Novinka: Dainese představuje obuv na horská kola Materia a Acto

Autor: Keli, vydáno: 20.10.2023

Společnost Dainese představuje inovovanou řadu bot na horská kola 2024, které jsou navrženy pro maximální ochranu a kontrolu v gravity disciplínách. Kolekce zahrnuje model Materia pro nášlapné pedály a model Acto pro platformové pedály, přičemž každý z nich je k dispozici v různých stylech a barvách inspirovaných přírodou. 

Dainese se vrací na trh s obuví pro horská kola s novými botami Materia a Acto, které jsou k dispozici také ve verzi Pro se svrškem Auxagon. Dainese tak dosahuje svého cíle nabízet kompletní škálu ochrany od hlavy až k patě, přičemž její produkty nyní zahrnují helmy, boty, dresy, kalhoty, bundy i chrániče.

Nové boty Dainese Materia a Acto pro horská kola byly navrženy a vyrobeny se zvláštním důrazem na ochranu chodidla a výbornou přilnavost jak na pedálech, tak i na zemi, a to i v těch nejextrémnějších podmínkách. Jeden model pro nášlapy, druhý pro ploché pedály. Oba modely jsou k dispozici ve dvou provedeních, standardním a Pro.

Materia a Materia Pro - pro nášlapné pedály

Boty pro nášlapné pedály jsou Materia a Materia Pro, přičemž druhý jmenovaný model vyniká jedinečným systémem zapínání. Systém PER-FIT, což je zkratka pro Precision Elasticated Retaining System (přesný elastický upevňovací systém): série čtyř elastických pásků umístěných na nártu spolu s rychloupínacím šněrovacím systémem umožňuje rychlé a přesné nastavení stažení a horní pásek se suchým zipem umožňuje měnit šířku podle individuálního tvaru chodidla. Díky této konstrukci systém PER-FIT vyvíjí rovnoměrný tlak a zajišťuje velmi přesné přizpůsobení kolem nártu.

    

I ve verzi se svrškem z Auxagonu 

Svršek modelu Materia Pro je vyroben z pleteniny, materiálu nazvaného Auxagon, inspirovaného přírodou a převzatého chrániči Dainese. Auxetická struktura materiálu (když se taková struktura natáhne v jednom směru, roztáhne se i ve směru kolmém) zvyšuje ochranu a volnost pohybu díky své charakteristické pružnosti a pevnosti. Svršek má také vrstvu EVA s vysokou hustotou - houževnatého a lehkého polymeru s vynikajícími schopnostmi absorbovat nárazy. 

Důraz na bezpečnost bot ukazují i zesílené špičky a paty. Oblast špičky, která je nejvíce náchylná k nárazům, je opatřena vnější gumovou vrstvou pro lepší tlumení nárazů a odolnost proti oděru. Pata modelu Materia Pro má pevnou a odolnou strukturu z TPU ve tvaru přesýpacích hodin, inspirovanou motocyklovými botami.

Inspirace motokrosem

Podrážky modelů Materia a Materia Pro jsou vyrobeny technologií Groundtrax, patentovanou společností TCX - značkou motocyklové obuvi Dainese Group. Tato směs zajišťuje přilnavost na jakémkoli povrchu za jakýchkoli podmínek a je vysoce odolná proti oděru. Oblast, kam je montována zarážka nášlapného pedálu, vyrobená z nylonu, je umístěna na základě analýzy tvaru kolenních a kotníkových kloubů ve vztahu k poloze pedálů, což vše zajišťuje hladké a bezpečné zapínání a vystupování. Mezipodešev je vyrobena z materiálu EVA pro lepší tlumení nárazů a vibrací.

Acto a Acto Pro - pro platformové pedály

Modely Acto a Acto Pro jsou určeny pro platformové pedály, přičemž sdílejí mnoho vlastností s modely Materia a Materia Pro. Jejich největší odlišností je podrážka, která v tomto případě využívá technologii Vibram, přední značky ve výrobě podrážek pro sportovní obuv. Podrážka bot Dainese Acto je vybavena směsí vytvořenou speciálně pro horská kola, která zajišťuje vynikající přilnavost při interakci s piny pedálů a zároveň i odolnost při používání. Vzorek podrážky, speciálně navržený pro značku Dainese, zajišťuje optimální kontakt boty s pedálem pro bezchybnou kontrolu nad kolem za všech okolností. Vzorek se liší v různých oblastech, aby byl co nejpřínosnější jak při jízdě, tak při chůzi.

   

Střední vrstva podrážky boty Acto Pro obsahuje stélku ZPLATE BIKE, což je technologie odvozená od motocyklové obuvi TCX. Nabízí dokonalou kombinaci tuhosti a pružnosti, pomáhá udržet nohu stabilní na pedálu a umožňuje jí také volný pohyb při chůzi. Příčná tuhost vložky ZPLATE BIKE také zabraňuje deformaci podrážky v důsledku silného nárazu nebo tlaku.

Boty Dainese Acto a Materia pro horská kola budou k dostání v prodejnách Dainese Stores, na dainese.com od března 2024.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Whatever 19.10.2023 - 7:47

    Proč si na stránkách Dolekopu nemůžu přiblížit obrázky rychlým posunem prstů jako je to možné na 99% webů? Tohle je věc která mne tady dlouhodobě poměrně fest vytáčí. Je možný s tím něco udělat? Myslím že by to všichni přivítali ;)

    • profilová fotka Keli 19.10.2023 000 8:06

      Díky za info, již by mělo by být poladěno.

      • anonymní uživatel Tony 24.10.2023 - 20:20

        Huraaa.to me taky s.r.a.l.o

  • anonymní uživatel Tomík 19.10.2023 - 9:24

    jak může někdo komentovat článek který vyjde zítra?

    • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 19.10.2023 - 9:57

      Protože jsi na webu, kde dnes znamená zítra. :-D

    • profilová fotka Keli 19.10.2023 000 10:25

      Bohužel špatně nastavené datum vydání. Komentář byl vložen dříve než došlo ke změně vydání.

  • anonymní uživatel Majonezko (prd (a) kak.cz) 2.11.2023 - 12:06

    Dopici zas uzky nahovno boty uplne stejny jako jich je na trhu uz od deseti jinejch vyrobcu...mne asi fakt pohrbej ve freeriderech

    • anonymní uživatel Pepé 2.11.2023 - 16:36

      zkoušel si 2FO od specialized? za mě nejlepší bota

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí