reklama

Report: Kooperativa JEŠTĚDownhill - zavíračka sjezdové sezóny na Ještědu

Autor: Lukyn, kategorie: Report, vydáno: 23.10.2019

Na severu, kde už hojně opadává listí a Skiareál Ještěd se připravuje na zimní sezónu se o víkendu konala rozlučka se sezónou formou závodů s názvem KooperativaJEŠ­TĚDownhill. V pátek večír to vypadá, že po dlouhé době se pojede závod na Ještědu na suchu, ale okolo desáté večer přichází totální metal a během chvíle nám bylo jasné, že na suchu to rozhodně nebude. Tak usínáme a přemýšlíme, co přinese zítřek.

V sobotu se začíná plnit parkoviště, staví se depa, závodníci naladili biky a trénovali o sto šest. Trať nebyla vůbec jednoduchá, všude bláto, na to se nabalí hrabanka, mokré kameny, slizké kořeny, zkrátka a jasně – drncalo to od začátku až do cíle. A tak nebylo nic zvláštního ze jeden neměl řetěz, druhý prorazil, třetí sháněl brzdu, no prostě bylo hodně defektů i pádů, ale borci a borkyně si to užívali. Okolo 4. odpoledne svoláváme lidi na whip contest. Účast byla hojná, výkony kvalitní jak jezdecky, tak divácky. Kluci předvádějí neskutečný lámačky a diváci se baví. Spokojenost vládla na obou stranách.

Pak se celá banda přesouvá dolů, kde už v párty stanu začíná hrát DJ ASK. Dáváme nějaké pivka a pak začne kolovat demižónek štrůdlu, kterej měli snad všichni, co na párty přišli. Takže se trsalo, popíjelo a panovala luxusní nálada.

A máme tu race day. Některým se vstává lépe, některým hůře :-) Od osmé ráno probíhá registrace, někteří už zase trénují a my dolaďujeme poslední drobnosti. Velice nás překvapila zpráva, když nám z registrace říkali, že máme 55 závodníků.
V 11 hodin startujeme první kolo a ve 13 hodin startujeme druhé kolo. Rozhodli jsme se, že se bude do celkového výsledku se bude počítat lepší čas, což rideři uvítali.

Závody nebyli vůbec zadarmo, ale všichni se s tím poprali a zaslouží obdiv. A v kategoriích to dopadlo nasledovně:

Ženy:
1-Alena Bauerová
2-Kristýna Kotvasová
3-Lucie Zárubová

Junioři:
1-Nikolas Reinl
2-Marián Vorlíček
3-Matyáš Pávek

Enduro:
1-Petr Pšenička
2-Ondřej Fiala
3-Milan Malý

Hobby:
1-Eric Forster
2-Lukáš Bruder
3-Ondřej Polívka

Elite:
1-Ondřej Štěpánek
2-Jan Vaner
3-Daniel Fabok

Byla to vydařená akce a doufám, že se příště zase uvidíme.

Závěrem bych chtěl poděkovat naší GarageCrewLiberec za pomoc při organizaci závodů. A velké díky patří všem sponzorům bez kterých by to nešlo (Kooperativa, Svijany, Hannah, Cyclology, DH-FR racing tanvald).

Tak zase někdy na kopci zdar a přeju pevnej pedál.
Lukyn

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí