Test: brzdy Bengal Ares PRO

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 29.1.2018

Výrobců brzd na trhu je spousta, ale většina z nás se potkává pouze s těmi velkými hráči. Sram, Shimano, Tektro a další mají ale spoustu menších, méně známých konkurentů. Jedním z nich je třeba i tchajvanská značka Bengal Performance, jejichž brzdy, model Ares PRO jsem měl možnost vyzkoušet.

Bengal Performance je tradičním výrobcem OEM komponentů jízdních kol, na brzdy se specializuje posledních cca deset let a to nejen na hydraulické, ale také na mechanické a nezapomíná ani na servis.

Do našeho testu jsme dostali nejvyšší model Ares PRO, jedná se o dvou pístovou hydraulickou kotoučovou brzdu s otevřeným systémem (expanzkou v páce). Jak třmen, tak páka je odlitkem z hliníkové slitiny, páčka je tvarována z výseku. Páčka umožňuje nastavení vzdálenosti od páky (reach) v testovaném případě pouze za použití imbusového klíče, ale existují i verze s kolečkem, kde nastavíte vzdálenost bez nářadí. V hadicích a pístech koluje v Aresu hydraulický olej.
Subtilní vzhled napovídá nízkou hmotnost, váha tuto domněnku potvrzuje a ukazuje 251 gramů přední a 279 gramů zadní, obojí kompletní brzda (páka, třmen, hadice).

Brzda je velmi podobná levnějším modelů Shimano. Odlišnost najdeme u objímky, zde je dvoudílná a také u umístění odvzdušňovacího šroubu na páce. Ten je umístěn ze strany jezdce v těsné blízkosti řídítek, tedy s velmi malým prostorem na manipulaci, na případný servis to bude chtít páku odmontovat.

Na odlitku třmenu nalezneme i stopy po fréze, styčné plochy s adaptérem jsou obrobeny, takže přesnost maximální, zde palec nahoru. Samotné keramické pístky nejsou největší a také i semi-metalické destičky nepatří k obrům (ty jsou mimochodem rozměrově shodné se staršími Shimano Deore M515). U nich bych upozornil, že jejich případná výměna je možná pouze spodem třmene.

Bengal brzdy Ares PRO s kotouči s hliníkovými unašeči s šestiděrovým uchycením k náboji. U nich je zajímavá tloušťka kotouče, kotouč je o fous tlustější než bývá u konkurenčních značek zvykem, takže vzájemná kompatibilita je slabší.

Neočekával jsem zdrcující výkon, to se asi od takto subtilní brzdy nedá očekávat, ale Ares překvapil. Výkon byl dostatečný, především v kombinaci s 203 a 180mm kotouči. Dávkování nepříliš uživatelsky přívětivé, nicméně jako digitální (zapnuto-vypnuto, brzdí-nebrzdí) bych je neoznačil. Podoba chování s brzdami Shimano tu je. Odlišnost je v síle nutné ke zmáčknutí páčky, oproti Shimanu je vyvinou o malinko větší sílu k namáčknutí a překonání síly pružinky v páce.
I přes malou velikost expanzní nádobky byl výkon po celou dobu brzdění konstantní, brzda nevadla a páka se nepropadala, je pravdou, že největší převýšení, které jsme společně zažili na jednom trailu bylo cca 300 metrů. Na dlouhých alpských sjezdech by se určitě malé množství tekutiny v útrobách projevilo.

Překvapilo mne, že i v našich končinách poměrně neznámá firma vyrábí slušné brzdy, které nezklamou. Takové brzdy, které neohromí výkonem, ale nabídnou spolehlivou alternativu nižším středním modelům etablovaných značek. A Bengal Ares PRO takové brzdy jsou, na závodní speciál či na sjezďáka bych je asi nedoporučil, ale na takové to domácí trailování, endurování či XC bych se jich vůbec nebál.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel bok 29.1.2018 v 8:31

    cena, dostupnost, servis?

  • anonymní uživatel šíma (shimajs (a) seznam.cz) 29.1.2018 v 9:22

    kdo má pro čr zastoupení / řeší reklamace ?

  • anonymní uživatel schejta 29.1.2018 v 11:32

    zastupenie na ČR/SR asi ziadne ale tie kotuce by som si rad otestoval

  • profilová fotka Keli 29.1.2018 v 12:53

    Jedná se brzdu, kterou v podstatě v Evropě nelze maloobchodně koupit, já ji dostal přímo od výrobce. Vzhledem k absenci zastoupení případný servis bude asi složitější.

  • anonymní uživatel Blbec 29.1.2018 v 14:50

    Keli co to pises za hovna: "V hadicích a pístech koluje v Aresu hydraulický olej." To se snad dava do hydraulickych brzd neco jineho nez syntetika, nebo mineralka?!

  • profilová fotka Keli 29.1.2018 v 14:55

    Blbec: Ale no tak, dá se diskutovat i slušně. Dává se tam buď brzdová kapalina (např. SRAM) nebo hydraulický minerální olej (např. Shimano).

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí