MojeKolo

Megavalanche 2019 - Češi se neztratili

Autor: Keli, vydáno: 15.7.2019

Včera, 14.července, na nejslavnější francouzský státní svátek (tento den před pár (set) lety padla Bastila)se jelo finále letošního ročníku nejslavnější sjezdového maratonu Megavalanche.
Letos byla Mega ve znamení menšího množství sněhu v horní pasáži ledovce, ale nižších partiích bylo sněhu relativně dost a díky tomu se závod jel ve velmi svižném tempu. Nejrychlejší jezdci se dostali pod 40 minut!

Podrobnější reportáž s vyjádřením českých jezdců připravuje přímý účastník Oskar Jančík. Takže dnes spíše jen telegraficky. Z pátečních kvalifikací do nedělního finále nepostoupil Jan Vaner, který se potýkal s problémy technického rázu, ale vše si vynahradil v sobotním závodu Mega Challenger, kde si povodil celé startovní pole a bezkonkurenčně vyhrál – nejen svojí kategorii, ale i celkově tento závod. Napodobila jej svým 3. místem Štěpánka Fejola Nestlerová v ženském závodě. Dostat se na Mega v jakémkoliv závodě na bednu je velký úspěch a rozhodně to není jednoduché, takže obojí se dá považovat za největší český úspěch v dosavadní více než dvacetileté historii tohoto závodu.

Nedělní ráno je tradičně vyhrazeno hlavnímu závodu, který startuje stejně jako všechny ostatní závody z vrcholu Pic Blanc a končí o více jak 2000 výškových metrů níže v Allemontu. Na startu a dokonce do první řady se dostalo několik Čechů výhodu první lajny měl jak Matěj Charvát, tak Přemek Tejchman. Bohužel ani jeden neměl štěstí a poté potkali je technické problémy. Takže nejlepší z našich dojíždí Motejl, Martin Lébl na 23. místě, ale i dalším jezdcům se dařilo, do první stovky bychom jich napočítali celkem pět.

Výsledky

1 BORGES, José
2 BRON, Kilian
3 MIQUEL, Kevin
23 LEBL, Martin
48 MONDRIK, Petr
68 VIŠNOVSKÝ, Matěj
73 ZRŮST, Adam
84 VONDRACEK, Roman

Kompletní výsledky zde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Wik (ht0v7h+6f1qk2qyl7ykk (a) sharklasers.com) 15.7.2019 v 21:03

    Chtel bych se zeptat, zda je mozne si trasu zkusit mimo zavod jen pro zabavu

  • profilová fotka Keli 16.7.2019 v 6:45

    Ano, dráha jak kvalifikace, tak vlastního závodu je otevřena k předchozímu tréninku.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí