reklama

Novinka: od DH až po enduro - tlumič RockShox Vivid nabídne maximální výkon a odolnost

Autor: Keli, vydáno: 17.8.2023

Velký, robustní a zkonstruovaný tak, aby maximalizoval sjezdové schopnosti a výkon. Legendární model Vivid v novém kabátě bude slušet všem kolům, od sjezdových přes E-MTB až po enduro.

Vivid je určen pro nejnáročnější jezdce a závodníky. Pro všechny, kteří hledají vzduchový tlumič Vivid s projevem jaký mají tlumiče s klasickou vinutou pružinou a chtějí zároveň i bezkonkurenční odolnost. Tlumič nabízí všestrannou platformu tlumení s intuitivním nastavením, které se hodí na každou trať a do každého terénu.

    

Seriously Rooooobust

Nová technologie Touchdown

Technologie TouchDown je nový systém tlumení Vivid citlivý na polohu pístnice. RockShox upravil tlumení tlumiče tak, že je shovívavý na začátku svého zdvihu a zároveň zůstává předvídatelný uprostřed a na konci zdvihu. Každá fáze činnosti odpružení plynule přechází v další, doslova jako u pružinového tlumiče.

Prvních 10% komprese vynechává

Výše zmíněné marketingové tvrzení čteme u popisu každého tlumiče či vidlice, nicméně technologie TouchDown u Vividu je trochu jiná než bývá zvykem. Aby byl tlumič na začátku své dráhy jemný a citlivý, technologie TouchDown obchází tlumení komprese na prvních 10 % dráhy hlavního pístu. Heboučký chod na počátku zdvihu je jen začátek. Pro zvládnutí náročného terénu dalších 70 % zdvihu Vivid využívá řízené a stabilní tlumení komprese.

Posledních 20 % zdvihu pístnice u technologie TouchDown ovládá nastavitelný hydraulický doraz Adjustable Hydraulic Bottom Out (AHBO), který umožňuje vyladit zadní odpružení tak aby eliminovalo "bottom outy". Obří drop na placku a nejít na dno tlumiče, není problém, Otázkou je, co na to řeknou kotníky.

Klíčovým prvkem je nastavitelnost, k dispozici je pět stupňů nastavení komprese pro přizpůsobení tlumení při dopadech.

 

Laditelná vzduchová pružina

To, co odlišuje vzduchový Vivid od tlumičů s vinutou pružinou, je vysoce laditelná vzduchová pružina s technologií DebonAir. Větší objem vzduchové komory poskytuje lineárnější, konzistentnější pocit a zlepšuje citlivost na malé nerovnosti. Vzduchová pružina Vivid zlepšuje odtrh a zároveň dodává oporu uprostřed zdvihu a příjemnou progresivitu ke konci zdvihu. Úpravou Bottomless tokenů lze navíc ladit chod tlumiče, zvýšit progresi či zvětšit linearitu a plně využít zdvih.

Kade Edwards: Vivid miluji

"Nesnáším vzduchové tlumiče, ale nový Vivid miluji." Kade Edwards

Dvojnásobný servisní interval

Opravdový dříč, Vivid zdvojnásobuje spolehlivost a sází na dlouhou životnost. Intervaly běžného servisu jsou prodlouženy z 50 na 100 hodin jízdy.

S páčkou i bez

Ve volném prodeji budou dva typy tlumičů RockShox Vivid: univerzálnější, více na enduro zaměřený Vivid Ultimate a sjezdově orientovaný Vivid Ultimate DH. První jmenovaný bude mít k páčku "lockoutu" pro lepší efektivitu ve výjezdech, DH verze jí vybavena nebude. Oba dva budou, dle informací českého dovozce SRAM resp. RockShox firmy Aspire Sports, prodávány na českém trhu za cenu 20.999 Kč.

Vivid Ultimate

Damper type: TouchDown RC2T
Hydraulic Bottom Out: Adjustable
Air Spring: Vivid with DebonAir Technology

Vivid Ultimate DH

Damper type: TouchDown RC2
Hydraulic Bottom Out: Adjustable
Air Spring: Vivid with DebonAir Technology  

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Kule 17.8.2023 - 17:33

    To zni jako dalsi hrebik do Fox tlumicove rakve ;)

    • anonymní uživatel Vojta 17.8.2023 - 20:36

      už je FOX zase špatně jo? pár měsíců zpět to bylo naopak, tak se ztrácím.

      • anonymní uživatel Roman 18.8.2023 - 6:41

        A proč si myslíš, že jsou nové X2 factory na bazarech za 10k? Ty tlumiče jsou odpad co se týče spolehlivosti. Sám jsem měl na novém kole - rovnou reklamace, pak znovu za měsíc a pak šel do světa.

      • profilová fotka Eqm 18.8.2023 - 11:50

        Jako bys nevěděl, že Fox je vždycky špatně.

        Jsem zvědavý, jestli RS tenhle Vivid trefí napoprvé, nebo to bude průser jako ten nový Boxxer :-D

        • anonymní uživatel mokánek 18.8.2023 - 15:22

          Proč je nový boxxer průser?

          • profilová fotka Eqm 18.8.2023 - 15:30

            Je třeba foukat brutálně vysoké tlaky, aby to nechodilo po dorazech. Rasťo Baránek musí foukat 250 PSI a to fakt neváží 100 kilo. V RS opět nezvládli vyladit vzduchovou část, takže bude určitě 169 dalších iterací aby to fungovalo aspoň jako Fox. :)

  • anonymní uživatel Ádoš 17.8.2023 - 22:41

    Na sjezdu bych pod prdelí teda vzduch fakt mít nechtěl. U mě je to teda zejména umocněno váhou - 95kg/196cm. Vzduch na DH funguje tak max do 85kg, troufám si tvrdit. Péro je péro, tím spíše dolekopcom.

    • anonymní uživatel Chilliser 18.8.2023 - 9:07

      v roce 2008 určitě

      • anonymní uživatel Ádoš 18.8.2023 - 11:11

        A proto jezdí v roce 2023 na SP většina chlapů progresivní pružinu, to dává smysl...

        • anonymní uživatel Chilliser 18.8.2023 - 12:56

          Tak většina jo? Proč si vymýšlíš? Striktně pružinu jezdí jezdci s Ohlins a ne progresivní. Fox je půl napůl a RS z většiny vzduch. I na Hardlajně jely dva Fox vzduchy - na Propainu a na Pivotu.

          • anonymní uživatel Ádoš 18.8.2023 - 15:56

            Doufám, že si nevymýšlím, to bych nerad Chillisere. Pravděpodobně si nižší váhová kategorie, tak ti vzduch vyhovuje. Mě také, ale ne na tratích typu Struggle, Marosana atd. Se svojí váhou už musím foukat opravdu nesmyslné tlaky ( Carbon Capru 2020 foukám zadek snad 320psi, Lyrika RC2 Ultimate také snad na 150psi). Nechci to teď kontrolovat, snad nekecám. Komfortní to není, na nižších tlacích by to asi bylo jiné, to nepopírám. A to s tím kolem jezdím v terénu víceméně jen Brdy, žádný mordory.

            Na sjezďáku už bych to vůbec nechtěl. Kdysi jsem měl RS Boxxer WC, asi 2007? (tu s bílejma nohama a červenejma stickerama) - vidle na prdlačku. Pak jsem koupil po letech RS Boxxer WC 2015, z kola šla asi po 3 měsících a vrátil jsem tam Fox 40. S metrákem na vzduchu prostě jezdit nechceš. Musíš foukat příšerné tlaky.

          • profilová fotka Eqm 18.8.2023 - 16:12

            Tak to by ses na novém Boxxeru nevešel do limitu. :-D pro 85 kilo foukal 250 psi :-D

          • anonymní uživatel Chilliser 18.8.2023 - 17:41

            Ty seš fakt strašnej případ... RS Lyrik pressure guide: "Max pressure should not exceed 148 psi." Na 100 kilo se fouká 95 psi. Dolaďuje se tokenama. Být tebou, dám si progresivní pružinu i do sedlovky.

      • anonymní uživatel PTBack 19.8.2023 - 0:20

        Ojezdil jsem tři vzduchový tlumiče(většina Fox) a nyní mám na enduru poměrně základní pružinový a co do jízdy z kopce je asi tak o 20% lepší než vzduchy. Záleží jaké máš priority. A zdaleka nejsem sám, kdo má na enduru pružinu.

  • anonymní uživatel MartinP. 17.8.2023 - 22:59

    Me spis zajímá co Sram připravuje za brzdy. Tady na tom kole jsou sice nove Code, ale ty Jesse normálně nevozi.. vozi něco co je TOP secret! Ze by Code s mineralnim olejem?

  • profilová fotka Eqm 18.8.2023 - 11:47

    To jedině až RS bude fungovat jako Fox, ale třeba to ve iteraci 1023.58585 konečně dopadne :-D

  • anonymní uživatel Ádoš 19.8.2023 - 13:39

    Máš recht, psal jsem, že si hodnotami tlaků nejsem jistý. Holt jsem si evidentně zapamatoval hodnoty maximální. Ale meritum věci zůstává.

    • anonymní uživatel smrAdos 20.8.2023 - 9:17

      Kdo by to cekal, Ados zas napsal uplny nesmysl, jakysi 20let stary pribeh plny nepravd, ktery nikoho nezajimal, ale hlavne ze to bylo dlouhy!

      • anonymní uživatel Gabosh 20.8.2023 - 10:24

        Hej jako myslím, že v té pružině má pravdu. A je jedno že má zkušenosti ze sjezdu před x lety. Já to s 53 kg neumím posoudit, ale mít 90 pružinu chci taky. Teď mě pěkně sere Rock Shox Yari, dva tokeny lepší než jeden, ale tlak při nízké váze 50psi a už nefunguje pořádně odskok, je rychlý. Bo Rock Shox bez charger tlumení nebrat. Jsem pro Foxiny zobou lépe i low cost verze i tlumiče, s tím jsem neměla problém.

      • anonymní uživatel Ádoš 21.8.2023 - 10:39

        2 smrAdos

        občas mám pocit, že si jen potřebuješ zahejtit, protože prostě nevydejcháváš mojí osobu. Rudo před očima..... a pak ti evidentně uniká pointa napsaného. Píšu o kole z roku 2020 - to jest 3 roky, ne 20 let. Navíc jsem se za ty špatné hodnoty omluvil, holt jsem si pamatoval maximální, provozní tlaky.

        To se ti možná jednou stane taky, až budeš muset v hlavě udržet tisíc jiných p**ovinek, za které dostáváš prachy, že si prostě nebudeš pamatovat tlak aktuální vidle. Tím spíše, když si jich za život vyměnil už nejmín 10

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí