Report z WBS: V dramatickém finále zvítězil Gergel, mistrem je Huňa

Autor: WBS media, kategorie: Report, vydáno: 26.10.2019

Velké finále jubilejního desátého ročníku Gergel Wood bike series připadlo na Trnavu a organizace na partu z SBT Fryšták. Termín v polovině října moc jistoty v počasí nezajišťoval, nakonec ale všechny potěšilo parádní babí léto, vyšperkované modrou oblohou a sluníčkem. 16. Emseko bikerally Trnava se jela o pohár starosty Fryštáku a musím říct, že jsem byl na mladou velitelskou dvojici Nášel – Žůrek hrdý. A celý skvělý tým lidí, který si kolem sebe vybrali, zorganizoval vydařený závod, jenž si všichni náležitě užívali. Startovka se slušně naplnila a co nejvíce potěšilo, byla účast jmen, která jsme delší dobu na startu neviděli. Nástrahy trnavských tratí si přijeli vyzkoušet naši quadisti. Vždycky jsem byl skeptický a tvrdil jsem, že místní tratě pro ně nejsou sjízdné. Ale oni zobli obě a odjeli jako měření předjezdci všechny RZ. Pak že to nejde… Rádi je zase uvidíme v příští sezóně!

Jirka Kudrna – kategorie paradownhill / quad

Nejvíce sledované byly souboje ve dvou kategoriích. O celkové vítězství mezi Tomášem Huňou a Jirkou Gergelem a taky o celkovou trojku na bedně v hardtailech. Jirka Gergel nejen vyhrál, ale celý den měl top náladu, jak ho neznáme. A musíme podotknout, že den začal nezvykle, když přinesl k rozebrání zdarma cca 20 ks plášťů. Doufáme, že závodění s dobrou náladou mu bude čím dál víc bližší, protože pak to tam padá samo! Vítězství na svou stranu urval ale až na posledním testu: „Ještě by to šlo o malinko rychleji, ale vyšlo to a já jsem spokojený. Udělal jsem vše, co bylo třeba. Víc jsem ovlinit nemohl. Zbytek bylo na Tomášovi, který neudělal žádnou chybu a tak mu i druhé místo stačilo k celkovému prvenství. Mě nezbývá, než mu sportovně pogratulovat“.

Jiří Gergel

1. Jiří Gergel 2. Tomáš Huňa 3. David Šůstek 4. Martin Kolajík

Tomáš Huňa se stal mistrem WBS už potřetí a tak v cíli neskrýval velkou radost, umocněnou povzbuzováním a oslavami jeho fan clubu, tvořeným kolegy z práce. A že byli slyšet! Fanoušků vůbec bylo hodně i u trati v lese a dávali o sobě vědět. Skvělá nálada, partičky, pokec, zevlování v trávě, doprovázené muzikou v celém areálu a top komentem živelného Pecy Macha…

Kolečík Ondřej – Bikerespect Devinci DH Team

No a ve zmiňovaných hardtailech stačil Ondrovi Krhánkovi druhý flek, o vteřinu před Viktorem Pospíchalem, k obhajobě titulu v pevňácích. O pouhý bod právě před Pospíchalem. Počasí umocnilo nevídaně kladnou a přátelskou náladu na všech frontách. Mezi závodníky, organizátory, páry, rodinami, budoucími páry a snoubenci až po vyhlášení… A tak jsme byli svědky i jedné žádosti o ruku v přímém přenosu na stupních vítězů. Kikin a Petra. Tak spontánní radost jsem už dlouho nezažil a nejedno oko nezůstalo suché. Ale všichni jim to přejeme a držíme palce novému WBS páru.

Kikin a Peťka – WBS páreček do roka svatba, už je datum i svědek a víme že ten víkend WBS nebude)))

Finálovému závodu se nevyhnulo ani několik zranění. Nerovný boj s lanovkou svedl jeden z mladších kluků, který se v horní části nedokázal uvolnit z pomy. Stálo ho to roztržené kalhoty a zlomený malíček, což je nám velice líto a přejeme brzké uzdravení. V samotném závěru si vyrazil dech Petr Chytil, alias Bazy, jehož bazyweb se stal před 15 lety informačním průkopníkem a v bajkové komunitě velmi sledovaným webem. Než však k němu dorazila záchranářka na čtyřkolce, podařilo se mu „nahodit“ a dojet zdárně do cíle. Nejvíce však všem zatrnulo hned na první RZ, kdy Pepča Maršálek trefil strom a nevypadalo to úplně dobře. Myslím ale, že za rychlý a kvalitní zásah – od prvního traťáka, přes zástupce ředitele na čtyřkolce, zúčastněné pomocníky až po profi záchranářku, se nemusíme stydět. Docela jsem zíral, když ho zanedlouho sváželi z lesa na vozíku i s kapající infuzí. Dole si ho převzala rychlá a odvezla do nemocnice na důkladné vyšetření.

Pepčova show!!! pozn. red.: UFF

Všem se obrovsky ulevilo, když ke konci závodu přišla zpráva, že se žádné vnitřní zranění ani zlomeniny nepotvrdily, že je v cajku a bude propuštěn.

Hoferek Martin – JB Smarty Racing Team

Z Německa na závod WBS dorazil Benjamin Bartholomé a jeho slova nás velmi potěšila: „I must say I had the most fun on the bike in a long time!!! Thanks for keeping on inviting me, my friend“

Kolečík Tomáš – Pepolep.cz

Vzhledem ke zpoždění tohoto reportu předpokládám, že vítěze všech kategorií máte dávno nastudované. Proto na závěr dáme slovo řediteli celého seriálu Jiřímu Haff Haferníkovi: „Bylo to velkolepé, nejen dnes. Celá sezona se vyvedla. Těší nás setrvalý zájem jezdců, děláme to hlavně pro ně. Díky našim věrným i novým partnerům se nám podařilo zakoupit další nové stany pro naše zázemí. Za úspěšný počin považuji woodbikové vratné kelímky, díky niž jsme přírodu ušetřili o cca 500 plastových kelímků. Stálým doplňkem všech závodů se stala už druhým rokem Capri-sun Bikeškolka, kde si budoucí malí závodníci zkouší první překážky a nástrahy tratí. Teď si musím odpočinout, no a ve Fénixu se 2. listopadu všichni vidíme na vyhlášení sezóny!“

HT celebrita Martin Bednařík!!!

Svoboda Pavel – Favorit brno

Absolutní pořadí 16. Emseko bikerally Trnava

Jiří Gergel MTB School 3:51,3
Tomáš Huňa Mondraker + 0,7
David Šůstek SK Gienger RPM-Stav A + 1,5
Martin Kolajík SBT Fryšták + 1,7
Radim Novosád Wauwauwau crew + 4,3

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí