Test: batoh Kellys FETCH 25

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 15.5.2017

Jezdím s batohem, ano, jdu mimo aktuální trendy a na bajka si beru batoh. Navěsit a nalepit si všechno potřebné na bajka je nemožné, duši, nářadí, pumpu – to jde, ale co třeba větrovku… no dobře, větrovku lze přidělat také, jednu takovou endurospecific větrovku mám, ale to je výjimka potvrzující pravidlo. Prostě pokud chceš mít vše a nemít z kola vánoční stromeček nezbývá než sáhnout po batohu. Malých batohů mám doma plnou skřín, ale když chceš jet na například dva dny, tak malý batoh ti je na nic, poskládat vše do 15 litrového batůžku nelze. Chce to něco většího, například bágl Fetch 25 od Kellysu.

25 litrů je opravdu hodně

U spousty batohů mám dojem, že číslo značící objem je spíše zbožné přání výrobců než realita. U Kellyse toto neplatí, batoh je skutečně objemný a pojme neuvěřitelné množství krámů. Batoh je prakticky rozdělený na dvě komory, jednu hlavní, která je určena pro náklad, včetně přepážkou odděleného prostoru pro maximálně třílitrový vodní vak (ten bohužel není součástí) a druhou, menší, komorou, která má chytře vymyšlený organizér. Zip uzavírající tuto komoru lze otevřít téměř po celém obvodu a přístup k organizéru je mega snadný.
Velká hlavní komora je rozdělitelná na výšku zipem jištěnou přepážkou zhruba v poměru 1:3 , přičemž menší díl má samostatný přístup zespod přední strany batohu.

Nechybí ani vyztužená heboučkým materiálem vystlaná přihrádka na brýle, na malé, ale vejdou se tam i velké MX, nebo mobil s extra velkým displejem.
Kromě vnitřního prostoru nechybí ani dvě velké stranové kapsy a přední kapsa na uchycení malé nebo velké přilby. I na chrániče bylo myšleno, na spodní straně batohu jsou v kapse pro pláštěnku ukryté pásky s háčky, které umožňují jejich uchycení. Při uchycení zůstává zip této kapsy otevřen, ale vypadnutí obsahu zabrání léga se suchým zipem.

Konstrukce je solidní

Batoh je ušitý z materiálů nesoucí označení nylon ripstop a polyester 600D, no prostě česky to označíme jako „cordura“ a hotovo, ať je to správně či ne.

Velký batoh může mít velkou hmotnost, z toho důvodu jsou nezbytná tuhá záda, zádový panel je dostatečně tuhý, takže i opravdu těžký batoh drží svůj tvar a nijak se nedeformuje. Tělo se s batohem dotýká skrze několik „polštářů“, mezi kterými může proudit vzduch a záda tak mají možnost dýchat a nepotit se, tyto polštáře jsou kryty síťovinou.

Uchycení batohu

Velký batoh si žádá kvalitní uchycení na těle, při jeho plném naplnění je hmotnost i docela vysoká a pokud nechceš, aby ti bágl na zádech cestoval, tak musí dobře držet v místech jemu určených. U Kellysu sází na tradiční ramenní popruhy zkombinované s prsním a bederním pásem. Ramenní a prsní popruhy jsou klasika, ty nepřekvapí. U bederního je to jiné, ten není zcela obvyklý na batozích, podobný najdeme spíše na zádových chráničích – jedná se o pružný, stahovací pás se zapínáním na suchý zip.

Za jízdy

Měkké ramenní popruhy jsou perforované pro odvětrání a příjemně sedí, ani těžký batoh se nezařezává ani netlačí do ramen. Rozložení hmotnosti je výborné. Za jízdy se batoh neposouvá a necestuje po zádech, tedy v případě, že máš stažený bederní pás i hrudní pás. Především bederák lze stáhnout opravdu důkladně a přitom jeho pružné elementy umožní pohyb těla.

Kellys batoh Fetch 25 nabízí za cenu 2199 Kč a k dispozici je jak v testované červeno-oranžové, tak v čeločerném provedení. Za tuto cenu dostanete poměrně velký, praktický a dobře propracovaný batoh se kterým odvezeš spoustu nezbytností na celodenní vyjížďku.
A navíc, ani pláštěnka nechybí, tu v současné době má již velmi málo batohů – za to přičítám plusové body.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Mike (randomspectator27 (a) gmail.com) 16.5.2017 v 14:41

    Prilbu tam mas obracene :D jinak mam Lane 10 a velice spoko!

  • profilová fotka Keli 17.5.2017 v 11:27

    Ja takhle prilbu vozim vzdy, ve vsech batozich me to tak drzi, lip se to tam strka a vytahuje :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí