Rok 2020: Megavalanche je mrtvá, ať žije Maxiavalanche

Autor: Keli, vydáno: 11.12.2020

Nejšílenější sjezdový závod na světě Megavalanche ve francouzském středisku Alpe d Huez měl v letošním roce oslavit krásné půlkulaté jubileum. První Mega se v tomto resortu konala v roce 1995 a ani jeden ročník nevynechala, letos se mělo jet už po pětadvacaté! 25 ročníků to je už pořádná tradice.

Díky všeobecně známé situaci byl však letošní závod trochu jiný. Závod v místě Megy se sice jel, ale nebyla to ta pravá Mega. Byla to Mega ala Maxi - Maxiavalanche Alpe d Huez. Závody Maxivalanche jsou mladší a menší závody podobného ražení, který se konají na vícero místech během roku. Menší znamená menší účast a kratší trať, která se ale jede dvakrát. Většinou jsou závody Maxiavalanche dost náročné, protože si dáš dva dlouhé sjezdy za den. Ale Mega, Megavalanche jenom jedna.

Letos se jeli dvě finálové jízdy na trati se startem v 2900 m.n.m. na Dome des Rousses, na které obvykle probíhá kvalifikace a v hlavní kategorii si vítězství připsal Damien Oton a v děvčatech Ines Thoma.

Letos to nevyšlo a tak se můžeme těšit na příští rok, kdy na začátku července, v tradičním termínu (od 5. do 11. července 2021) se, doufejme, uskuteční Megavalanche tak, jak je známe. Tedy se startem na Pic Blanc v třítisícimetrové nadmořské výšce a s cílem až dole pod kopcem v Allemontu.

Megavalanche rozhodně zážitkem na celý život a každý milovník adrenalinu by si neměl nechat ujít.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel roman (a (a) a.cz) 13.12.2020 000 17:41

    Jenom taková malá technická přípomínka. Pokud se poprvé jelo v roce 1995 a nevynechali ročník, pak by letošní byl šestadvacátý. ;)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí