Test: Adventure Menu - připrav si teplé jídlo přímo na trailu a bez ohně

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 16.8.2017

Hotové jídlo jako od babičku přímo na trailu, to je Adventure Menu. A nepotřebuješ k tomu žádný kastrůlky, žádný oheň, žádné nádobí, v podstatě ti k teplému jídlu stačí lžička a ani ne dvě deci vody.

Backcountry, toulání se krajinou a hledání skvělých přírodních trailů je asi nejvíc, to je bajkování jak se patří, žádný lanovky, žádný prosívkou vysypaný traily, jen ty, kámoši, kolo a příroda. Prostě tam, kde ti je jedno kolik máš zdvihu, kolik převodů nebo kolik váží tvoje kolo. A v této divočině je výdej energie větší než kdekoliv jinde, chce to pořádný jídlo, chemií nacpaných tyčinek nebo gelů se nenajíš a uvařit si normální jídlo v těchto podmínkách není nejjednodušší. Ne že by to nešlo, ale dá se na to jít jinak. Třeba s Adventure Menu, to jsou předem připravená hotová jídla. V nabídce je x receptů, které ukojí chuťové buňky snad každého. Předbíhám, ale je to fakt, fakt dobrý!

Adventure Menu je ručně připravené hotové jídlo, které je sterilované (nikoliv sterilizované, sterilizace je lékařské označení pro kastraci, tak bacha, s tím se nežertuje) a díky tomu, bez jakýchkoliv konzervantů, ve speciálním obalu vydrží až tři roky. Jedná se o kompletně český výrobek připravený bez chemických přísad a z českých surovin. Čeští patrioti jásají. A kromě toho se dá ohřát naprosto bez práce, kdekoliv, za 12 minut!

Samoohřev – 12 minut a je hotovo

K ohřátí jídla nepotřebuješ nádobí, ani vařič. Ne, že by to nešlo, Adventure Menu lze ohřát klasicky v hrnci jako běžné jídlo nebo také v hrnci ve vodní lázni a nebo pomocí samoohřevu.

Samoohřev je jednoznačně pecka, stačí jednoduchá chemická reakce, taková, kterou pozná každý zedník, nehašené vápno plus voda rovná se teplíčko. Způsob ohřevu je naprosto triviální, do velkého zavíracího pytlíku vložíš ohřevnou kapsli s vápnem, vložíš pytlík s jídlem a naliješ vodu (tu snadno odměříš, protože na pytlíčku od kapsle je ryska). Nemusíš plýtvat pitnou vodou, voda a ani kapsle nepřichází do přímého kontaktu s jídlem, takže najdeš kaluž, potůček, nabereš a vaříš. Pak už jen zavřít a čekat, dvanáct minut a ohřáté jídlo na světě.

Ohřevná kapsle s vodou reaguje téměř okamžitě a stejně rychle se objeví i pára, která ohřívá samotné jídlo. Ohřívací pytlík je zavírací na „zip“, ale nemusíš mít strach, že by něco vybouchlo, je tam malinká dírka, kterou přebytečná pára může utéct. Teplota chemické reakce je veliká, taková, že pytlík v ruce neudržíš. Celé vaření je provázeno drobným bubláním a syčením, až je syčení utichne, víš, že je ohřáto, zhruba to vychází na těch již zmíněných 12 minut.

Jídla – jako meníčko v restauraci

V nabídce Adventure Menu je spousta jídel, od sladkých snídaní přes světovou kuchyni až po klasická česká jídla. Výběr hlavních jídel je veliký, snídaně jsou zatím dvě, ale žemlovka nebo nákyp z pytlíku… no to zní fakt neuvěřitelně.

Vizuální zážitkem jídlo z pytlíku není, tedy pokud jej jíš přímo z pytlíku, pokud si jej dáš na talíř, máš normální jídlo. Chuťově jídlům nabízeným v Adventure Menu lze těžko co vytknout. Já vyzkoušel několik jídel a přiznám se, že jsem byl překvapen chutí – je to fakt dobrý! Cena jídel je o málo vyšší než v běžné restauraci (od 167 Kč za balení), ale porce jsou opravdu solidní, zbaštit 400 gramů, to zasytí i mega jedlíka.

Adventure Menu je skvěle chutné jídlo zabalené v praktickém obalu, který ti batoh skoro nezatíží a navíc umožní ohřev i bez vařiče. Prostě ideál na bajka, do batohu si dáš v podstatě jen jídlo, lžíci a nic dalšího nepotřebuješ, klidně jídlo můžeš jíst přímo z pytlíku a tu nezbytnou kapku vody najdeš skoro všude.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Iceman (milanulrichcz (a) gmail.com) 16.8.2017 v 7:03

    Akorát by asi bylo dobrý dodat, že k těm 167Kč, je potřeba připočítat kapsli a ohřívací pytlík. Takže za jídlo je to celkem dost raketa. Zlatá vepřovka a lihovej vařič.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 16.8.2017 v 11:16

    to jo, ale tahej to sebou, když chceš lítat celej den v parku s batohem někde ve Švajcu, Rakousku, Čechách, Slovensku............ nechceš spadnout zádama na lihovej vařič :-) ten můžeš mít u karavanu nebo stanu. Cena vyšší, ale pokud je to průkazně dělaný z kvalitních surovin a českejma rukama, nemám výhrad. Bikeři boudou asi minoritní zákazníci - nažerem se v hotelu, kempu, pod lanovkou.....známej chodí na ryby a Adventure pack si nemůže vynachválit.......zaváží to do většiny obchodů s rybářskými potřebami v ČR a zákazníky si našli. Lidi jsou spokojení a vyšší cenu akceptujou

  • profilová fotka Pavel 17.8.2017 v 1:29

    Je to skvělá věc. Vozili jsme si to hafo let do hor na Ukrajinu a do Rumunska na motorkách, některé "recepty" jsou slabší, ale většina je fakt dobrých a některé jsou vyloženě velice chutné (na jídlo z pytlíku). Nebo jinak.... kolikrát dostanu v hospodě horší hotovku, než je většina těchto adventure jídel. A přesně, nějakých pár kaček navíc oproti klasické konzervě nemá vůbec cenu řešit. Poměr cena/výkon je naprosto fantastický.

  • profilová fotka Pavel 17.8.2017 v 1:30

    Navíc to mají kluci tak vychytané, že by ten pytlík měl bez úhony přežít přejetí autem...

  • profilová fotka Roman 17.8.2017 v 8:18

    Za sebe můžu doporučit expres menu z Trutnova(bez lepku, konzervantů, možnost 2 porce - cca 120kč/ 600g). Měl jsem skoro všechny jídla a pecka. Když jsem ochutnal před pár lety adventure menu na výstavě, tak teda nadšení nebylo(třeba se zlepšili) hned vedle jsem ochutnal Expres menu a rovnou jsem si jich několik odvezl. Teď si je na akce kupuju pravidelně.

  • anonymní uživatel Lada (a (a) a.cz) 17.8.2017 v 9:30

    Tak ani jedno jidlo ti nevyjde na 167 Kc kdyz pripoctes cenu kapsli atd jsi na 210 ... lihová kostka stoji 5 Kc , kvalitni konzerva 50-80 kc a 4 kameny 0kc uvareno za 12 minut primo v konzerve ( tu pak seslapnu a mam ji jako paterak ) suma sumarum jsem na 1/2 ceny. Měl jsem od nich 4 jidla a chutove musim rict ze fajn. Potřebu si vozit jídlo jsem mel akorat v ALPACH kde opravdu jedes na cely den do hor kde nepotkas ani nohu, ale u nas promin pochybuji, ze ty kolem BRNA jsi schopny byt v lese dele nez 4 hodiny, aby jsi nepotkal hospodu :)))

  • profilová fotka Keli 17.8.2017 v 9:46

    Lada: nikde nepíši v recenzi, že je to levné nebo cenově výhodné. Naopak cena je vyšší. Je to alternativa ke konzervám...

  • profilová fotka Roman 17.8.2017 v 11:19

    LAda: Dej typ na kvalitní konzervu, protože žádnou takovou už jsem 20 let neviděl.

  • profilová fotka Pavel 17.8.2017 v 11:54

    Jediné dobré konzervy na našem trhu jsou ty pro psy a kočky, jak pravil Vaněk, hehe. www.falcokrmiva.com/... Sem tam beru pro naše kočky a když se to osolí a opepří, je to luxusní...

  • anonymní uživatel Dan 17.8.2017 v 14:46

    Lze tam dát i sníh? Pokud jo byla by to dobrá alternativa k vařiči na hory...

  • anonymní uživatel Lukina 20.8.2017 v 20:48

    Adventure menu = Express menu, jsou to kluci z Trutnova...

  • profilová fotka Roman 21.8.2017 v 12:50

    Lukina: Tak to těžko, když Adventure je z Prahy. Navíc na výstavách se prezentují zvlášť a mají jiné weby.

  • anonymní uživatel Lukina 21.8.2017 v 14:17

    rejstrik-firem.kurzy.cz/...

  • profilová fotka Keli 22.8.2017 v 19:26

    Dan: ano, šlo by to, jen je třeba sníh dát do vhodného pytlíku, tak aby byl oddělen od ohřevné kapsle. Jak a kde takový pytlík pořídít neporadím :(

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí