Biker 07-2012

Autor: Biker Mag Crew, vydáno: 6.11.2012

ikonaZima prišla nečakanejšie ako a na jazdenie je potrebné nielen kvalitné termoprádlo, ale aj kvalitnú dávku sebazaprenia. Ak sa do mrazu predsa len nedokopete, kúpte si nového Bikera, ktorý sa na predajných miestach ocitne už 31. októbra. Medzi stránkami nájdete vložené hneď tri cyklomapy s desiatimi trasami a nástenný kalendár na rok 2013. Čo sa týka stránok samotných, tu nájdete malú ochutnávku toho, čo vás na nich čaká…

Posledný tohtoročný Biker v predaji od 31. októbra!

Stačí si ísť cez víkend zajazdiť do lesa a je takmer isté, že stretnete niekoho ambiciózneho s kamerou pripevnenou na helme. Helmet cams sú dostupnejšie ako kedykoľvek predtým a prekvapivo aj tie lacné sa môžu kvalitou videa rovnať tým najdrahším. V našom megateste však zistíte, že kvalita videa vôbec nie je všetko. Pomôžeme vám vybrať si z ôsmych najlepších.





Svetový pohár v zjazde si tento rok odbil svoju premiéru v nórskom lyžiarskom stredisku Hafjell. Stevie Smith uzavrel sveťákovú sezónu svojím prvým pohárovým víťazstvom, a my máme report o tom, ako celé gladiátorské zápasy najrýchlejších jazdcov sveta prebiehali.





Rok 2012 bol pre slovenskú trikolóru úspešný, a to aj napriek tomu, že náš najlepší zjádzár Filip Polc prišiel hneď na začiatku roka o miesto v tíme, a nášmu najlepšiemu fourcrossárovi Marekovi Peškovi UCI vyradilo zo svojho programu súťažnú disciplínu. Obidvaja vám porozprávajú o tom, ako sa vysporiadali s neľahkou sezónou, a pozrieme sa aj na to, prečo máme na svetových súťažiach vždy len jedného, maximálne dvoch silných zástupcov.





Ako sa od obchodovania s textilom dostať k výrobe špičkových sediel a sedloviek, na ktorých je unikátna a patentom ošetrené snáď všetko? Martin Moravčík, spoluzakladateľ firmy Morgaw vám porozpráva o svojej ceste za snom, ceste za výrobou ľahučkých a ergonomických sediel špičkovej kvality, a ceste z Banskej Štiavnice až medzi najväčších hráčov na Taiwane.





Eurobike 2012 sa už zdá ďalekou minulosťou, no to nie je dôvod nepripomenúť si ho druhou časťou veľkej fotoreportáže z Friedrichshafenu. Nájdete tu druhú časť toho najlepšieho, čo sa na najväčšej bikovej výstave lesklo pod svetlami reflektorov.





Vďaka kopírovaniu a skákaniu cez nerovnosti si budete môcť jazdu na biku púšťať rýchlejšie a sebavedomejšie. Naučíme vás ako zvládnuť základy oboch týchto techník.





Ak máte kvalitné termoprádlo, určite si dajte jeden z troch spotov popísaných v našom sprievodcovi po Slovensku. Tentoraz vám poradíme ako si ísť zajazdiť do okolia Ružomberka, Starej Turej, a na Devínsku Kobylu, na ktorej čoskoro vzniknú nové cyklotrasy

 



Životnosť reťaze na biku je len 800–2000 kilimetrov. Pre niektorých to znamená výmenu aj niekoľkokrát za sezónu, iní sa bez výmeny zaobídu aj niekoľko rokov. Každopádne, kto už raz v plno zábere do pedálov reťaz roztrhol vie, že sa oplatí meniť radšej skoro, ako neskoro. Ukážeme vám, ako na to.





V poslednom tohtoročnom Bikeri toho samozrejme nájdete ešte oveľa viac. Stačí si len preňho zbehnúť do stánku, Tesca, kníhkupectva Panta Rhei, na pumpy Agip a Slovnaft, alebo do najbližšieho bikového obchodu. Biker si tiež môžete predplatiť s až 48% zľavou na stránke Biker.sk, kde okrem predplatného nájdete aj každodenné novinky zo sveta MTB.





Nech sa vám aj tento Biker páči!

Biker mag crew

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí