reklama

Novinka: trailové hardtaily Cannondale Habit HT - hravost, stabilita, zábavnost

Autor: Keli, vydáno: 14.6.2023

Americká značka Cannondale představila nové kolo, které v sobě spojuje schopnosti celoodpruženého kola s čistotou a jednoduchostí hardtailu. To je to, co dělá modely Habit HT tak krásnými. Na výběr jsou tři modely s až nečekaně nízkou cenovkou.

  

Cannondale Habit HT

Cannondale vždy patřilo mezi prémiové značky, v mnoha oblastech byli průkopníky a přicházeli s mnoha neotřelými řešeními. Vzpomeňme na jeden příklad za všechny, na jednonohou vidlici Lefty. Nicméně na novince Habit HT nic podobného nenajdeme. A nejen díky použití standardních dílů mohl Cannondale nastavit až nečekaně nízkou cenu, nejvyšší model HT 1 přichází s akční cenou 44 999 Kč.

Na traily i na pořádnou dávku kilometrů 

Čistokrevný univerzál, tak by se dal Habit HT označit. Díky precizní geometrii je schopen zvládat celodenní výlety s pořádnou dávkou kilometrů stejně dobře jako různé trailové terény. Úhel hlavy 64° a dlouhá přední část zajišťují stabilitu a jistotu při sjezdech, zatímco kratší zadní stavba dodává potřebnou obratnost. Dostatečně strmý úhel sedla 76 stupně dodá jak slušnou dávku efektivity při šlapání, tak příjemný posed ve stoupáních.
Habit HT využívá ve všech jeho velikostech (od S až po XL) výhod 29palcových kol v kombinaci 130 mm zdvihu na přední vidlici. 

Hravost? Ano. Stabilita? Velká. Zábavnost? Nikdy nekončící.

Rám z hliníkové slitiny

Všechny modely Habit HT přicházejí s rámem z hliníkové slitiny SmartForm C2 Alloy. Vnitřně zesabovaná rám s decentně zabroušenými sváry, frézovanou hlavovou trubkou a vnitřním vedením kabeláže bude k dispozici v několika elegantních barevných provedeních.  Habit HT je osazen UDH patkou na uchycení přehazovačky, robustní, univerzální řešení, které je kompatibilní i s nejnovější řadou pohonu SRAM T-Type
Transmission.

Na rámu nechybí ani pětice závitových děr pro umístění jak košíku na láhev nebo na uchycení náhradní duše či nářadí. 

   

Modelová řada

V modelové řadě Habit jsou tři modely, každý ve dvou barevných provedeních. Kola jsou postavena na odpružení RockShox a Suntour s pohony Shimano a MicroShift. Kompletní specifikace níže nebo na webu cannondalebikes.cz.

Habit HT 1 44 999 Kč
Habit HT 2 37 999 Kč
Habit HT 3 32 999 Kč
           

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Trekmtb 14.6.2023 - 23:53

    A za kolik je verze s Rockshock pike vidlici? Na fotkach je ale na strankach ma nejvyssi verze obyc rockshock 35! Za

    • profilová fotka Keli 15.6.2023 000 8:16

      Verze s Pike není specifikována. Takže koupit nepůjde :⁠-⁠(

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí