MojeKolo

Novinka: Shuttle AM - Pivot představuje hvězdu všech horských trailů

Autor: Keli, vydáno: 1.8.2023

Americký Pivot doplňuje svoji řadu ebiků all mountain modelem Shuttle AM, kolo, které se bere to nejlepší jak z lehkého modelu Shuttle SL, tak z plnotučného e-enduro stroje Shuttle LT. Shuttle AM je elektrokolo, které s lehkostí zdolá každý typ terénu, od rychle plynoucích singletracků až po dechberoucí sjezdy.

Posouvá hranice

"Jsme nadšeni, že můžeme světu představit Shuttle AM," říká Chris Cocalis, zakladatel a generální ředitel společnosti Pivot. "Tento model je naším prvním projektem ve spolupráci s firmou Bosch a ukazuje naše odhodlání posouvat hranice možností, inovací a designu. Kolo ztělesňuje dokonalé spojení všestrannosti a výkonu. Je to eMTB, které si užije každý jezdec."

První Pivot na Bosch

Kola Shuttle AM jsou poháněna motory Bosch Performance, všechny modely tak nabízejí špičkový výkon ve své třídě. Nejvyšší model řady Team je osazen motorem Bosch Performance CX Race z limitované edice, 750Wh baterií s technologií Bosch PowerMore s možností prodloužení dojezdu.

  

160 mm vepředu, 148 mm vzadu

Shuttle AM je navržen se zdvihem zadní stavby 148 mm, ten doplňuje 160 mm vidlice Fox. Stejně  jako ostatní kola Pivot i Shuttle AM využívá odpružením DW-Link s optimálně naladěným projevem, tak aby odpovídal all mountain používání, s platformou podporující efektivní šlapání, zároveň dodávající kolu velkou živost a agilitu. Optimální hodnota anti-squat zajistí správné chování odpružení i při využití silného motoru.

    

Necelých 22 kg i s velkou baterií

Svislé zavěšení tlumiče umožňuje Pivotu vytvořit kompaktnější rám, který je zároveň tužší a lehčí. Navíc tak uprostřed předního rámového trojúhelníku zůstává dostatek prostoru pro láhev na vodu a další výhodou je i nízký standover. A když už jsme u hmotnosti, top model Team váží 21,7 kilogramu s baterií s kapacitou 750 Wh.

          

Flip Chip pro nastavení geometrie

Nechybí ani flip chip Nastavení "High" a "Low" umožňující snadno konfigurovat geometrii podle stylu jezdce nebo typu trati. Přesunem z nastavení "High" do "Low" se výška středu sníží na 34,5 cm (vs. 35 cm v High) a  úhel hlavy a sedlové trubky se stane strmější o 0,4 stupně.

Minimum kabeláže

Shuttle AM minimalizuje množství kabeláže, a to jak již u elektrického pohonu, tak u řazení. Na všech kolech najdeme jak bezdrátový přepínač módů dopomoci, tak v horní rámové trubce integrovaný System Comtroler ukazující stav baterie a zvolený režim dopomoci. Konfiguraci režimů lze provést v upravené Bosch x Pivot Cycles Flow aplikaci, kdy je možné zvolit 4 z celkem 7 možností. Modely Pro a Ride mají režimy Turbo, eMTB-shortcrank, Sport a Tour+, zatímco kola Team s motorem CX Race je místo režimu Tour+ vysoce výkonný závodní režim Race. 

Dobrý, lepší a nejlepší

Tři nekompromisní modelové řady umožňují všem jezdcům vybrat si přesně tu specifikaci dle osobního stylu jízdy. Na všech kolech najdem odpružení Fox, řada Ride využívá řady Performance, zatímco řady Pro a Team jsou vybaveny odpružením Fox Factory

Nejvyšší model Team je vybaven novým pohonem SRAM XX, výkonnými brzdami Shimano XTR, lehkými karbonovými klikami i ráfky  a kompletním odpružením Fox Factory. Stejnou kombinaci odpružení (vidlice Fox Factory 36mm Grip 2 a tlumič Fox Factory Float X) nese i střední řada Pro, základní Ride má totožné modely jen v nižší verzi Grip resp. Float X.

   

Byl jsem nadšený

Jak se na novince Pivot Shuttle AM jezdí? Měl jsem možnost ji o víkendu vyzkoušet v italském Finale Ligure a musím říct, že jsem unešen. Kompletní jízdní zkušenosti zpracuji co nejdříve! Kolo si to opravdu zaslouží.

Foto: @jensstaudt

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí