MojeKolo

Report + foto: X-Ride Challenge 2016 - Memoriál Romana Bára

Autor: Radek Jurečka, kategorie: Report, vydáno: 22.9.2016

Závod ve sjezdu horských kol X-Ride Challenge 2016 – Memoriál Romana Bára se uskutečnil v obvyklém poprázdninovém termínu ve své domácí lokalitě, v areálu výletiště v Lešné. Letošní 9. ročník jen potvrdil, že se závod stává tradicí, která má své stálé a pořád nové návštěvníky ze všech koutů Čech a Moravy.

Závodu se zúčastnilo dohromady 48 riderů v celkem 7 kategoriích a to mladší žáci, starší žáci, ženy, junioři, kategorie kol s pevným rámem, muži a dualcross. Letošní podpora sponzorů byla tak velká, že pro radost těch nejmenších byli ocenění všichni účastníci nejmladších kategorií.

Našeho závodu se každoročně účastní i některá elita republikové downhillové scény, mezi ně patří i vítěz letošního ročníku X-Ride Challenge Martin Mikulenka z Rožnova pod Radhoštěm, jenž zároveň patří do širšího kádru reprezentace České republiky.

To že se našeho závodu účastní tak kvalitní rideři je pro nás poctou, vizitkou pro dobře připravený závod a pro ostatní přihlášené jezdce a pro ty nejmenší motivací zúčastnit se taky.

Závod probíhal svým zaběhnutým systémem. Kvalifikace měla dvě kola, po kvalifikaci prvních 16 nejrychlejších postoupilo do turnajové části Dualcross, z něhož jako vítěz vyšel Martin Mikulenka, který ve finále na dvě vítězné jízdy udolal Jiřího Marka. Kompletní výsledky zde.

Letošnímu ročníku naprosto přálo počasí, k tomu svým moderátorským umem bavil diváky úžasný komentátor extrémních a adrenalinový sportů Honza „Waclav“ Václavík a to vše jen umocnilo skvělou a pohodovou atmosféru této sportovní akce. Víkendovou akci během pátečních tréninků a sobotního závodu poctil svou návštěvou legenda českého motokrosu a ploché dráhy pan Jiří Juroška, dlouholetý komisař a organizátor závodů v obdobných sportech jakým je i sjezd na horských kolech.

Z organizačního teamu zaznělo, že se plánuje rozšíření bike areálu v Lešné, takže na jubilejní 10.ročník možná bude nějaké překvapení.

Děkujeme závodníkům, divákům a všem návštěvníkům za účast a sponzorům za podporu a těšíme se opět za rok do Lešné.

Radek Jurečka, ředitel závodu

Foto: Ondřej Zavadil
další galerie: niki007.rajce­.idnes.cz, jirii123.rajce­.idnes.cz

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí