reklama

Test: LASOUL oblečení jen pro holky - kraťasy Lavender a triko Pastel

Autor: Elis, kategorie: Test, vydáno: 17.5.2019

Michala Prokopa zná doslova celý cyklistický svět. Kdo je ale Martina Prokopová. Martina je Michalova manželka, nadšená blogerka a cyklistka, kromě psaní příspěvků o cestování a životě se před časem rozhodla pro ryze dámskou značku oblečení LASOUL.

Do redakčního testu jsme obdrželi komplet skládající se z dresu Pastel a kraťasů Lavander. Značka LASOUL sází na lokální výrobu, tedy žádná Asie, žádná Čína či Pákistán, vše je vyrobeno v České republice. A za to, rozhodně tleskáme. Výhodou místní výroby je především vyšší kvalita výroby a zpracování, malosériovost a možnost snadné úpravy střihu. Cena na to, že výrobek pochází z České republiky, je velmi konkurenční.

V nabídce jsou i pro někoho trochu extravagantní designy základních látek, můj partner tento konkrétní označil, že je jako z pohádky o Krtečkových kalhotkách :). Rozhodně s ním v davu nezapadnete.

Začněme u kraťasů Lavander. Jejich základní materiál je z pružného úpletu který se velmi příjemně nosí nikde netlačí a dobře se natahuje. Délka kraťasů je tak akorát, není ani příliš dlouhá, ani příliš krátká – prostě tak akorát nad kolena. Kraťasy mají stejně jako délku, tak i výšku pasu akorát. Nejsou ani s nízkým pásem, ani se příliš vysokým pasem. Díky střihu do sedu se také nevytahuje dres, pokud jej vozíte zastrčený.
Na bocích a vepředu nalezneme několik kapes, které jsou velikostí na kapesník, na telefon či klíče. Super. Holky, dokážete jezdit na kole bez jezdit na kole bez kapesníku? Já rozhodně ne.

Pas kraťasů umožňuje stažení na gumu, která je fixována pomocí knoflíků. Řešení není nijak extra sofistikované, ale bezvadně funguje, znají jej všechny mámy z dětských kalhot. Oceňuji, že nevyužívá pouze suché zipy, takže nehrozí vytahování vláken z dresu, triček a podobně. K zapínání slouží dvojice druků, k jejich zapnutí je třeba docela velká síla, ale aspoň pořádně drží a nestalo se mi, že by se šortky samovolně rozepnuly.

Druhým do party byl dres, nesoucí jméno Pastel. Ten je vyroben z lehkého a velmi příjemného, funkčního materiálu odvádějící pot. Mimo to je i rychleschnoucí, takže po vyprání je téměř okamžitě znova připraven do akce. Střih čistě dámský, šikovně vymyšlený, pohodlný. Příjemný je lehce prodloužený zádový díl, zase s tou nutnou kapsičkou na drobnosti :). Rukávy jsou spíše kratší, zakončené pružným lemem. V nabídce je ale i varianta s dlouhými rukávy. I když tričko je sešito z několika různě barevných dílů, švy jsem vůbec nepociťovala. Žádné tlačení, škrábání, ani nic podobného.

Konfekčně jsem většinou velikost M, ale pro větší pohodlí a možnost si pod kraťasy a dres natáhnout v chladnějších dnech ještě zateplené leginy a triko, jsem zvolila velikost L.

Z tohoto setíku jsem opravdu nadšená a už se těším na další výlet, kam si ho budu moct obléct. Je to dokonale ženský outfit na sport. Navíc koupí jakéhokoliv výrobku LASOUL podpoříte projekt Nadačního fondu LA VIDA LOCA částkou 50 Kč.



Další barevné varianty a výrobky naleznete na eshopu Lasoul.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tomáš 17.5.2019 v 6:59

    Konfekčně jsem M, ale na pohled je mi skoro malý L. :)

  • anonymní uživatel Jerry 17.5.2019 v 10:20

    Znáte mojí ženu? Jo šéfe... Pěkná co? Jo šéfe...

  • anonymní uživatel Kuba 17.5.2019 v 12:41

    a kdo na jejich stránkách najde zmínku o popisovaných kraťasech dostává ventilky na celý rok zdarma :D K čemu reklama, když není produkt?

  • anonymní uživatel Matt 17.5.2019 v 14:22

    přidávám se ke Kubovi, o kraťasech ani vidu ani slechu na eshopu. Přitom vypadají celkem pěkně a schopně. Jen se obávám super BIO hipster handmade cenovky.

  • anonymní uživatel Minor (minorbert (a) seznam.cz) 17.5.2019 v 14:43

    Mě teda vůbec není jasný kdo to je na fotkách? Píše se o Martině Prokopové, ale buďto se nechala přeoperovat, nebo v časopise Electric Bike píše články jiná osoba. Protože ta velikost L fakt nepotřebuje.

  • anonymní uživatel Opi 17.5.2019 v 17:28

    Tohle je nejakej 1.April?


    CO TO K***A JE? Sem stale na dolekopu?

  • anonymní uživatel Bříza 17.5.2019 v 22:33

    Dobrej tip. Krteček, pokud se zrovna nekmotří s pandou, je v pohodě :)

  • anonymní uživatel Manas TL (jiri.manek (a) gmail.com) 17.5.2019 v 23:41

    Manzelka chtela koupit kratasy ... bohuzel vyprodano a material na nasiti novych cca ke konci prazdnin :/

  • anonymní uživatel Balanc 22.5.2019 v 12:42

    Kvalitni maketing:D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí