Havlická, Bláha, Prokop, Šléz - jaká byla jejich letošní sezóna?

Autor: Keli, vydáno: 26.11.2021

Sezóna je za námi a nastal čas bilancování. Co se podařilo, co míň, kde to bavilo, kam se určitě nevrátí... jaká byla sezóna s číslovkou 2021 top jezdců jezdících s podporou Rock Machine? Zeptali jsme se Kristýny Havlické, Michala Prokopa, Vojty Bláhy a nováčka na horských kolech Ondry Šléze.

Kristýna Havlická

Pro mě letošní sezóna = zataženo občas trakaře, ale i to sluníčko vysvitlo. Na to, kolik jsem měla pouz přes sezónu mám pocit, že se toho dost stihlo. Mohlo toho být určitě více, ale bohužel stane se, s tímto rizikem do toho sportu jdeme a musí se s tím počítat. Je dobré se tomu ale samozřejmě vyvarovat.

Vždy je něco zlé k něčemu dobré. Nebudu se tady vracet k těm zraněním, která se mi přihodila... co se třeba poohlédnout za pár krásnými momenty, které mi utkvěly v hlavě. Je jich spoustu, ale pár střípku, tady dám. Začnu třeba tím, že jsem mohla předat spoustu zkušeností dalším budoucím bajkovým nadějím v Bajkové školce, otočit první backflip na velkým kole den před závodem, odjet poměrně dost závodů s úspěšným koncem, testovat nového dirťáka od RM, naučit se nové dovednosti na bajku a takhle bych mohla pokračovat až by tě to čtení unudilo :D. Stejně nejvzácnější jsou momenty kde se společně smějete, dovádíte a bajkujete s těmi, kteří jsou vám nejblíže a v těch okamžicích jsou pro vás nějaké závodní časy a získané medaile jako páté kolo u vozu. Takže bych shrnula tím - FUN FIRST AND THEN FUN!

   

Michal Prokop

Letošní sezóna byl dost hektická. Díky pandemii, jsem tolik nezávodil a spíš se věnoval vytváření "contentu" a závodům Blinduro. Už vlastně lockdown přes zimu v Evropě dost komplikoval zimní přípravu. Nicméně i tak jsem si tradiční Finale Ligure nebo Malorku nenechal ujít. Nicméně highlight sezóny jsem si odbyl na jejím začátku a to ve španělské Gironě, respektivě v jejím širším okolí. Traily a celkově celá oblast kolem Girony dost přeje enduru a gravel ježdění. V Čechách se závodní sezona rozběhla až někdy v květnu. Objel jsem u nás pár závodu, včetně MČR Downtown. Parkrát skončil na pódiu, ale po Zadově mě Česká enduroserie přestala bavit. Erzety stále stejné, nezábavné, freestyle pravidla, masivní shuttlování. Snad to příští rok bude zábavnější...

Kromě závodů jsem v průběhu sezony dost fotil nebo točil pro moje partnery/sponzory. Snažil jsem se zamakat na Instagram Reels a myslím, že to skvěle zafungovalo. Samozřejmě spousty materiálu, které nafotíme pro sponzory sdílím na sociálních sítích nebo se teprve v průběhu zimy a příštího roku objeví. 

Největší oříšek bylo uspořádat všechny Blinduro akce, tedy ty zrušené z loňska nebo přeložené. Covid nám dal zabrat, ale myslím že jsme se s tím popasovali celkem dobře. V přištím roce chci Blinduro závody zredukovat a ještě více vyšperkovat. Poptávka po nových trailech je od závodníku opravdu velká. 

Jestli nám situace dovolí, tak v zimě bych chtěl být co nejvíc na jihu. Trénovat, jezdit, testovat, točit, fotit. Mám v plánu také objet několik nových lokalit pro závody Blinduro a připravit pár nových erzet než napadne bíle zlo.

   

Vojta Bláha

Rok 2021 pro mě po dobrém rozjezdu na Enduroserii Kraličáku pokračoval asi vlastně rovnou vrcholem sezóny - Trans Madeirou. Byl to asi největší bajkový zážitek za můj život a zároveň asi jeden z nejlepších mezinárodních úspěchů. Zajezdil a pokecal jsem si s legendama jako je Jerome Clemetz, Kilian Bron nebo Lewis Buchanan... k tomu jsem je pak ještě v závodě porazil, takže to bylo docela snové. Krom top závodu a ježdění nabízí Madeira dech-beroucí scenérie a přírodu. Rozhodně doporučuji tento ostrov přidat na váš short-list top MTB lokací. Krom toho tam teď už například můžete vyrazit s Trail Hunterem, který vás po ostrově provede v rámci svého tripu :)

Po Trans Madeiře následovalnásledovala spousta českých závodů, kde se mi celkem dařilo. Na Blindurech jsem víceméně obhájil skoro všechny výhry krom HC Blindura, kde mě předjel Klokan a Max Adami. Na Enduroserii jsem moc nejezdil, ale když už jsem jel, tak jsem byl vždycky na bedně, což je pro mě úspěch. Zakončil jsem to velmi těsným druhým místem na Špičáku, takže mám poměrně dobrý pocit na příští sezónu. 

EWS jsem jel jen double-header v Canazei, kde se mi moc nedařilo a dojel jsem v lepším závodě 59. A pak EWS Finale Ligure, kde jsem navázal na svůj loňský nejlepší výsledek v elitě a byl 43. V pro stage jsem dokonce zajel 35. flek, což byla super motivace ale bohužel jsem to v průběhu celého závodu nedokázal udržet. 
Nicméně na 2022 plánuji zase více nastoupit zpět do kolotoče EWS a zkusit zajet něco pořádného. Určitě se zúčastním všech EWS zastávek po Evropě a pokud budget dovolí, tak vyrazím i do USA. 

Krom závodů se povedlo i pár pěkných video projektů, z kterých mám opravdu radost. Taková srdcovka bylo Passion for MTB a zlatým hřebem musela být výhra TT29 s týmem Jirka Fikejz, Vašek Kolář a Ondra Šléz. Samozřejmě jsem se také podílel na tvorbě několika videí pro Rock Machine, z nichž některá už byla publikována a některá ještě světlo světa neviděla. :)

Když bych to měl shrnout, tak mám z 2021 velkou radost. Měl jsem možnost zažít spoustu super věcí, podílet se zajímavých projektech a taky to prošlo všechno bez zranění! 
Hodně se těším na příští sezonu, chystám nějaké novinky, ale na ty si ještě budete muset počkat. Zatím ENJOY LIFE BEHIND BARS!

Ondra Šléz

Pro mě letošní sezóna byla trochu kratší, ale super. V podstatě... první MTB sezóna, kdy jsem se dostával postupně zpět do sedla po 5 letech bez 
aktivního ježdění. Ano, bylo to a ještě je docela náročný. A kde jsem si nejlíp zajezdil? Aktuálně je to asi Kálníce a Dolní Morava. DM je hodně flow a zábavná 
na celodenní ježdění a Kálníce je zase o level vejš v tom, že jsou tam větší skoky a taky slopestyle trať, která mě hodně baví. To je směr, kterým se budu ubírat příští rok. 
Můj letošní nejsilnější zážitek asi z úplně prvního ježdění, který bylo v Leogangu. Na půjčeným kole, s půjčenou helmou a tak, děsně mě to bavilo a otevřelo mi nový dveře do světa mtb. 

 

Chcete vědět jak jsem se k RM dostal? Úplnou shodou okolností. Když jsem se rozhodl, že si pořídím mtb. Zkusil jsem napsat Spacemanovi (Jarda Spěšný, pozn. red.) jestli nemají na skladě nějaký starší kolo, který by bylo za lepší cenu třeba (to jsem ještě netušil, že jsou sklady prázdný). Jarda se nějak nadchnul, že chci zase jezdit a zařídil mi kolo. K tomu mi i dal na testování dirtaka (Riff) a tak nějak to začalo, takže díky ještě jednou!

Co chystám na zimu? Určitě chci aspoň dvakrát zajet do Švédska, do indoor bikeparku Dome Adrenaline Zone, potrénovat tam dirťáka a nachystat se na závody na příští rok. Hlavně... jezdit jak to půjde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel @enduroseriedopice 26.11.2021 000 9:01

    Nejlip uplne zrusit na pristi rok!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí