Report: Huňa králem Lesňáku - předposlední závod Gergel Woodbike series se jel ve Zlíně

Autor: WBS media, kategorie: Report, vydáno: 12.9.2019

Pod nohami čvachtá voda, tenisky i džíny mám od bláta a já stojím znovu s hubou otevřenou u legendárního vracáku na zlínském Lesňáku. Rychlý nálet do klesání zakončeného intenzivními brzdami na sračkách, do ostrého levého vracáku, v podání Huni nebo Novosáda mne nepřestal fascinovat ani po mnoha letech, co se tady woodbike jezdí. Předposlední závod Gergel Woodbike series se jel po roční pauze opět v našem krajském městě u hvězdárny na Lesní čtvrti.

Šéfem Bikerally Zlín s Poštou bez hranic byl tradičně Marian Piňos. S přípravou tratí pomohlo během dvou brigád na dvacet dobrovolníků, za což jim patří velké díky.

Připravili opět dvě tratě… levá RZ 1 a 2 byla identická, až na změnu tří zatáček. Pravá se dočkala z 80% nové podoby a nutno podotknout, že vydařené. Tratě byly rychlé, pasáže otevřené a povrch úžasný. Jezdilo se nejen rychle, ale jak už z názvu naší disciplíny vyplývá, když zapršelo, šlo to prostě bokem. Celý týden se čekalo, jak to dopadne, jestli zvítězí zlé jazyky předpovědí počasí, nebo bude hezky. Tentokrát to rosničkám vyšlo… zapršelo… nebyl to hrůzostrašný slejvák, ale přeci jen nejednoho závodníka potrápil. Špička si poradí s čímkoliv, ale nově příchozí rideři, na suchých gumách, si sáhli v mnoha případech na dno…

Vítěz závodu Tomáš Huňa

Tomáš Huňa vyhrál úvodní test a šel do vedení, které si sérií druhých časů na zbývajících RZ pohlídal až do finiše. ?Zlínské tratě na Lesňáku mě velice baví a to i přesto, že jsem zde měl před 2 lety vážné zranění a tak jsem nevěděl, co od závodů čekat. Nakonec to pro mě dopadlo, jak nejlíp mohlo a to vítězstvím s docela luxusním náskokem, což jsem na mokré a zrádné trati určitě nečekal. Tratě a organizace jako vždy super a ještě musím pochválit Pecu Macha za skvělé komentování. A kámoše z práce za super podporu?, zhodnotil závod vítězný Huňa. Na stupních ho doplnili Petr Malý s Davidem Šůstkem. Další z favoritů, Jiří Gergel, umazával ztrátu z první RZ a z 16. pozice to vytáhnul až na čtverku! Junioři měli po dlouhé době změnu na nejvyšší příčce, když zvítězil Horák před Brázdilem a Kolečíkem.

Křovák Petr Malý

V hardtailech si to mezi sebou v desetinkách rozdávali Viktor Pospíchal s ?Kikinem? Krhánkem, aby se nakonec více radoval prvně jmenovaný. Mladé Střelce ovládnul s téměř minutovým (!) náskokem Ondra Kolečík. S nástrahami náročné, blátivé trati se popraly taky tři dívky v pořadí Šantavá, Olšáková a Kadlecová. Petr Šantavý doplnil manželku a zvítězil v kategorii Gentleman nad 35 let před Vaškovičem a Langem.

šůšen style

Pan profesor Jiří Gergel po záhozu 16.místo a stahovačka na 4.místo, moc braaaap!

Zde někdo viděl na yt průjezd vracáku Tomáše „Uzmy“ Musila ala prdel slide frrr pryč

Závod si střihl taky náš hlavní záchranář Adam Nedbálek a skončil vteřinu za Haffem. Pro doplnění uvádím, že na něj i na všechny ostatní tak dohlížela jeho kolegyně. V Legendách nad 45 let vystoupal na nejvyšší bednu tradičně Leo Mácha. Libor Baďura šel na dvojce dvakrát docela drsně k zemi (z 1. místa), nakonec to ale doválčil až do cíle.

David Šůstek a zlínský vracák

Atmosféra ve vracáku byla neskutečná a je to jeden z důvodů, proč se do Zlína vždy těšit. Jedna zatáčka sice závod nedělá, ale tahle potrápí 100 ze 100 jezdců. Celou kulisu doplnil ještě svým zvučným projevem Peca Mach.

Demonstrační jízda kategorie Paradownhill a rider Erik Fojtík!!

Demonstrační jízdu pro ukázku si v dešti a náročném, odkloněném svahu RZ 1 a 2 střihl i Erik Fojtík se svým quadem pro postižené v kategorii Paradownhill. Na start byl vlečen za čtyřkolkou bláto nebláto. Směr dolů zvládl bez cizí pomoci i s průjezdy bokem. Ukázal divákům, nač že je vlastně ten den směřována tombola.

Deštný prales s diváky …ano takto je krásný les když tam prší

Zmoklo 30 pořadatelů, 85 závodníků, troufám si říct i desítky diváků a i přesto jsme zvládli díky Ondrovi Krhánkovi a jeho týmu v letošní už druhé charitativní tombole vybrat 6.340,– pro neziskovou organizaci Monoski Zlín, v rámci které se banda nadšených dobrovolníků stará o aktivity a sportovní vyžití pro děti i dospělé se širokým spektrem postižení, nejčastěji s omezenou hybností. Dary do tomboly věnovaly firmy HP Tronic, Vitar a Capri-Sun, Akvaristika a chovatelské potřeby Slušovice, Berry Promens, Autocentrum Lípa, Pošta bez hranic a WBS.

Bikeškolka a Tombola tým z leva což je jasné Princezna Peťka, Kikin ES, Bike bůh Ála

Ondra Krhánek předávajicí závodník a Karel Vondrářek brzy utrácející za para aktivity! Užívejte!

Do předposledního závodu seriálu odstartovalo 7 nově zaregistrovaných jezdců a my doufáme, že je uvidíme i na finálovém závodě v Trnavě. Bude se tam bojovat o tituly ve všech sedmi kategoriích, takže se tam 12. října musíme všichni potkat.

Nahoře trofej zlínského závodu – děkujeme Kamči Piňosové, Marianu Piňosovi a Pepíčkovi z Pepolep.cz

Absolutní pořadí Bikerally Zlín s Poštou bez hranic:

Tomáš Huňa Mondraker 4:16,2
Petr Malý Maloch racing team + 7,9  
David Šůstek SK Gienger RPM-Stav A + 8,5  
Jiří Gergel MTB School +10,4
Jiří Frýželka +11,2

WBS media, www.bikegeneration.cz

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí