MojeKolo

Novinka: Trek Slash používá vysoko umístěný čep

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 8.9.2023

Trek uvedl na trh zbrusu nové kolo Slash, které dokazuje, že enduro kola s vysoko umístěným čepem hravě zvládají drsné sjezdy a zpět na kopec vyletí hladce okruh za okruhem.

Nejnovější Slash má zbrusu nový design rámu, kterým vzdává hold většímu a bytelnějšímu modelu Session. Má však platformu vhodnější pro šlapání, která umožňuje zvládnout při sjezdu balvany a při stoupání příkré hladké kamenné desky. Oproti svému předchůdci má nyní vyšší zdvih, 170mm přední i zadní odpružení a je připraveno řádit na MX kolech (29palcové vpředu/27,5palcové vzadu). Ti, kdo v prudkých kopcích upřednostňují rychlost před hbitostí, mohou použít i stejně velká 29palcová kola.

Za zmínku u nového modelu Slash stojí odpružení s vysoko umístěným čepem, které při stlačení umožňuje pohyb zadní osy vzad. Zadní kolo tak kopíruje sílu dopadu, nepůsobí proti ní, což usnadňuje zvládání drsného terénu ještě rychleji. 

Odpružení s vysoko umístěným čepem není žádnou novinkou. Za všestranností vysoko umístěného čepu kola Slash je hodnota anti-squat, která zlepšuje účinnost šlapání. Hodnotu anti-squat ovlivňuje řada faktorů. Nejvíc pak poloha hlavního čepu. Velikost a umístění horní vodicí kladky umožňuje další nastavení hodnoty anti-squat. Díky umístění a velikosti horní a dolní vodicí kladky nabízí Slash velmi účinnou a spolehlivou hodnotu anti-squat, takže je na něm šlapání na náročných technických trailech srovnatelné s kolem s kratším zdvihem.

      

Nový model Slash má rovněž delší a položenější enduro geometrii s 63,5stupňovým úhlem hlavové trubky, což zlepšuje stabilitu při sjezdu. Položenější hlavová trubka spolu se vzpřímenějším 77stupňovým úhlem sedlové trubky umožňuje jezdcům účinněji šlapat ve stoupáních. Dlouhý dosah poskytuje dostatek místa a tím lepší ovladatelnost. Vzadu pak řetězové vzpěry podle velikosti nabízejí jezdcům vyváženou ovladatelnost bez ohledu na jejich výšku či tělesnou konstrukci.

    

Těm, kdo si rádi vše upravují podle svého, nabízí Slash řadu funkcí jako např. nastavení křivky tlumení, misku pro nastavení úhlu hlavového složení (prodává se zvlášť) a kompatibilitu MX a 29palcových kol. Slash má také místo na velmi dlouhou teleskopickou sedlovku, takže si jezdci mohou maximálně snížit sedlo při sjezdu prudších a náročnějších terénů.

Kolo Slash je určeno na drsnější traily a je vybaveno vylepšenými kryty, které chrání rám. Pečlivě navržený kryt řetězové vzpěry chrání kolo. Jízda je díky němu i tišší. Karbonové modely mají kryt Carbon Armor, který dále chrání dolní trubku. A podobně jako předchozí verze i nové modely Slash mají vnitřní úložný prostor k převážení základní výbavy.

Nové kolo Slash je nyní k dispozici v karbonové i hliníkové verzi pro milovníky bikeparků, extrémní jezdce i závodníky enduro. Kolo naleznete u vybraných prodejců Trek a online na stránce trekbikes.com po celém světě.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka honzasiska 8.9.2023 - 14:08

    to je tak hnusný, až je to.....furt hnusný :)

  • anonymní uživatel Jiří (rozexxx1 (a) gmail.com) 8.9.2023 - 14:36

    Uplnej kladkostroj
    Díky těm kladka se to bude hůř čisti
    Prostě hnus

  • anonymní uživatel Jurawood@seznam.cz (jurawood (a) seznam.cz) 8.9.2023 - 14:55

    Zajímavé že o jiných značkách se taková novinářská smršť jako u treka nekonala.
    Hold zmaknutý management.

  • anonymní uživatel Md 8.9.2023 - 17:53

    Možná je to funkční, ale celá zadní stavba s tím kladkostrojem je fakt otřesná.

  • anonymní uživatel Ewa Farna (noway (a) prodaction.com) 8.9.2023 - 19:28

    Jak se na tom slape oproti klasice prevodnik/kazeta. Ztraty energie atd.

  • anonymní uživatel Dejva 9.9.2023 - 14:01

    Krasne kolo. Uz se tesim, az na nem potkam nekde v parku drandit toho zrzouna z element storu. To bude prdel ty jo.

    • anonymní uživatel PTBack 9.9.2023 - 21:44

      Zrzoun myslím jezdí na Pivotu, jestli se nepletu.

      • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 11.9.2023 - 12:17

        Ale no tak hoši! "Přej a bude ti přáno" :)))

        • anonymní uživatel PTBack 12.9.2023 - 8:55

          Ehm.. 20 let jezdím na Santě.

  • anonymní uživatel villain 12.9.2023 - 9:30

    zlatý trojpřevodník, ten se čistil jedna radost ;)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí