reklama

Report: FFT Slopestyle 2017 - nej dirtová akce u nás je za námi

Autor: Aleš Dryml, kategorie: Report, vydáno: 25.7.2017

Devátý ročník FFT Slopestyle 2017 je za námi, pojďme kalkulovat! Musím smeknout svůj klobouk před tím davem diváků, kterých se letos sešlo na akci opravdu hodně, okolo 1000, že i přes značně nepříznivé počasí setrvali, počkali na pěkné tři hodiny počasí a užili si s námi finále závodu!

Ale pěkně po pořadě. Páteční program letos zdobily pouze tréninky. Bylo ideální počasí a kluci se postupně sjížděli do FFT Bike Parku. Někteří byli celkem překvapeni velikostí překážek, ale nakonec sebrali odvahu snad všichni přítomní a postupně si trať najížděli.

Sobotní program začal také klasickými tréninky a od 12 hodin jsme odstartovali dětský závod v pumptracku. Ten trval nakonec asi o 15 minut méně než jsme plánovali, protože po 13. hodině, kdy byl zároveň naplánovaný start kvalifikace závodu, začalo pršet. Déšť si s námi s pauzami zahrával celkem dlouho, takže jsme se snažili program divákům zpříjemnit soutěžemi, sexy tancem v podání cancan tanečnic, kovbojek a indiánek a představovačkou finálových kobvojů, kteří útočili na westernové městečko svými triky.

Abychom po 15. hodině mohli začít vysoušet trať, kde si FFT Crew opravdu mákla! Vše se povedlo, bikeři naskočili na své oře a divoký západ byl po roce opět zde! Neskutečné motanice včetně hrozivě vypadajícího pádu Petra Andreeva a jeho double backflipu byly k vidění ve třech finálových jízdách. Je to bojovník, oklepal se a ve třetí jízdě předvedl ještě best trick závodu backflip barspin to tailwhip. Spojení kvalifikace a finále sice částečně zkrátilo závod, ale věřím, že si to všichni užili a kluci svými triky předvedli skvělou show i přes značné omezení bahenní lázní.

Oficiální výsledky FFT Slopestyle 2017:
1. Jakub Hejl – CZ
2. Petr Andreev – RU
3. Jakub Sidzina – PL
4. Sebastian Koczara – PL
5. Pawel Stachak – PL
6. Gregor Kleindienst – AT
7. Adam Glosowic – PL
8. Pavel Hospodka – CZ
9. Oskar Soczyński – PL
10. Aleš Dryml – CZ
11. David Staněk – CZ

Best trick: Petr Andreev – backflip barspin to tailwhip

Celý program se nám protáhl, takže po vyhlášení výsledků a úklidu bike parku opět v dešti jsme se přesunuli do Popráče na mejdan, kde měl svou kazatelnu již připravenou DJ LU2 a párty mohla začít hned po skvělém tanečním vystoupení v podání skupiny TS FLOW.

Kompletní výsledky, fotky a videa zde na webu nebo na FB události.

Doufám, že se uvidíme opět v hojném počtu za rok u jubilejního 10. ročníku FFT Slopestyle 2018!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí