9.2024 - 8:20

            ...v nejlepším se má přestat, ale když vidím že to někomu šlo kdysi s holkama jako mně, tak musím :-)...taky jsem si kdysi vyhlídnul jednu místní krasavici a taky bylo jasný co chci, ani jsem jí to nemusel říkat a najednou mi k ránu zmizela ze zornýho pole...tak letím ven ji najít a hospodskej od pípy na mě volá ,,jestli jí chceš chytit, tak za ní běž!"..a já ,,joo díky moc"...no nenašel jsem ji a když jsem se vrátil do lokálu, kamarádi se smáli jako blázni a prej ,,víš co na tebe volal výčepák?" ..já no vim, jestli jí hceš chytit....a oni že ne, že to bylo ,,JESTLI CHCEŠ NĚCO CHYTIT "....a já mu ještě děkoval, holt slušňák...

          • anonymní uživatel PTBack 4.9.2024 - 10:32

            Hm, na téma "holka, co mi nedala", by mohlo vzniknout dlooooouhéé vlákno. Každopádně co si musel výčepní o Tobě říct, když Jsi tak nadšeně ještě poděkoval? :D Parafrázoval bych hlášku z filmu: kámo, tys udělal džouk!

          • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 4.9.2024 - 13:23

            Takové vlákno radši ne, všichni by psali o manželkách... :-D

          • anonymní uživatel Gabosh 4.9.2024 - 14:04

            A přitom to začalo tak nevinně DK tématem zásunu a výsunu teleskopky...:-D.

          • profilová fotka Strejda 4.9.2024 - 14:18

            ...takže co se mechaniky týká, je to vlastně stejný...tak já nevim jakejpak vacap nebo táborák ...

          • anonymní uživatel Gabosh 4.9.2024 - 15:44

            Strejdo. Já bych to uzavřela a zůstala max. u stejné mechaniky bo s teleskopkou se sexuálně seznamovat fakt nechceš ... -:).

          • anonymní uživatel PTBack 4.9.2024 - 15:12

            Freud, no.

  • anonymní uživatel jaryn (mam (a) sezavinacem.i) 3.9.2024 - 16:20

    Super konverzace ode vsech. Diky za ni!

    • anonymní uživatel F*ck Shu Lin 4.9.2024 - 11:07

      ¯_(ツ)_/¯

      • profilová fotka Strejda 4.9.2024 - 11:51

        ..necháš ho!!..fanouška jednoho...jedinýho :-))

        • anonymní uživatel F*ck Shu Lin 4.9.2024 - 11:59

          Je to sice lempl, ale já svého nevlastního bratra nikdy nenechám!

    • anonymní uživatel Shu Lin ((tyvogo (a) lepra.cz)) 4.9.2024 - 11:50

      tvl tohle si priste muzete psat na vocapu nebo vypravet u taboraku

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí