Report: Czech Downhill Tour 2017 vol. 1 - Pec pod Sněžkou

Autor: Souky, vydáno: 31.5.2017

Mladá krev, Nová krev a starý ostřílený pušky!!!

Poslední víkend se v Peci pod Sněžkou odjel první závod Czech Downhill Tour 2017. Na startu 155 riderů. Dost nových tváří, dost nových mladých tváří a do toho spousta starých známých. Celý víkend maximálně potěšil nejen nás organizátory (PIRATA.cz, ROLLHAUS crew), ale i ridery, kteří byli natěšeni po zimě na první závod letošní sezóny.

V pátek vyjíždíme do Pece a na čtyřhodinové cestě neřešíme nic jiného, než to jak to bude vypadat o víkendu. Po nedávné, vášnivé diskusi ohledně startovného jsme byli plni očekávání. V pátek jsme to celé zahájili Open Party, kde se nakonec sešla partička pořádných bláznů a vše se nakonec dost zvrhlo. Trochu jsme se o některé báli, ale už v 9 hodin byla většina nastoupena na registraci. Už po hodině jsme měli přes 120 riderů, což byl loňský průměr. Takže ve dvě hodiny, když jsme měli číslo 155, jsme byli moc potěšeni.

V sobotu se vše doladilo a vesměs vše probíhalo super. Zranění téměř žádné. Hned jsme si vytipovali pár zabijáků, u kterých šel po zimě vidět obrovský progress. Hlavně mladý koně to tam sekali neskutečně. Všichni si užívali místní trať, která patří k těm starším a tím pádem surovým DH tratím. Lesní pasáže, kořeny, motokros, bordel a v dolní pasáži super speed a pár posíláků. Neslyšel jsem moc lidí, kteří by nadávali na trať. Byla taky perfektně připravená místním shaperem Tomkem a ROLLHAUS crew.

Neděle 11:00 start prvního závodníka. Nervozita se dala krájet. Každý chtěl vyhrát nádhernou trofej, kterou připravila Káča Bláhová. První kolo všem vyrazilo dech. Nehledě na kategorie se mezi nejlepších 5 časů dostal jen jeden eliťák a to Dominik Kvapil, který všem ulétl o 6 vteřin. Druhý nejlepší čas kvaldy zajel Martin Müller z kategorie Open a na třetím místě junior, o kterém asi ještě uslyšíme, Tomáš Cvinger. Vloni jezdil ve stínu juniorské trojice Dankanič, Brza, Mánek, ale letos to vypadá, že klukovi už nebude stačit čtvrté místo.

Finále start 13:30. Kategorie seřazené podle pořadí z kvaldy a jede se. Mládež zabíjí David Cvinger z Ore MTB Racing teamu. Ženy neohroženě vyhrává Simona Jirková z ROLLHAUSu o 14 vteřin. Master 2, jak říká speaker Šmejky „Dědky“, ikdyž to tak rozhodně na trati nevypadá, vyhrává neporazitelný Vláďa Picek. Německá, velmi dobře známá tvář na tour, Eric Förster opět vyhrává Master 1. Vloni vyhrál celou tour a už pravidelně je neohrožený v této kategorii. Vtipná byla kategorie Open. Potkávám už před týdnem v Ústí na UL-LETu Martin Müllera (KC Sport Most) a stěžuje si, jak mu to nejezdí, jak přibral… pche! Zabil to!!! V kvaldě druhý a nakonec vítěz Open a v celkovém pořadí v Top 10. Jak už jsem říkal, junioři se rvali o pozice jak vzteklí psi. Nakonec o 16 setin vyhrává Tomáš Cvinger (ORE MTB Racing Team). Junioři letos připraví v tour asi velké tahanice, tím spíš až se vrátí po zranění Marty Brza. Na závěr to nejlepší, Elita. Dominik Kvapil z ROLLHAUSu ulítl o 3 desetiny druhému Ondřeji Bártovi. Dominik jel ale půl trati na prázdným kole. Neskutečnej šílenec. Třetí místo bere Studna, který měl nějakou kolizi na trati. Pec… skvělej závod. Super atmosféra. 155 lidí. Minimum zranění. Maximální spokojenost.

Za dva týdny Monínec!!!

Kompletní výsledky.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel O 31.5.2017 v 16:02

    Vysvětlil by mi prosím někdo jakej je rozdíl mezi kategorií elite a open???

  • anonymní uživatel Mara 31.5.2017 v 22:43

    O: kdo se necejti na Elitu jede Open.. ne?

  • anonymní uživatel fofrmušlemakamba 1.6.2017 v 10:18

    elita je pro licencovaný a open pro všechny?

  • anonymní uživatel O 5.6.2017 v 13:00

    Mara: a není to trochu na hlavu? jako že co když se necejtim ani na open? neuděláme 30 kategoriií hlavně aby se každej závodník dostal na bednu a jeho ego neutrpělo šok?!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí