Novinky Cratoni - přilba Madflex s netradičně řešeným kšiltem

Autor: Keli, vydáno: 29.8.2023

Německý výrobce Cratoni si na příští sezónu připravil několik novinek. Co bylo k vidění na prezentaci společnosti Schindler, která mimo jiné tuto značku distribuuje na českém trhu? Například přilba Madflex s netradičně řešeným kšiltem. Ale bylo toho více...

Helma Cratoni Madflex

Přilba Madflex navazuje na populární a úspěšnou přilbu Cratoni Alltrack. Ta je v portfoliu německé značky snad od roku 2015 soudě dle naší tehdejší recenze. Zaměření a určení Madflexu je shodné jako u jeho předchůdce, s úspěchem ji využijete na trail, all mountain či enduro.

   

Čím zaujme? Množství ventilačních otvorů, prodloužený zátylek u přileb této kategorie očekáváme. Stejně tak i kompatibilitu s velkými motokrosovými brýlemi. Tak v čem se odlišuje o konkurence? Jednoznačně provedením kšiltu. Na první pohled vypadá zcela běžně, ale na pohled druhý a především v ruce je rozdíl okamžitě patrný. Kšilt je velmi dlouhý, v podstatě se rozkládá po celé horní části helmy. Jedná se o docela nezvyklé provedení, které jsem já osobně neviděl na žádné jiné přilbě.

Kšilt není nastavitelný, nabízí jen jednu "pevnou" pozici. Pevnou vlastně ne. Kšilt je totiž odnímatelný, do těla přilby je nacvaknut. Jaká je výhoda "nenastavitelného" kšiltíku? Jednoznačně bezpečnost, při potenciálním pádu se z přilby vycvakne a sníží se tak možnost poranění krční páteře.

Jak je u Cratoni obvyklé, tak přesahující délka kšiltu před přilbu je výrazná. U Madflexu je taktéž výrazné odsazení kšiltu od spodní hrany přilby u čela. Vzniklo tak místo pro dva obří ventilační otvory pod kšiltem, které doplňuje menší střední. Jak bude přilba větrat? Odpověď je nasnadě.

O bezpečnosti již byla řeč, ale Cratoni jde dál, u všech modelů Madflex bude i ochrana před působením rotačních sil při pádu Mips, v lehkém provedení Mips Air Node. Stejně tak v přilbách nalezneme čip Recco usnadňující vyhledávání pro záchranné složky.

 

Velké MX i malé sportovní brýle 

Mimo Madflexu byly k vidění i novinky na poli ochrany zraku, velké motokrosové brýle Madvision a C-Revel Pro, obojí s velkými výložníky rozkládající tlak pásku na obroučku. Model Madvision bude k dispozici i se skly Color+ Sport zvýrazňující kontrast. Všechna skla budou kompatibilní se strhávačkami.

 

To však není vše, moderní "malé", ale velkoplošné brýle i fotochromatickou vlastností skel nebude u Cratoni problém. Model Skyvision Photochromatic tuto hranici nepokoří. Verze bez fotochromatiky bude dokonce za příjemných 1199 korun.

 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 29.8.2023 - 6:17

    Kačer Donald approved:)))

  • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 30.8.2023 - 13:35

    tvoe baba je Donald

    • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 31.8.2023 - 10:52

      Samozřejmě že je ty cype :)))

  • anonymní uživatel smrAdosova manka 31.8.2023 - 14:20

    Davej Damex! Wuuu!

  • anonymní uživatel hlinak 31.8.2023 - 16:37

    K cemu vlastne takovejhle ksilt je? Mozna proti slunci zezadu...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí