Test: MAX1 Inflator CO2 - šikovná hustilka na bombičky

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 7.12.2018

Na rychlé nafouknutí pláště je nejlepší kompresor, no ale, co když chytneš defekt v lese? Tam s sebou vzít kompresor není úplně praktické. Náhradou za kompresor pak může být bombičková hustilka. Dnes se podíváme na jednu takovou – MAX1 Inflator CO2.

Na první pohled je zřetelné, že MAX1 Inflator CO2 patří mezi větší adaptéry na bombičky s CO2. Jeho větší velikost zapříčiňuje konstrukce, zatímco většina jeho konkurentů sází na minimalistické rozměry a uživatelský komfort je na druhém místě. U MAX1 je to opačně, jednoduchost použití je prvořadá.

Tělo z kompozitního plastu ukrývá celou bombičku, na hlavě hustilky najdeme drobnou pogumovanou část pro snadnější úchop, a dvě šroubovací „kolečka“, jedno slouží k připojení ventilku a druhé s nápisem Lock uzavírá ventil od bombičky. Toto kolečko je velmi praktické, ušetří ti jak obsah bombičky, tak možný čas v závodě a navíc se velmi dobře reguluje tlak v pneu. Díky možnosti si bombičku uzavřít nemusíš spotřebovat celý její obsah a můžeš si jej schovat na později, pro závodníky může být výhodné si bombičku narazit před startem a při případném defektu jen si „pustit plyn“.

Bombičku v přepravním „řežimu“, v době kdy není používána, je optimální mít v těle hustilky obráceně, tedy hrdlem na druhé straně než je narážecí jehla, vyhnete se tak nechtěnému proražení. Ad proražení, to se provádím šroubováním těla vůči hlavě hustilky, takže není problém použít bombičku s i bez závitu.
Výhodou skryté bombičky je, že ji můžete použít i bez rukavic. Při proražení bombičky při expanzi plynu dojde totiž v extrémnímu ochlazení a plast chrání před popálením.

Řešení s ukrytí bombičky v těle na jednu stranu praktické a na druhou stranu již méně. Proč? Velikost bombičky, MAX1 Inflator CO2 umí pouze 16gramové bombičky, bombičky s vyšší gramáží se již kvůli svým větším rozměrů do těla nevejdou. A zmíněná 16g bombička není v těle na těsno, má kolem sebe poměrně velkou vůli, takže kromě nástroje k foukání plášťů máte i kvalitní hudební nástroj, štěrchátko. Eliminovat zvuky pomůže omotat bombičku třeba ductapem a nebo dovnitř těla hustilky vložit kousek pěny, který po zašroubování bombičku zafixuje.

Hustilka umí pojmout jak klasický galuskový, tak autoventil, u něj však chybí prostřední „čudlík“, který zmáčknutím otevírá autoventil, CO2 se ale protlačí i skrze zavřený ventil do pláště či duše.

Práce s hustilkou je velmi snadná, díky uzavíracímu ventilu není třeba narazit bombičku ve stresu z úniku plynu bokem v omezeném prostoru výpletu kola, ale pěkně v klidu mimo a poté jen našroubovat na závit ventilu duše či pláště, otevřít a hotovo. Velmi šikovné řešení.

Cena hustilky MAX1 Inflator CO2 včetně jedné 16g bombičky je 420 Kč, do ČR dováží Cyklomax.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Martin 8.12.2018 v 1:22

    Hmmm... V Dekáči: adaptér s jednou 16g bombičkou 249,- (navíc kovový, nikoli plastový). A náhradní bombičky za bratru 79,-Kč za tři!! kusy. :) Jak jen to ti frantíci dělají? A včíl babo raď!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí