Tomáš Slavík vítězí na Mad Of Lake 2023, Prokop třetí

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 19.4.2023

Tomáš Slavík závodí zpět v Evropě po třech závodech světové série Cerro Abajo, kde skončil na celkovém třetím míste. Po vítězství ve Valparaisu se mu lepila smůla na paty, kdy v Kolumbii měl defekt a v Mexiku spadl a ztratil tak možnost bojovat o celkové vítězství v sérii. Po šíleném pádu odchází Slavík pomlácený, ale bez větších zranění. Nyní 3 týdny poté je zpět ve formě a dokázal uplynulý víkend zvítězit na Mad Of Lake u jezera Garda téměř o 4 vteřiny!

"Cerro Abajo série je absolutní šílenost nejen z jezdecké stránky, ale i z toho neustálého cestování ze zimy do tepla, hodiny a hodiny v letadlech, jetlagy a to dává tělu s celým formátem závodu strašně zabrat. Hodně jsem bojoval s imunitou a byl většinu času na nastydlej, nemocnej nebo bolavej z pádu. Ale i tak jsem si to strašně užíval a jsem spokojenej se svým výkonem v Jižní Americe. Trochu mě mrzí poslední jízda v Mexiku, kde jsem bojoval o celkové vítězství a vedl na mezičase, ale bohužel jsem udělal chybu a šel jsem fakt blbě k zemi. Ovšem na druhou stranu jsem rád, že jsem odešel po svých a bez většího zranění. Bylo super si trochu spravit chuť na Gardě a otestovat tělo právě takovým závodem. Po Jižní Americe bylo Mad Of Lake balzám na duši a fakt pohodové ježdění, i když to je jeden z nejrychlejších městských sjezdů v Evropě a nedá se říct, že je to "pohodička", ale jednoduše se to nedá srovnat s Cerro Abajo, protože to je čistokrevný peklo :D Strašně mě bavila atmosféra obrovské české party, která byla na závodě. Hrozně mě to bavilo a jsem rád, že jsme měli takové zastoupení na prvním závodě Evropské Urban Downhill série, která byla teď prvně na Mad Of Lake. Parádní víkend, tělo otestováno a vítězství o téměř 4 vteřiny byla třešnička na dortu. Díky všem a těším se na dalších závodech..."

Zbytek Čechů nezklamal, naopak

I další Češi zajeli dobře. Závodu se zúčastnilo vícero českých jezdců a zde jsou další pódiová umístění: 3. místo v elitní kategorii Michal Prokop, MASTER 1-2 vyhrává Ondrej Bartoszuk, MASTER 3-4-5 získává 3. místo Vítězslav Stránský, kategorie AGONISTI FEMMINILE a druhé místo pro Simonu Jirkovou. 2. místo Sebastian Kerl, kategorie ALLIEVO MASCHILE, 1. Lukáš Kadlec kategorie junioři. Kompletní výsledky zde.

Vítězná jízda Tomáše Slavíka na Mad Of Lake 2023

Další plány?

Další zastávka je Dirt Masters Festival ve Winterbergu, kde startuje 4X Pro Tour round 1. 

Pro více informací sledujte sociální sítě Tomáše:
tomasslavik.com
facebook.com/tomslavik63
instagram.com/tomasslavik63
youtube.com/tomasslavikdotcom

Photo credit: Roman Jahelka

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Otakar Prdelka 19.4.2023 - 13:11

    Zajímalo by mě, kdyby jel Prokop na normálním kole a ne na takové mrdce, jestli by zajel lepší flek...

    • anonymní uživatel lupen 20.4.2023 - 10:28

      vyhrál by o minutu

      • anonymní uživatel Ewa Farna 20.4.2023 - 21:16

        A kdyby nemel lehkou nadvahu tak o minutu a pul

    • anonymní uživatel H.n.u.p.e 22.4.2023 - 9:30

      Tebe by zajel i dveřích od chlíva

      • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 23.4.2023 - 18:45

        ty cype:))))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí