reklama

Novinka: Giant Trance X Advanced E+ - 18,8 kg light ebike s plnohodnotným motorem

Autor: Keli, vydáno: 6.4.2023

Giant představil nový Trance X Advanced E+ Elite, svůj dosud nejlehčí celoodpružený E-MTB. Toto kolo využívá zcela nový bateriový systém EnergyPak, díky němuž se podařilo snížit hmotnost oproti předchozí generaci o celé 4 kg, a je tak nejlehčím celoodpruženým E-MTB s plnohodnotným motorem na světě.

Giant Trance X Advanced E+

Giant, to je Maestro

Kromě motoru a elektroniky je Trance X Advanced E+ Elite vybaven osvědčeným zadním odpružením Maestro se zdvihem 140 mm. V kombinaci se 150mm odpruženou vidlicí a mullet setupem kol - větší 29palcové přední kolo pro stabilitu a dobrou průchodnost terénem a 27,5palcové zadní kolo pro hbitost na trailu. Dle Giantu se jedná o ideální nastavení, které vyvažuje hravost s citlivou odezvou a přesným ovládáním na trailu.

  

Celokarbonový rámový set je vybaven Flip-chipem umístěným na přepákování, která umožňuje rychle změnit geometrii rámu a upravit jízdní vlastnosti kola tak, aby vyhovovaly jízdnímu stylu jezdce a terénu.

Nižší hmotnost

Ať už zdoláváte strmé singletracky, zrychlujete na rychlých a plynulých trailech, nebo se pouštíte do velkých pohybů v technickém terénu, poměr výkonu a hmotnosti hraje zásadní roli v tom, jak E-MTB funguje. To je hlavní faktor, který stál za konstrukcí a vývojem modelu Trance X Advanced E+ Elite. 

 

Vlajkový model Trance X Advanced E+ Elite 0 váží 18,8 kg, což je o 4 kg méně než předchozí generace modelu Trance X Advanced E+. Zatímco většina lehkých E-MTB pro dosažení nižší celkové hmotnosti využívá slabší motor a menší baterie. Giant u tohoto modelu použil motor SyncDrive Pro s točivým momentem 85 Nm a až 400% asistencí. Motor je optimalizovaný pro Trance X Advanced E+ Elite a váží pouhých 2,7 kg. Je vybaven automatickým adaptivním režimem podpory nazvaným technologie Smart Assist, který pomocí šesti senzorů určuje přesné množství výkonu potřebného při jízdě v proměnlivém terénu. Funkce Smart Assist také maximalizuje účinnost baterie, a protože poskytuje přesnou a účinnou úroveň podpory, pomáhá jezdci šetřit energii.

Větší články v baterii

Trance X Advanced E+ taktéž disponuje novou technologií bateriových článků EnergyPak 400, která byla vyvinuta speciálně pro použití na elektrokole. Baterie EnergyPak 400, která byla vyvinuta společně s firmou Panasonic a váží pouhých 2,3 kg. Baterie využívá stejně jako většina lehkých E-biků 20 článkovou sestavu. Rozdíl je použití nového typu článků 22700, které jsou větší a mají také vyšší vybíjecí kapacitu. Jejich velikost zajišťuje, že zůstanou i při velkém proudovém odběru chladnější, což znamená menší zatížení systému a delší celkový životní cyklus.

Jednodílný kokpit

Rám i komponenty modelu Trance X Advanced E+ Elite byly navrženy tak, aby minimalizovaly hmotnost, aniž by byla snížena tuhost, pevnost či odolnost v terénu. Od celokompozitového rámu z materiálu Advanced Composite až po integrovaný kokpit Contact SLR Trail, jsou všechny komponenty modelu Trance X Advanced E+ Elite optimalizovány pro nízkou hmotnost.

Vybrané modely řady Trance X Advanced E+ Elite jsou vybaveny zcela novým kombem  spojující řídítka a představec do jednoho kusu Contact SLR Trail. Na rozdíl od obdobných produktů na trhu Giantí kokpit nabízí i nastavitelnost. Lze nastavit jak požadovanou délku představce (40/45/50 mm) a tak je zde možnost otáčení, pro dosáhnout požadovaného úhlu. Celková hmotnost je pouhých 255 gramů.

Patentované uspořádání karbonových vláken a tenčí profil v blízkosti středu řídítek zvyšují poddajnost. To pomáhá pohlcovat nárazy a vibrace, snižuje namáhání svalů tzv air pump a zlepšuje pohodlí v náročném terénu. Přídavný port ve víčku představce nabízí možnost přidat příslušenství, například světla či cyklocomputer. 

Ovládání jak na řídítkách, tak na rámu

Model Trance X Advanced E+ Elite lze ovládat dvěma způsoby. Prvním je tlačítko RideControl Go, které je čistě integrováno do horní rámové trubky a umožňuje jezdci rychle a snadno zapnout a vypnout napájení a přepínat mezi režimy napájení. Barevné LED kontrolky indikují aktuální stav baterie a režim podpory. Druhý ovladač RideControl Ergo 3, je integrován do gripů. Ovladač má tři tlačítka, která lze nastavit podle osobních preferencí. Dálkový ovladač lze namontovat na obě strany řídítek, přičemž je možné přidat druhý ovladač Ergo 3 a mít tlačítka na obou stranách řídítek pro ovládání funkcí, jako je režim asistence při chůzi nebo světla.

Kromě těchto ovladačů lze úpravy provádět také pomocí aplikace RideControl, která jezdci poskytuje možnost přizpůsobit výkon motoru svým individuálním potřebám, lze například zvolit maximální úroveň točivého momentu pro každý z pěti režimů podpory a optimalizovat tak výdrž baterie vhledem k jízdnímu stylu jezdce.

 

Modelová řada Giant i Liv

Na českém a slovenském trhu bude Giant nabízet tyto modely Trance X Advanced E+ a samozřejmě budou v nabídce i dámské varianty Liv Intrigue X Advanced E+ Elite.

GIANT

Trance X Advanced E+ Elite 0 336 999 Kč 13 499 EUR
Trance X Advanced E+ Elite 1 249 999 Kč 9 999 EUR
Trance X Advanced E+ Elite 2 169 999 Kč 6 799 EUR
Trance X Advanced E+ Elite 3 152 999 Kč 6 099 EUR

LIV

Intrigue X Advanced E+ Elite 1 249 999 Kč 9 999 EUR
Intrigue X Advanced E+ Elite 2 169 999 Kč 6 799 EUR
Intrigue X Advanced E+ Elite 3 152 999 Kč 6 099 EUR

Další informace najdete na produktových webech Trance X Advanced E+ Elite a Intrigue X Advanced E+ Elite.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel villain 6.4.2023 - 11:24

    Odpustím si hate na motorku, ale ebike za 150 a na něm např. vidlice RS 35.. :D :D

    • anonymní uživatel Štika 6.4.2023 - 19:57

      No někde tu váhu srazit museli :D

    • anonymní uživatel zdechtishulin (tshurak (a) dolu.com) 13.4.2023 - 14:43

      To je urazka pro motorky

  • anonymní uživatel MD 7.4.2023 - 14:36

    Z těch cen štípou oči..

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí